28.4.2013

Viikonloppuna

Tämä viikonloppu on ollut ihan älyttömän puuhakas. On laitettu pihaa, herkuteltu grilliruualla, lenkkeilty Tikru-herran kanssa, käyty jälkimetsällä ja jumpassa. Tulipa myös nukuttua 13 tunnin unet viime yönä. Tyytyväisin kuitenkin olen aikaansaannoksiin pihalla.
Syksyllä piha jäi aavistuksen kaoottiseen kuntoon, joten nyt keväällä hommaa riittääkin. Viikonloppuna on haravoitu nurmikkoa, kunnostettu kukkapenkkiä ja trimmailtu pensaita. Suurinpina pihaprojekteina on tämän kevään ja kesän aikana kamalan orapihlaja-aidan alasleikkuu sekä tontin takareunan laittaminen. Vielä kun tietäisi mitä laittaa...


Itse suunnitellen pihan laittaminen tuntuu epätoivoiselta roiskimiselta, joka tulee kaduttamaan parin vuoden päästä. Pihalla kuitenkin vietetään niin paljon aikaa, että siitä olisi tärkeä saada mahdollisimman viihtyisä. Tässä ongelmassa mietimme kääntymistä pihasuunnittelijan puoleen. Onko teillä kokemusta tai jopa suositella jotain hyvää suunnittelijaa Turun seudulta?


-Oona

8 kommenttia:

 1. Hah hah, Tikru on kova poika auttamaan noissa risuhommissa. ;)
  Ihana, mun muru. <3
  Toi on kyllä järkevä (sijoitus myös) ratkaisu, antaa ammattilaisen jeesata pihan kanssa.
  Toivottavasti löytyy joku hyvä ja pelastava piha-enkeli. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kesä vasta nastaa olikin kun komensi kaikkia mahdollisia työkaluja haravasta lapioon ja kottikärryihin. Onneksi vähän ikää enemmän, ainakin parin päivän perusteella koirailee enimmäkseen omiaan pihalla.

   Näin on, toivotaan et löytyisi sellainen joka pääsee kiinni meidän näkymyksiin, jotka ei välttämättä niin selkeitä ole :)

   Poista
 2. Kannattaa kysäistä vielä nyt toukokuun aikana Kaarinan puolella olevan Tuorlan maaseutuoppilaitoksen puolelta (sillä on jokin parempikin nimitys nykypäivänä mitä en muista). Siellä opiskelee pihasuunnitelijoita sekä puutarhureita, ja varmasti juuri valmistuneet/valmistumassa olevat omaa paljon uusia ideoita ja on innokkaita myöskin suunnitelmissa auttamaan.

  Ihan paras tuo Tikrun valjaiden teksti :D Meillä samaiset valjaat käytössä, mutta tekstin tilaaminen on tyystin unohtunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, eipä tullut tuollainen mieleenkään! Pitää tätä vielä pohtia, uskoisin meidän pihan olevan vähintäänkin haastava, joten sellaista pitkän linjan ammattilaista saatamme eniten tarvita. (sitä kokemusta ehkä enemmän uusien ajatusten sijaan) Pihalla on paljon vanhaa, joka tulee jäämään. Myös talon julkisivu vaikuttaa tyyliin. Pitäisi varmaankin nyt viimeistään yhdessä kirjata ylös mitä me oikein halutaan :)

   Tikrun valjaiden teksti ei oikein vastaa totuutta, ei se mikään tuholainen ole :)

   Poista
 3. Voi Tikru-kullanmuru, on siinä kyllä kaunis tyyppi! <3
  No hei, mulla on murto-osa teidän pihasta enkä osaa silti laittaa sitä kuntoon! Kaikki pihajutskat muuten maksaakin ihan älyttömästi, en ala.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Tikru-riiviö kumartaa ja kiittää :)

   No niinpä, maksaa ihan älyttömästi! Se vähän jarruttaa kaikkia suunnitelmia.. Osaat sä, terassikin näyttää jo nyt kivalta :)

   Poista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)