24.4.2013

Verhot keittiössä? Kyllä!

Ei siihen mennyt kuin lähes kaksi vuotta, mutta nyt ne ovat molemmissa keittiön ikkunoissa! Ensin emme tienneet millaiset verhot haluaisimme ja päätöstä jahkailtiin pitkään. Myös kankaan ostamisesta meni luvattoman pitkä aika siihen, että niistä tuli verhot. Se ei kuitenkaan ole missään nimessä Petterin äidin syy, joka ompelikin verhot yhdeltä istumalta :)


Verhot on ommeltu tukevasta puuvillakankaasta valelaskosverhoiksi. Kiinnitys on hoidettu Velcro-nauhalla, joten verhojen vaihtaminen on todella nopeaa ja helppoa. Nyt jälkeenpäin ajateltuna kangas olisi voinut olla eri värinen tai jopa kuviollinen, mutta kyllä valkoisetkin verhot pehmentävät kivasti
yleisilmettä. Voi kuitenkin olla, että meille ilmestyy ensimmäiset kausiverhot tässä lähiaikoina :)


Mitäs tykkäätte, millaisen kuosin tai värin sinä valitsisit? :)

-Oona

29 kommenttia:

  1. Hienot verhot, oikein hyvä valinta. Kannatti sen kaksi vuotta suunnitella ;) Mihinkähän sitä joutuisi ilman äitejä ja anoppeja, kyllä meidänkin ompeluhommat sinne suunnalle kallistuu. Onkohan tässä joku sukupolvikysymys, kun he osaavat ja me emme ;) No, ei yleistetä kuitenkaan. Mutta pitkän jaarittelun kautta ytimekkäästi, että TYKKÄÄN.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kerttu! Itse ainakin koitan uskotella itselleni, että osaisin kyllä, jos vain olisi se kone ;) No ei, kaikki kunnia osaaville käsille.

      Poista
  2. Ja kyllä näyttää ihanan keveältä ja vaalealta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sellaista fiilistä haettiinkiin :) Alussa verhot olivat jopa raskaan näköiset, mutta äkkiä silmä on tottunut :)

      Poista
  3. Hyvältä näyttää. Mä inhoan niin suuresti verhojen ripustamista, et toi kiinnitystapa saa multa erityisen paljon ihailua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Anna! Joo, verhojen ripustaminen ja asettelu on kyllä ihan vihoviimeistä hommaa. Nämä menivät näppärästi, suosittelen :)

      Poista
  4. Hyvältä näyttää! Meilläkin verhot vasta suunnitteluasteella ;) ehkäpä meillä sit ens vuonna verhot :D. Oon kans miettinyt olkkariin, keittiöön ja makkariin valkoisia verhoja. Muualla sit vähän värikkäämpää ehkä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ;) Verhoja on onneksi suht helppo vaihtaa, jos lopputulos ei miellytäkään silmää. Valkoinen on aina varma vaihtoehto :)

      Poista
  5. Mahtavaa! Meillä on muutto omaan taloon edessä kuukauden päästä ja keittiön verhot ovat mietityttäneet. Tää kiinnitystapaidea taisi nyt ratkaista kaikki mun ongelmat :D Ja anoppi on myöskin luvannut ommella :)

    Terveisiä Tikrulle Nipalta! :) Täällä kirjoittelee siis jäljestyskursseilta tutun borderi-Nipan kotijoukot, sattumalta eksyin joskus tänne blogiin ja löysinkin tuttuja naamoja. Nipa pääsee ekaan MEJÄ-kokeeseen puolentoista viikon päästä! Vähän jänskättää kun talven jäljiltä oli vähän hukassa, että mitä siellä jäljellä kuuluukaan tehdä (liinan molemmissa päissä...) kun sunnuntaina kokeiltiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Velcro on kyllä tosi kätevä! Onhan sillä toki vähän hintaakin, mutta niin on kaikilla muillakin kiinnitystavoilla. Verhotangothan on yllättävän kalliita. Meillä muuten kaiken lisäksi on tuo toinen ikkunaväli niin kapea, että sinne verhotanko vielä niin näyttäisi vähän pöljältäkin jo. Tulee siis kaappien rungot melkein ikkunapokiin kiinni. Vastakappale on siis teipattu kiinni Velcrossa olevalla teipillä, tätä kun taitaa olla ilman liimapintaakin myynnissä. Toinen on taas ommeltu kiinni verhoon.

      Tikrulle välitettään terkut Nipalta :) Ei te ootte uskaltanut mennä kokeeseen! Vau! Me varmaan viikonloppuna käydään vähän verettämässä, on sitä jo odoteltukin pitkä talvi. Luotto on todella kova ja hyvin vetänyt kesällä / syksyllä vaikeitakin jälkiä. Nyt pitäisi kyllä muutaman treenin jälkeen mennä kokeeseen, meillä tuo paukkuarkuus vaan vähän epäilyttää.. se on pakko testata ensin haulikon kanssa miten reagoi.

      Tulehan kertomaan sitten miten kokeessa meni! Ja kiva kun löysit meidät ja kommentoit.

      Poista
    2. Kiva, kun kävit kommentoimassa! :) Ja tsemppiä Nipalle (ja teille) kokeeseen! Ja mäkin odotan sitten tuloksia :)

      Poista
    3. Tuloksena AVO0 kun tuli kolme hukkaa, joista kaksi ekaa ihan tuoreita hirven jälkiä seuraten. Niitten välillä Nipa jäljesti kyllä ihan pätevästi :) Nyt iski kyllä sitten kamala kuume harjoitella ja päästä uudestaan kokeeseen! Tuota haulikolla ampumista Nipa ei edes noteerannut. En tiedä, oliko kyseessä ihan normaalia puhetta MEJÄ-kokeessa, mutta meitä muutamia ekakertalaisia nauratti kun tuomari ilmoitti alkupuhuttelun jälkeen, että mennäänpäs ampumaan ne koirat :D

      Poista
    4. Tuo oikea riista on kyllä haastavaa, meillä vuoden eka jälki meni myös vähän "metsään" hyvinkin tuoreiden jälkien vuoksi. Mutta alun ja lopun vetikin sitten tuttuun varmaan tyyliin.

      Hauska tuomari! Olen ymmärtänyt, että noissa porukoissa on hyvinkin huumorintajuista väkeä mukana :)

      Ei muuta kuin tsemppiä tuleviin!

      Poista
  6. Toi-mii! Tosi hyvät. Valelaskosverhot on mullakin ompelulistalla, tosin anopin asuntoon, joka täytyy tässä kevään aikana myyntistailata. Suunnitelmia tosin on enemmän kuin toteutettuja kohtia listalla vielä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Ei kuulemma olleet kovin työläät tehdäkään. Raporttia stailauksen lopputuloksesta odotellessa ;)

      Poista
  7. Laskosverhot on meilläkin harkinnassa keittiön ja olohuoneen ikkunoihin, ainoastaan ripustus on vielä auki. Meille ei saa noita tarraripustuksia, sillä tuloilman räppänät on ikkunoissa yläreunassa. Joku verhotankosysteemi siis, mutta minkälainen... Kauniilta näyttää nuo teidän ikkunat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laskosverhot on kyllä kivan simppelit, vähän kuin nykyaikainen kappa :) Meille tuo kiinnitys oli oikeastaan ainoa vaihtoehto eikä muista juurikaan edes mietitty. Toivottavasti teillekin löytyy sopiva!

      Poista
  8. Kauniit verhot! Ja totta, että kivasti valkoinenkin pehmentää ilmettä.
    Meillä on lähes samanlaiset keittiössä, samalla kiinnityksellä ja
    melkein meni myös se kaksi vuotta ; )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi! Eikö se olekin niin, että hyvää kannattaa odottaa ;) Tuo tarra on kyllä niin näppärä!

      Poista
  9. On kyllä ihanan raikkaat verhot! Itse laitan aina siskon asialle kun verhoja suunnittelen. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Onneksi on ihmisiä, joita voi konsultoida verhoasioissa :) Jos meillä ei olisi Petterin äitiä ompelemassa niitä, näissäkin olisi varmasti mennyt kaksi vuotta kauemmin :D

      Poista
  10. Ensivierailulla ja ihastuin. Täälläkin laitellaan rintamamiestaloa ja viime elokuussa mentiin naimisiin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla! Täytyykin tulla käymään kylässä teillä :)

      Poista
  11. Onpa muuten upeat, kaikessa yksinkertaisuudessaan!
    Wau. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksinkertainen on kaunista :) Niin ja tosiaan, valelaskosverhot sen takia, kun emme sillä mekanismilla mitään tee, meillähän on sälekaihtimet noissa ikkunoissa jos pitäisi pimentää.

      Poista
  12. Ihanat verhot! :)

    Minä olen meillekin aikoinaan muutamat valelaskosverhot suhautellut koneella, nyt ehkä pitäisi näistä teidän verhoista innostuneena tehdä taas. Itse olen suunnitellut joskus, että tekisin verhot kaksivärisenä niin, että vain yksi laskos olisi eriväriä kuin muu verho-osa. Sama idea voisi toimia teilläkin, jos kaipaatte värillistä versiota. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun äitini on yhdet tällaiset tehnyt (ja todennut helpoksi) voisi muutamat erilaiset tehdä vielä :) Kangasta kun ei näihin kauheasti mene, reilulla kympillä saa verhot. Tuo kaksivärinen onkin hyvä idea!

      Poista
  13. Hienot verhot onkin! Olispa itselläkin taitoa tuon ompelukoneen kanssa, vaan kun ei ole. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Minäkin osaan ajella ompelukoneella, mutta en minä kangaasta kuitenkaan tuollaisia verhoja taikoisi, olisi moneen suuntaan vinot..

      Poista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)