13.11.2012

Jalkalistoja paikoilleen

Makkarin jalkalistat on nyt maalattu kahteen kertaan Empire-kalustemaalilla. Maali on entuudestaan tuttua hyytelömaalia ja on erittäin hyvää, ellei jopa parasta tällaiseen maalaukseen. Kaksi kerrosta riittää oikein hyvin, pinta tasoittuu todella kauniisti vaikka pensselillä maalataankin.


Jalkalistaksi valittiin vähän talon ikään sopiva, 7cm korkea pienillä koristeviisteillä oleva malli.


Ikkunan ympärille laitettiin samaa sarjaa jalkalistojen kanssa olevaa 5cm korkeaa pyöreäkulmaista karmilistaa. Samaa listaa on tulossa myös kenkäkaapin ja oven ympärille. Alla olevasta kuvasta näkyy nämä karmilistat ikkunan ympärillä paikoillaan sekä seinälle menossa oleva uusi patterikin. Karmilista tarvitsee oikealle reunalle pienen täytelistan, joka kuvassa vasta soviteltu hieman.Seuraavaksi vuorossa onkin kattolistat, jotka on jo valmiiksi saanut vähän hiuksia harventumaan, tai ainakin harmaantumaan. Hain aikani netistä tietoa vanhan viistokaton listoituksesta ja vielä lopuksi A:n asiantuntevalla opastuksella ymmärsin, ettei tuon kulman tekeminen onnistu normaalijiirisahauksella, vaan jonkunlainen kompromissi on pakko tehdä. Jäljelle jäävä rako menee kätevästi piiloon samaisella akryylimassalla, jota tuossa huoneessa on jo tuubitolkulla :) Ostoslistalla on myös astemitta, joka ilmeisesti (toivottavasti) olisi joku yksinkertainen, siirtokulman tyyppinen asteluvuilla oleva apuväline. Sille tulee varmasti käyttöä muissakin kohteissa myöhemmin.Kyllä listat viimeistelee tilan! Ilman listoja tässäkin katse osui heti rumaan rakoon lattianrajassa. Mustassa tapetissa tuli vähän oudosti hieman saumoja näkyviin liiman kuivumisen jälkeen, tähän koitetaan keksiä vielä joku kikka, jolla saadaan huomaamattomasti tuo pikkuvirhe piiloon.Sähköhommia ei ole myöskään voitu tehdä valmiksi, kun on odotettu listojen kiinnitystä. Nyt voi jo vetää uudet johdot pistorasioille, joiden lukumäärää ja sijainteja on nyt hyvä muuttaa. Mitään suurta kuormaa ei näiden päähän ole tulossa, joten en lähtenyt keskukselta uutta syöttöä vetämään. Tällä hetkellä koko yläkerran pistorasiat on saman 10A sulakkeen takana, ei välttämättä se ihan järkevin vaihtoehto alunperinkään.
Sellaisia kuulumisia makkarin rempan osalta. Loppusuoralla ollaan, vaikka oikeastaan haastavin osio on vielä aloittamatta. Tekemällä huonosti tuon kattolistoituksen, voi pilata koko huoneen ilmeen.
-Petteri
POSTAUKSEN VANHAT KOMMENTIT POIMITTU TALTEEN TÄHÄN, KOMMENTOINTI TOIMII KUITENKIN NORMAALISTI.
  Johanna kirjoitti 13.11.2012 klo 20.48
  Hienolta näyttää jo nyt, ja upeat listat ootte valinneet :) Mää en malta enää kauaa odottaa niitä valmiita kuvia :D
   Petteri kirjoitti 13.11.2012 klo 23.41
   Kiitti Johanna! Nuo listat oli maalaamattomana vielä vähän sellaiset, noh ei niin kivat meidän makuun joten vasta maalauksen jälkeen heräsivät eloon ;) Malta vielä hetki, täysin valmis tämä on muutamien viikkojen päästä, lattialle ei nyt kannata esim. vaatekaappia kasata ennenkuin on varmasti täysin kovettunut pinta. Lähiaikoina on pientä kurkistusta luvassa...
  IMAGE kirjoitti 13.11.2012 klo 21.44
  Onko toi paperitapetti? Jos on, niin noi raot johtunee siitä, että huoneilma on kuivunut. Tai sitten, että talo elää... Mä jätän aina (joo, siis tapetoin ihan kauheesti) muutaman millin ns. kuivumisvaraa, kun noista tapeteista ei ikinä tiedä.
  Mustaa maalia? ;)

  Tikrulaiselle rapsuja. ♥
   Petteri kirjoitti 13.11.2012 klo 23.45
   En muuten edes tiedä, oliko tuo paperitapettia puhtaasti.. kai ne usein jotain sekoitusta on? ;) Kohdistettavassa tapetissa ei oikein voi milliäkään jättää mitään varoja, kun ei kuitenkaan asetu sitten oikein. Maali on ehkä huono idea, kiiltää tai muuten erottuu liikaa.. oli mielessä joku sellainen vahakynän tyyppinen ajatus! ;)

   Rapsut meni perille korvapotilaalle!
  Portti R kirjoitti 13.11.2012 klo 22.33
  Olet juuri tehnyt itsellesi rubikin kuution.Etenkin,jos listat tuodaan alas jalkalistoihin.Onnea ja kärsivällisyyttä.Mallipalat auttavat.Muista, mittaamasi astekulma sahatessa puolitetaan .
  Saha ja astekulmat menevät sekaisin.Tulet kyllä huomaamaan.
  Aamulla postilaatkosta saattaa löytyä apua ongelmaan .
   Petteri kirjoitti 13.11.2012 klo 23.49
   Rubikin kuutiossa on kyllä joku logiikka, tässä ei välttämättä ole! Yksikään neljästä kulmasta ei tule menemään samoilla kulmilla, se on ihan varma. Ei tulla onneksi alaspäin missään, nuo tiukimmat nurkat on ne pirulliset, muut uskoisin saavani selätettyä kohtuullisessa ajassa. Tämä astekulman puolittaminen oli juuri se mitä olin tekemässä. Olisi pitänyt ottaa enemmän työvaraa kattolistoihin, en vaan ymmärtänyt ajoissa mitä on edessä. Onneksi on työmatkan varrelle listakauppa. Oi, nythän alkoi jännittämään mitä laatikosta löytyy!
  Jenni kirjoitti 14.11.2012 klo 08.31
  Samanlaisia listaongelmia täälläkin... Siksi meillä ei yläkerrassa vielä olekaan kattolistoja, kun pitäisi keksiä, miten ne saa siististi laitettua. Meilläkin on jos jonkinlaista kulmaa... Onneksi seinät ja katto on suht suorat, kun ne on itse tehty, mutta ainakin meidän makkarissa on pari vinoakin kohtaa. ;)
   Petteri kirjoitti 14.11.2012 klo 08.44
   Pieniä juttuja, mutta vähän suuritöisiä ;) Pahinta taitaa olla jemmata listat varastoon, ja ajatella että kyllä ne ehtii laittaa sitten vähän myöhemmin. Kaveri laittoi ensimmäisen rakentamansa talon loput jalkalistat kiinni kun laittoi taloa myyntiin ;)

   Meidän postilaatikosta löytyi aamulla mahtavassa paketissa astemitta sekä siirtokulma! Mahtavaa ja kiitos Portti R! ;)
    Portti R kirjoitti 17.11.2012 klo 13.48
    Geometriaa, kulmien kohdalta on ilmeisesti joutunut muistelemaan?Sen verran vielä,että mitattu kulma ja sahakulma ovat eri asia..Sahakulma on, siis se ulkokulma 90:stä asteesta puolitettuna.(saattaa olla kyllä toisinkin päin).Suorakulma vielä menee,mutta nuo vajaat ja joskus vielä kahteen suuntaan kääntyvät listat tuottavat kyllä nopeaan talven sauna- ja takkasytykkeet.Niille rohkeille, jotka vielä uskaltavat valita itselleen" toispuoleisen "kattolistan toivon huomattavasti pitempää pinnaa, mitä itselläni on.Astemitalla mitattuna se sahakulma on usein 90 astetetta miinus mitattu kulma jaettuna kahdella.Tietenkin jos olet käyttänyt astekulmaa väärinpäin, niin vähennät 180 asteesta mittaamasi kulman ja puolitat sen,tai toisinpäin.
    Toistaiseksi en vielä usko noihin mittalaitteisiin. Silmällä näkee parhaiten.Näkövammaiset katsovat kepillä/sormilla,tai muilla aisteilla
    .Aikuisten oikeesti niitä "pieniä" virheitä ei näe kuin tekijä itse.
     Petteri kirjoitti 18.11.2012 klo 11.48
     Takassa poltettavaa ensimmäisen päivän jälkeen on ihan sopivasti. Kulmat sainkin hyvin puoliksi jaettua, soppaa sotki tosin entisestään se seikka, että vinokaton ja korkean osan väli ei ollutkaan suora, joten siihen ei saanut 2 palasesta tehtyä siistiä kulmaa vaan meni vähän askarteluksi. Katsotaan näkyykö tuota edes lopullisessa yleisnäkymässä kun on verhot ja kaikki muut paikoillaan, epäilen ettei huomaakaan.

     Tuo on ihan totta tuo pienten virheiden katsominen, ei niitä sieltä itsekään enää hetken päästä silmäile, tai varsinkaan kukaan muu. Hyvää sunnuntaita!
  Suvi kirjoitti 17.11.2012 klo 12.40
  Aivan ihana tuo tapetti! Saako udella mitä mallistoa/minkä niminen tapetti on?
  Olen joskus kuullut sellaisen vinkin, että hiilellä saisi kauniisti mustan tapetin raot värjättyä :)
   Petteri kirjoitti 17.11.2012 klo 12.54
   Se on aika kiva :) Tapetti on Annet van Egmondin suunnittelmasta Shadows on the wall -sarjasta ja valmistaja on BN International.

   Tuo hiili käväisi itselläkin mielessä, askartelukauppaan pitäisi mennä siis.
  Aino kirjoitti 27.11.2012 klo 23.00
  olen seurannut mielenkiinnolla teidän remontin eri vaiheita ja ilo huomata että valmista tulee. :) Meillä samanlainen projekti menossa ollaan pistetty kertaheitolla meidän 52 vuonna rakennettu rintsikka uusiksi. 2 vuotta on uurastettu ja loppu alkaa häämöttää, mitä nyt vielä sitten on jäljellä salaojitus, kellari, terassit, piharakennus ja lista kai ei lopu koskaan. :)
  Mistä olette löytäneet tuon tapetin? Oletteko tilanneet sen kenties jostain nettikaupasta? hakusessa kaunis tapetti ja tuon tyylinen tapetti miellyttää minunkin silmää.

  Tsemppiä projektiin
  nimimerkki koskaan ei ole valmista :)
   Petteri kirjoitti 28.11.2012 klo 06.47
   Moi Aino ja kiitos kommentistasi! Ilo se on täälläkin pian ylimmillään kun saa valmiiksi ja pääsee muuttamaan takaisin yläkertaan. Vaatekaappikin on ihan kiva saada takaisin :) Tämä huone on tosiaan ensimmäinen kokonaan meidän remppaama, nyt olisi mukava jos samaa linjaa saisi sormia napsauttamalla myös muihinkin huoneisiin.

   Tapettia ei löytynyt enää Suomesta, vaikka aiemmin sitä on ilmeisesti täältä saanut. Tuota löytyy useasta verkkokaupasta euroopasta, mm. täältä:http://tinyurl.com/cthvenf tai sitten täältä Decowunder-tapeten.de hinnat hieman vaihtelee noiden paikkojen välillä, kannattaa postikulujakin vähän vertailla. Samaa tapettia on muuten myös vaaleapohjaisena.

   Teillähän on siellä kunnon projekti menossa! Vähän eri järjestyksessä menettä ja hieman nopeamminkin ;) Kellarin kimppuun mekin menossa varmaankin 2v sisällä, salaojitus oli siksi ensimmäisenä isompana meillä. Tsemppiä "loppurutistukseen"!

2 kommenttia:

 1. Hei, mistä löysitte tuota ikkunan ympärille tulevaa listaprofiilia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. www.hakulanpuu.fi tekee nykyään tuota ja muita vanhan talon profiilia.

   Poista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)