25.11.2012

Mitä tapahtuu?

Kattolistojen maalin kuivuessa onkin hyvä aika koota vähän kalusteita jotka kävin lauantaina ostamassa Ikeasta. Sen sijaan, että otan kuvan valmiista kokonaisuudesta, päätin kuvata jalustan ja kaukolaukaisimen avulla vähän erilaisen rakennuskuvasarjan. Tässä se nyt rakentuu.

Aikaa meni musiikkia kuunnellen hosumatta reilu tunti. Käytin kasaamisessa myös kaikkia valmistajan kieltämiä työkaluja, mm. akkuporakonetta ja puukkoa. En myöskään malttanut olla repimättä yhtä lonkeropullon etiketin väristä suojamuovia pois ;) Taas askeleen valmiimpi huone.
Tykkäättekö te koota kalusteita? Moni tuntuu vihaavan kokoamista ja kiroaakin jo päiviä ennen koko hommaa ;)
-Petteri
POSTAUKSEN VANHAT KOMMENTIT POIMITTU TALTEEN TÄHÄN, KOMMENTOINTI TOIMII KUITENKIN NORMAALISTI.


  kirjoitti 25.11.2012 klo 19.38
  Jos joskus pääset kasaamaan keittiöön kaappeja niin se vasta herkkua onkin :)
   Petteri kirjoitti 25.11.2012 klo 19.46
   Uskoisin pitäväni siitäkin ;) Samanlaisia palapelejä ne kaikki on. Keittiö menossa remppaan jossain kohtaa ja se on ehkä sellainen asia, minkä kasattuna voisi ottaa, muuten on poissa käytöstä vähän turhan pitkään. Menee lattiasta kattoon uusiksi huone kun aletaan remppaamaan.
    Anna kirjoitti 25.11.2012 klo 22.03
    Ikean keittiökalusteiden kasaamiseen meni akkuporakoneen kanssa, ilman nitojaa, muutama tunti. Runkoja tuli 17. Oviin ja saranoihin vielä vähemmän. Eniten koko hommassa taisi mennä muutenkin aikaa vetimien reikien asetteluun ja poraamiseen :D

    Meidän keittiö oli käyttämättä viisi viikkoa, ja siinä oli luppoa PALJON. Jos olisi ollut lomaa, olisi koko hommassa mennyt ehkä viikko purkamisesta valmiiseen tilaan. Meillä tuon viiden viikon aikana kyllä vedettiin jotain pieniä putkijuttujakin uusiksi ja kaikki sähköt, niihin meni muutama työpäivä.

    Itsehän kasaan kalusteita ihan mielelläni - niin kauan, kun ovat Ikean. Edelliseen asuntoon ostettiin eteiseen kaappi Sotkasta. Sitä ei saatu useammankaan tunnin jälkeen kasaan, ja lopulta aikamoisen valitusrumban jälkeen Sotkan miehet kasasivat sen ja kiroilivat tehdessään. Ohjeet olivat todella puutteelliset, kahvojen kanssa yksittäispakattuna olleet ruuvit eivät edes kuuluneet kahvoihin jne. Se ollaan meidän Ikea-tahdilla opittu, että Ikea ei tee virhettä, kaikki kalusteet on saatu kasaan ilman mitään ongelmia :)
     Petteri kirjoitti 26.11.2012 klo 21.02
     Pieniin näpertelyihin menee aika aikaa yllättävän paljon ;) Mitä Sotkan kalusteista kokemusta niin aika rimpuloita ovat muutenkin, en yhtään ihmettele että voi jotain outoa olla niissä. Ainakin kerran on Ikean kaluista joku reikä puuttunut, ettei ole saanut oikein kasattua, sattuuhan niitäkin joskus myyntiin ;)
  IMAGE kirjoitti 25.11.2012 klo 20.54
  Ihana postaus. :) Toi sun kurkkauskuva (takalevyn alta) oli huippu ja niin sua!
  Me kasattiin tänään myös Ikean kamoja.
  Mun pukeutumishuone sai uuden kampauspöydän (Malm) ja sellainen piti rykäistä valmiiksi. Tosin ilman lonkeroa... ;)

  Oonakin on kotiutunut? Ihana viikonloppu varmasti takana. ♥

  Ja Tikrulaiselle paljon rapsuja. ♥
   Oona kirjoitti 25.11.2012 klo 21.15
   Oo, täytyy joka tytöllä kunnon kampauspöytä olla, kuvia odotellessa :)

   Täällä ollaan, tuli kyllä niin yllätyksenä polttarit! Oli kyllä oikein antoisa, ihana ja ikimuistoinen viikonloppu ♥ Huomista tuplatyöpäivää odotan kyllä kauhulla..

   Välitän uimamaisterille rapsut!
  enne kirjoitti 26.11.2012 klo 13.20
  Kiva kuvalajitelma.
  Ja sehän on totuus, että etenkin miehille tuo kalusteiden kokoaminen on oikeasti ihan jees hommaa ja jollain tavalla se saa miehet tuntemaan itsensä tärkeämmäksi :D (Perustuu tutkimukseen tämä väite) Ehkä juuri tämän takia itsekin nautin noista ikean Lego leikeistä.
   Petteri kirjoitti 26.11.2012 klo 21.17
   Kaikenlainen näpertely on kivaa! Tapetin repiminenkin on kivaa tiettyyn pisteeseen asti ;) Ja onhan se mukavaa kun näkee koko ajan työn edistymisen!
  Heli kirjoitti 26.11.2012 klo 23.11
  Minä tykkään kasata Ikean kalusteita, ohjeet on todella hyvät ja kasaaminen helppoa. Jos ongelmia on, ne on kyllä itse aiheutettuja.. Kasasin kerran aika ison TV-tason ihan ite. Viimeistä palaa paikoilleen laittaessani tajusin, että ENSIMMÄINEN pala oli mennyt väärin päin... Mut helppo se oli korjata.

  Mies vihaa kasaamista ja on just tuota sorttia joka valittaa ennen ja jälkeen ja niiden välissäkin. Tosin en tiedä onko se valitus ihan vaan periaatevalitusta, kun eukko kantaa sille kasattavaa kotiin... =) Mutta sitten me ostettiin kerran yksi aika pikkuinen lipasto Etolasta ja sen kasaaminen oli suoraan helvetistä, aikaa meni viis kertaa enemmän kuin ikealaisiin ja oli tosi hankalaa. Sainpas sanottua miehelle, että eikö vaan OIKEESTI Ikean kamojen kasaus ole helppoa ja kivaa tähän verrattuna... =)

  Hauska postaus tällainen, uusi tuttavuus bloginne muutenkin, taidanpa alkaa kurkkia usemminkin!
   Petteri kirjoitti 28.11.2012 klo 06.52
   Moi Heli ja tervetuloa Rintsikkaan! Mulla on joskus käynyt vastaavalla tavalla, että juuri se ensimmäinen on jotenkin väärinpäin ollut ja joutunut purkamaan koko komeuden. Helppoa korjata, mutta kyllä siinä taisi päästä pari kirosanaakin :) Ihan oma vikahan se oli.

   Aika monet ovat tuota mieltä, että muiden myymät kalusteet on hankala koota, ehkä se Ikea on aika tavalla helpompi, vaikka periaatteessa yhdellä avaimella onkin koottavissa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)