1.12.2012

Tuulahdus tropiikista

Kuten näkyy, talvi on tosiaan saapunut myös tänne Turkuun oikein rytäkällä! Lunta on tullut ihan riittävästi ja maisema näyttää nyt paljon paremmalta kuin pari päivää sitten. Vaikken sen suuremmin talvesta nautikaan, tämä piristää kyllä kovasti.
Lumista maisemaa tasapainottaa ihana valkoinen orkidea, jonka Petteri tänään toi. Silloin tällöin ostamme orkidean, mutta harvoin niistä on kovinkaan pitkään iloa. Ne eivät pysy millään hengissä, vaikka miten ohjeita noudattaisi! Säännöllinen kastelu, runsas valonmäärä ilman suoraa paahdetta, lannoituis.. Mitä muuta? Tätä katselisi mielellään pidempäänkin :)
Näitä kuvia katsellessa huomaa taas keittiön kamaluuden... Ei sitä juurikaan ajattele arjen keskellä, vaan siihen on tottunut. Noh, vaikka se kamala onkin, täytyy sitä silti jaksaa katsella vielä aika pitkään. 


Viikonloppu menee taas tuttuun tapaan paikasta toiseen sinkoillessa, juuri äsken kotiuduttiin koirauimalasta. Eilen oli Turun alueen parson-ihmisten pikkujoulut, tänään menen kaverin tupareihin ja Petteri toisiin pikkujouluihin. Jottei ihan juhlimiseksi menisi, täytyy rempankin edistyä, huomenna sänky pääsee makuuhuoneeseen! :)
-Oona
POSTAUKSEN VANHAT KOMMENTIT POIMITTU TALTEEN TÄHÄN, KOMMENTOINTI TOIMII KUITENKIN NORMAALISTI.
  SanMa kirjoitti 1.12.2012 klo 22.59
  Minulla pysyy orkidea hengissä, mutta kukkia siinä ei ole näkynyt sen jälkeen, kun se kerran kaupasta ostettuna kukki. Ostin siihen Tiimarista muovisen orkideaoksan ja menee ihan täydestä (vieraat mm. mainitsevat, että miten saat aina tuon kukan kukkimaan :) ) Ei siis kannata heittää pois kukinnan jälkeen, se voi vaikka vuoden kuluttua innostua kukkimaan.

  Niin ja se ei kuulemma tykkää olla hedelmien läheisyydessä, mutta ei teillä näyttänyt hedelmiä lähellä olevankaan.
   Oona kirjoitti 2.12.2012 klo 14.50
   Joo, kyllä meilläkin kaikki on sinnitellyt hengissä, mutta kukista ei tosissaan tietoakaan. Turhauttavaa katsella vuodesta toiseen pelkkiä juurakkoja :)

   En tiennytkään tuosta hedelmäjutusta.
  Ansku kirjoitti 2.12.2012 klo 13.49
  Kannattaa upottaa orkidean ruukku kokonaan 2 tunniksi käden lämpöiseen veteen talvella n. 2 viikon välein ja kesällä viikottain. Ja varmista, että tuossa ikkunan edessä ei vedä. Näillä ohjeilla olen saanut orkidean kukkimaan uudestaankin.
   Oona kirjoitti 2.12.2012 klo 14.51
   Näin mekin ollaan aina tehty, mutta uusia kukkia ei vain ilmesty. Ehkä se on aimmin ollut huonossa paikassa. Nyt vaan toivotaan, että tämä yksilö säilyisi :)
  Jose kirjoitti 2.12.2012 klo 21.58
  Sain viime keväänä elämäni ekan orkidean ja luin silloin jostain, että kukkien pudottua menee vähintään kaksi vuotta ennen kuin se kukkii uudestaan. Sellaisestakin muistan kuulleeni että ruukku tulisi olla läpinäkyvä, jotta juuret saa valoa. Tiedä näistä sitten, ehkä se on enemmän asunnon olosuhteista kiinni alkaako joskus pukata uutta kukkaa?! Itse toivon vaan parasta. :)
   Petteri kirjoitti 2.12.2012 klo 22.10
   Kyllä ne useammin kukkii vuodessa, jos paikka on hyvä. Meillä on töissä tällainen jatkuvasti kukkiva ollut jo pitkään :) Eräs kukkakauppias kertoi, että valkoinen on helpoin saada kukkimaan, muut kun taitaa olla enemmän jalostettuja värejä. Kaikenlaisia konsteja tuntuu olevan kukkimisen avuksi, tämän ostoksen yhteydessä kukkakaupassa sanottiin, että kahvia kun antaa vähän silloin tällöin niin pitäisi auttaa kukkimiseen.. Jotkut kirkasta viinaakin tarjoavat :)
  Amanda kirjoitti 18.12.2012 klo 22.28
  Orkideaa ei saisi kastella, kuin vasta sitten kun se on kokonaan kuivunut! Ja kastellessa ei saisi käyttää hanavettä, vaan järvi -tai sadevettä, pehmeämpää niin sanotusti! Joku jo edellä mainitsikin, että läpinäkyvä ruukkukkin auttaa :)
   Oona kirjoitti 19.12.2012 klo 07.19
   Voi olla, että ollaan aiemmin kasteltu liian aikaisin, kiitos vinkistä! :) Nut orkidea on siirretty myös vähän "turvallisempaan" paikkaan, ei varmasti ole vetoa enää.
  Lynn kirjoitti 20.12.2012 klo 22.21
  Kysy anopilta, sillä on monta orkideaa eli osaa niitä hoitaa :)
   Oona kirjoitti 21.12.2012 klo 07.10
   Sillä on kyllä uskomaton taito saada se kukkimaan uudelleen! Samalla tavalla hoidetaan, mutta hänellä lopputulos on vaan hitusen parempi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)