27.4.2013

Tervetuloa Ulla!

Emme normaalisti notku nettihuutokaupoissa lainkaan, nyt jostain syystä eräs ilta kävimme katsomassa vähän tarjontaa vanhojen kalusteiden puolelta. Näistä tämä pieni jakkara jäi mieleen ja palasinkin huutamaan sitä parin päivän päästä. Olin asettanut itselleni maksimihinnan mitä siitä voisin maksaa ja sillähän se sitten lähti. Luotin koko ajan siihen, että tuon on oltava sellainen esine, mistä ainakin omansa saa aina pois, kunnostettuna ainakin.


Rintsikan Facebook-sivuilla tästä tuoreeltaan kyselin ja löytyihän tuolille nimikin. Kyseessä on Ola Kettusen Merivaaralle 1960 suunnittelema Ulla-jakkara. Samaa sarjaa löytyy myös selkänojallinen penkki. Näitä näyttää olevan myynnissä jonkin verran ja kaikki löytämäni on olleet arvokkaampia, vaikka huonokuntoisempia ovat olleetkin. Hyvä huuto siis mielestäni.
Sijoituspaikkaa pitää vielä miettiä, tämä voisi hyvin asustaa tarvittaessa myös yläkerran aulassa, kunhan sieltä saadaan lautalattia kaivettua esiin. Siihen asti se saa ihastuttaa ruokailuhuoneessa. Jakkara pitää kunnostaa vielä, hiota puuosat ja ilmeisesti öljytä uusiksi. Metalliset jalat menevät samalla maalaukseen.Eikös olekin aika kiva tuoli? Voisi kysyä, että hitti vai huti? :)

Petteri

35 kommenttia:

 1. Sanoisin et hitti :) kaunis tuoli!

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiva, että säkin oot sitä mieltä :) Täälläkin tykätään kovasti :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Istuimen pehmeä muoto nimenomaan tässä viehättikin alunperin. Onneksi Petteri kävi salaa huutamassa ;)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Taas nähdään, että ajaton muotoilu toimii edelleen :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Niinhän se on, kaikessa yksinkertaisuudessaan :) Kiitos!

   Poista
 6. Hieno yksilö :) teakviilu näyttää hyväkuntoiselta kuvassa. Kannattaa koittaa ennen rankempia toimenpiteitä käsitellä istuinosa puunhoitoöljyllä ja 0000 teräsvillalla läpi. Teräsvilla kuulostaa rankalta, mutta tuo neljän nollan teräsvilla on pehmeää ja ei naarmuta pintaa, mutta auttaa öljyä imeytymään viiluun. Eli kaada hieman öljyä istuimeen, hankaa syysuuntaan teräsvillalla, niin että öljy imeytyy puuhun. Jos viilussa on valkoisia tai muunvärisiä jälkiä iskeytymistä, hankaa näitä kohtia öljyllä ja teräsvillalla vähän voimakkaammin. Öljyksi käy vaikka Liberonin ringremover tai vastaava. Työstö aina syysuuntaan. Anna kuivua ja kiillota ohjeen mukaan nukkaamattomalla rievulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos, kiitos Tuija! Mitä me tehtäisiinkään ilman sun neuvojasi? :) Tuolissa ei onneksi ole sen kummempia kolhuja, mutta keskiosa on selkeästi reunoja tummempi. Yhdessä kohdassa on jotain kummaa likaa, vähän steariinin tapaista. Täytyy se jotenkin saada irti ennen käsittelyä. Jalkojen maali onkin suht hyvässä kunnossa. Kiitos vielä! :)

   Poista
  2. Kiitos Tuija! Uskoisin tällä käsittelyllä pinnasta tulevan tarpeeksi hyvä.

   Poista
 7. Upea suorastaan, Hitti tietysti... :)

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos Kerttu! Se todellakin taitaa olla hitti, sen verran moni muukin meidän lisäksemme on sitä mieltä :)

   Poista
 9. Ehdottomasti hitti. Myös mulle täysin uusi tuttavuus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En myöskään muista nähneeni tällaista ennen. Ja mikä parasta, tuossa on oikeasti tosi kiva istua!

   Poista
 10. Voi vitsit! Tällaset löydöt tekee iloiseksi :) Todella kaunis yksilö! Ja sopii kyllä moneen paikkaan kodissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus onnistaa :) Yksilö on kyllä hyvässä kunnossa ja Tuijan kattavilla ohjeilla tuosta tulee varmasti todella hyvä. Tuota huutaessa mietin juuri sitä, että kun ei normaalituolin syvyinen ole, niin menee noille kapeille osille eteiseen ja yläkertaankin.

   Poista
 11. Voi Ulla. On se aika pähee. Nettihuutokaupat on kyl aarreaittoja, just taas vaihteeksi huusin retro-valaisimen itselleni, sen kun saisi vielä seinälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulla on kiva :) En taida uskaltaa lähteä katsomaan tarjontaa nyt enempää, tulee kalliiksi vielä :)

   Poista
 12. Ehdottomasti hitti! Tuolissa on kaunis selkeä muotoilu.
  Nettihuutokaupoista (ainakin siitä Suomen suurimmasta) tekee loistavia löytöjä - kokemusta on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on :) Täytyy sitä varmasti uskaltaa toistekin katsoa tarjontaa!

   Poista
 13. Tosi kaunis tuoli ja ihana löytö!

  VastaaPoista
 14. 110% hitti! Noilla muodoilla ei huti voi olla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 50 vuotta sitten osattiin :) Me tykätään kyllä kovasti!

   Poista
 15. Ihana Ulla-löytö! Vastavierailulla olen ja lukijaksikin liityin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun tulit ja vielä viihdyitkin :) Tuoliostoksia kertyy tähän talouteen vähän liikaa, miten niin pakkomielle ;)

   Poista
 16. Oi miten hieno tuo teidän yksilönne on! Harmitti kovasti, kun en omaa Ullaani voinut jättää viilulle; vihreä maali (ruskean alla) oli syöpynyt niin tiukasti viilun huokosiin, ettei se lähtenyt millään konstilla. Ja aika monta konstia kokeilin! Toisaalta viilu oli myös irronnut parissa paikassa, joten maalin alle pystyi laittamaan puukittiä. No viidellätoista eurolla sain mielestäni kyllä tosi kivan tuolin. Hyväkuntoisesta olisin maksanut mielelläni enemmänkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä se kalliskaan tosiaan ollut! Parempikuntoisena hinnat on lähempänä satasta mitä katsellut toteutunueita kauppoja. Näitä jonkun verran on kuitenkin liikkeellä. Me ei olla vielä Ullalle tehty mitään, talvella voisi sitten tällaista kunnostusta tehdä.

   Poista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)