29.11.2012

Tord Boontje Garland


Taisimme eilen löytää puolivahingossa täydellisen valaisimen makuuhuoneeseen. Aiemmin sitä pohdittiin ja vaihtoehdot olivat silloin ehkä vähän perinteisempiä. Nyt löytynyt valaisin on taas jotain sellaista, mitä ei ehkä niin usein ole tullut vastaan. Se on myös aika paljonkin meidän näköinen ja sopii varmasti uuteen makuuhuoneeseen todella hyvin. Valaisin on siis Tord Boontjen suunnittelma Garland-varjostin, joka ripustetaan yksinkertaisen lampun ja johdon ympärille.
"Unohtumattoman kaunis Garland-valaisin lumoaa katsojansa. Hienostunut muoto on etsattu teräslevyyn; leikkaa nauhamainen levy irti kehikosta ja muotoile varjostin haluamaasi muotoon lampun ympärillle. Useammalla kappaleella saat kasvatettua varjostinta tarpeesi mukaan! Garland on liitetty mm. New Yorkin modernin taiteen museon MoMan pysyväisnäyttelyyn."
Mainitsin äsken työkaverille, että tuollaisesta haaveillaan niin häneltäpä löytyikin sellainen keittiöstään! Epäili, että kuvassa on melkein oltava kaksi yhdistettynä. Tämä täytyykin livenä käydä katsomassa ennenkuin mennään ostoksille. Tuota löytyy myös kultaisena, mutta ei oikein sovi meille se versio. Mitäs tykkäätte? Löytyykö joltain tuollainen kotoa?
-Petteri
(Kuvat: tordboontje.com)
POSTAUKSEN VANHAT KOMMENTIT POIMITTU TALTEEN TÄHÄN, KOMMENTOINTI TOIMII KUITENKIN NORMAALISTI.


  IMAGE kirjoitti 29.11.2012 klo 08.34
  Tajuton löytö. Aivan mielettömän kaunis... 
   Petteri kirjoitti 29.11.2012 klo 08.42
   Jep ;) Eikä ole lopulta kuitenkaan mitenkään monimutkainen / raskas vaikka tuollainen vähän hämärämpi onkin..
    IMAGE kirjoitti 29.11.2012 klo 09.11
    Ja hinta kruunaa koko homman. :)
    Voipi olla, että tuollainen ihanuus kotiutuu myös mun pukeutumishuoneeseen. KIITOS siis tajuttomasta vinkistä.
     Petteri kirjoitti 29.11.2012 klo 10.34
     Meillä ollut vähän vinksanhtanut käsitys kattovalaisimien hinnoista tuon Solerankin takia, joten tämä tuntuu olevan jopa edullinen, vaikka kahdelle hintaa kolmatta sataa tuleekin :)
  Minna kirjoitti 29.11.2012 klo 10.20
  Kannattaa sitten suosiolla ostaa niitä kaksi. Yksinään on vähän orpo. Itse yritin sinnitellä yhdellä siinä onnistumatta.
   Petteri kirjoitti 29.11.2012 klo 10.35
   Näin ymmärsin myös työkaverin puheista, että yhdellä tulee vähän liian mitäänsanomaton ;) Huone on kuitenkin kohtalaisen iso, että senkin puolesta sillä saa olla vähän kokoakin jo.
  Jemina kirjoitti 29.11.2012 klo 10.26
  Tuo on ollut jo pitkään mulla haaveena, mutta vieläkään ei ole sopivaa paikaa sille.=/ Mutta sopii varmasti loistavasti teidän makkariin! =) Oon vähän kade! =D
   Petteri kirjoitti 29.11.2012 klo 10.38
   Tämähän on vanha valaisin jo, jännä miten multa ainakin mennyt tällainen täysin ohi! Tai sitten olen nähnyt mutta ei ole sillä hetkellä iskenyt. Vähän aikaa asiaa mututellut, niin tuo voi olla juuri se mikä kruunaa makkarin, mustan tapetin lisäksi ;) Kyllä tuo tosiaan tarvitsee juuri sen oikean paikan, ei tuollaista mihin tahansa huoneeseen oikein voi laittaa, ei vaan sovi. En keksi meillä esim muuta paikkaa kuin tuon makkarin.. siinä mielessä vähän huono ostos, kun on aina kiva jos sopii tarvittaessa muuallekin.
    Jemina kirjoitti 29.11.2012 klo 16.43
    Vessaan tuo olisi myös loistava. Siis jos on sen tyylinen vessa, että sopii. Vähän blingbling!♥ Meidän vessaan oikeestaan olis sopinut, mutta olinkohan jotenkin unohtanut tuon, kun ostinkin kristallivalaisimen vessaan.=P Ehkä seuraavaan kotiin sitten.
     Oona kirjoitti 29.11.2012 klo 18.21
     Niin muuten sopisikin! Voihan niitä valaisimiakin välillä vaihdella ;)
  Mia kirjoitti 29.11.2012 klo 10.45
  Meillä tuo killuu juurikin makkarin katossa :) Esim. täällä on siitä kuva:http://villahedda.casablogit.fi/lue/2012/09/sunday-snapshots

  Tämä on Düsseldorfin Habitatista kymmenen vuoden takaa ja säilynyt ehjänä jo neljä muuttoa :) Kiedoin sen vanhan rappukäytävälampun ympärille ja siinä se on pysynyt, välillä aina pölyhuiskalla tupsuttelen pölyjä siitä.
   Petteri kirjoitti 29.11.2012 klo 10.48
   Katos niinpäs onkin! Kyllä tuonkin postauksen luin ja hyvinkin tarkkaan katson usein kuvatkin, miten ihmeessä en tuota ole nähnyt?! ;)

   Aika hyvin muunneltavissa muuten tuokin on, näytti tosi kivalta tuossa lampussakin!
  sanna kirjoitti 29.11.2012 klo 11.56
  meiltä löytyy ruokapöydän päältä! Ja tosiaan itse ottaisin vaikka kolmannenkin varjostimen samaan lamppuun, eli yksi ei riitä. Kannattaa etsiä brittiläisistä verkkokaupoista, ovat nimittäin siellä puolet halvempia!
   Petteri kirjoitti 29.11.2012 klo 12.15
   Kiitos vinkistä, pitää alkaa kahlaamaan nettikauppoja! Oli kuulemma Tukholmassa huomattavasti edullisemmin myynnissä, ei vaan toimita Suomeen. Pitää tuo Saksan tarjontakin katsoa, sieltä oli ainakin tapettien toimituskulut puolet vähemmän mitä briteistä.
  Tuija kirjoitti 29.11.2012 klo 12.59
  Moi Petteri, Tord boontjen valaisimet jylläsivät sisustusrintamalla täysillä viisi-kuusi vuotta sitten ja hänen Midsummer valaisin oli ehkäpä se aavistuksen enemmän näkyvä kuin tuo Garland. Vaikka hinta tuntuu edulliselta, käsitys saattaa muuttua kun saa paketin käteensä :) Hintaa kuuluu vain tuo laserleikattu köynnöspala ja sekin on litteä lätty, joka täytyy itse muotoilla. Köynnös on muuten terävä kuin piru, käytä hanskoja sen muotoiluun. Meillä roikkui yksi makuuhuoneen katossa vuosia ja oli kyllä yksinäänkin ihan ok, jos vain malttoi huolella asetella pulleaksi niitä oksia. Mies inhosi sitä koko sen ajan ja sanoi sitä joulukuusenkoristeeksi ;) Nyt uudessa kämpässä en enään viitsinyt edes laittaa lampun päälle vaan iskin sen kiinni "taideteoksen" kylkeen eli kanaverkosta muotoillun torsoon. Linkin kuvasta näet ehkä hämärästi köynöksen pituuden. http://muotoseuraafunktiota.blogspot.fi/2012/11/uusi-matto.html

  Tuija
   Petteri kirjoitti 29.11.2012 klo 13.20
   Moi Tuija ja mukava kuulla mielipiteesi! Tuo Midsummer onkin tuttu. Saattaa olla, että Garlandikin on nähty, mutta siihen aikaan ei kyllä kauheasti sisusteltu tai seurattu sillä silmällä mitään kun nuo jyllännyt ;)

   Onneksi me päästään näkemään tuollainen livenä, ettei ihan sokkona tarvitse tilata. Voihan se olla, että mieli vielä muuttuu ja keksitäänkin jotain ihan muuta!
  Annika kirjoitti 29.11.2012 klo 15.01
  Hei
  Mulla ei ole tuota, mutta saman suunnittelijan Ikaros on makkarissa. Se löytyi Turusta Futon-shopista, eikä edes ollut kallis!
   Oona kirjoitti 29.11.2012 klo 18.26
   Futin Shopiin mekin ajateltiin mennä kurkkimaan :) Kävelin siitä ennen ohi päivittäin, mutta kiinnitin huomiota ainoastaan Ikarokseen ja Midsummeriin.
  Mimmu kirjoitti 29.11.2012 klo 15.54
  Mulla on tämä mustana eteisessä - yksi vain - ja siihen tilaan on ihan riittävä. Ostin aikanaan Köpiksestä - muistaakseni ei ollut mahdottoman hintainenkaan ja kulki npäärästi matkalaukussa lättänässä paketissa.
   Oona kirjoitti 29.11.2012 klo 18.29
   Mustakin on varmasti upea! Millaisen lampun päällä se on?

   Kommenttien perusteella sen tosiaan saa huomattavasti edullisemmin ulkomailta, täytyy tutkia vaihtoehtoja.
  Annukka kirjoitti 29.11.2012 klo 20.18
  Boontjen valaisimet ovat ihania, olkoonkin että ovat olleet pinnalla jo vuosia sitten! Meillä on wc:ssä kultainen yhden levyn Garland ja tykkään hurjasti! Tuo nimenomaan sitä blingblingiä, mutta hyvällä tavalla kun on niin herkkä. :) Makuuhuoneeseen tai isompaan tilaan minäkin laittaisin kaksi tai useamman levyn, yksi jää helposti vaisuksi. Meillä makkarissa komeilee Midsummer, ja vielä vielä tekis mieli hankkia joku Boontje lisääkin. :)
   Oona kirjoitti 29.11.2012 klo 20.20
   Me ollaan kyllä niin aikaamme jäljessä ;) Sitä ei kyllä mikään muuta, että kaunis on :)
  LV kirjoitti 30.1.2013 klo 17.18
  Habitat tosiaan myi kyseistä valaisinta Suomessa ja myy ilmeisesti vieläkin ulkomailla. Huomattavasti alhaisemman hinnan takia Habitat ei saanut kuitenkaan myydä Garlandia enää, ja lopulta koko Habitat on tainnut lähteä Suomesta...

  Itse olen joskus muuton tai siivouksen yhteydessä avannut koko köynnöksen, vienyt suihkuun ja muotoillut uudestaan. Varjoilla pystyy myös pelaamaan kun valitsee valonlähteen oikein; kirkas halogeenilamppu heittää terävät metsämäiset varjot seinille ja kattoon, maitolasinen energiansäästölamppu taas sumentaa varjot eikä häikäise silmää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)