
Sain H:lta todella herkullisen kuuloisen luumujuustokakun ohjeen, jonka hän on aiemmin bongannut jostain lehdestä. Tästä tuli ehdottomasti suosikkikakku joulun odotukseen, voittaa glögikakunkin mennen tullen :) Sen vuoksi resepti onkin pakko jakaa teidän kanssanne:
Pohja:
175g kaurakeksejä
1tl kanelia
1tl neilikkaa
75g margariinia tai voita
Täyte:
300g maustamatonta tuorejuustoa
250g maitorahkaa
1,5dl sokeria
1prk (300g) luumumarmeladia
2dl vispautuvaa kermaa
2rkl vahvaa kahvia tai sitruunamehua
5 liivatelehteä
Koristeluun: Tuoreita luumuja, kanelitankoja, kanelisokeriseosta

1. Murskaa keksit. Sekoita ne mausteiden ja sulatetun rasvan kanssa. Pingota leivinpaperi n. 23cm irtopohjavuokaan ja painele keksiseos pohjan päälle.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto, rahka, sokeri ja luumumarmeladi keskenään. Vaahdota kerma ja lisää se tuorejuustoseokseen kevyesti nostellen.
3. Kuumenna kahvi tai sitruunamehu. Purista liivatelehdet kuiviksi ja sulata ne kuumaan nesteeseen. Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
4. Tasoita täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä yön yli.
Jos päätät testata, tule ihmeessä kertomaan miten onnistui :)
-Oona
POSTAUKSEN VANHAT KOMMENTIT POIMITTU TALTEEN TÄHÄN, KOMMENTOINTI TOIMII KUITENKIN NORMAALISTI.
Onpa herkullisen näköistä, tuotahan voisi viikonloppuna kokeilla tehdä :)
Se on herkullista, aivan ihanaa :) Ulkonäkö ja esillepano kyllä tässä hieman tökkivät, täytyy ensi kerralla panostaa :)
Mäkin nappaan ohjeen talteen!Kuulostaa hyvältä!:)
Kokeile ihmeessä! Nyt maistuu vielä, kun ei ole luumuun kyllästynyt :) Meillä ainakin sitä näin ennen joulua kuluu aika paljon..
Ohje napattu! :) Kuulostaa tosi herkulliselta!
Se on todella todella hyvää! Herkkuhetkiä ;)
Löysinkin alkuperäisen reseptin lähteen: http://www.kotivinkki.fi/mat-dryck/recept/luumu-juustokakku/
Joulun makuinen, herkullinen ja makea juustokakku. Itse vähennän vielä hieman sokerin määrää, sillä luumumarmeladi itsessään on todella makeaa...
Joulun makuinen, herkullinen ja makea juustokakku. Itse vähennän vielä hieman sokerin määrää, sillä luumumarmeladi itsessään on todella makeaa...
Kiitos Henna alkuperäisestä ohjeesta! Mäkin mietin tuota sokerin vähentämistä, taidan siis tehdä niin ensi kerralla.
Oli kyllä ihanaa. Tein koeversion pari viikkoa sitten ja ihastuin niin paljon, että ehdottomasti teen aaton jälkiruuaksi.
Hyvä, että maistui teillekin! :) Ajattelin itsekin pyöräyttää tuollaisen vielä jouluksi, eiköhän se taas maistu, vaikka muutaman kerran tässä välissäkin tullut tehtyä :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)