2.12.2012

Haaveista totta

Ensimmäinen kosketus itsellä Genelecin kaiuttimiin oli vuonna 2000 kun ystäväni päivitti kotistudiotaan. Jo silloin aika massiiviset, painavat alumiinirunkoiset kaiuttimet herättivät mielenkiintoni. Ensimmäinen kuunneltu biisi vakuutti, äänentoisto oli jotain sellaista mihin en ollut aiemmin törmännyt. Tästä päivästä asti olen haaveillut Geneleceistä. Tuore yhteistyö Genelec Oy:n kanssa toikin meille nyt hienot 6010A-sarjan kaiuttimet kotiimme.
Genelec 6010A on sarjan pienin malli ja soveltuukin erittäin hyvin niin tietokonekäyttöön kuin vaikka telkkariin liitettäväksi. Kaikki sarjan kaiuttimet ovat aktiivikaiuttimia, eli niissä on sisäänrakennettu vahvistin, erillistä vahvistinta ei siis tarvitse lainkaan. Äänenlaadusta lienee turha sanoa paljoakaan, tuollaisella historialla oleva, musiikintekijöiden keskuudessa hyvin arvostettu merkki tuskin tarvitsee enempää hehkutusta, ne soivat todella hyvin. Tulen erittäin todennäköisesti jossain kohtaa päivittämään sarjaa pienellä aktiivisubwooferilla (5040A), joka entisestään parantaa soundia matalimpien taajuksien toistossa.

Aiemmin sarjaa sai vain mustana, nykyään jo kolmessa eri värissä, joista meille valikoitui yllättäen valkoiset :) Ystäväni totesikin aiemmin kun puhuttiin Genelecistä, että se on saanut niin sanotusti sisustuslehtien hyväksynnän, tarkoittaen tällä sitä, että aiempaa enemmän on näitä tuotteita alkanut sisustuskuvissa näkymään. Tämän saman huomion tein itse 2011 Asuntomessuilla, joissa useassa kohteessa oli Genelecit. Oonakin taisi vähän yllättyä, miten sirot nämä oikeasti olivatkaan. Ei ole siis kyse mistään möhkäleistä, jotka varastaisivat koko huoneen huomion koollaan.Makuuhuonetta on kiva nyt rempata ja sisustaa loppuun kun voi samalla kuunnella musiikkia iPadin kautta. Myöhemmin matalammalle tasolle on haaveissa ostaa televisio, johon kaiuttimet sitten liitetään.

-Petteri
*Postaus toteutettu yhteistyössä Genelec Oy:n kanssa*
POSTAUKSEN VANHAT KOMMENTIT POIMITTU TALTEEN TÄHÄN, KOMMENTOINTI TOIMII KUITENKIN NORMAALISTI.

    enne kirjoitti 4.12.2012 klo 11.41
    Erittäin asiallista, että teillekin nämä kotiutui. Nämähän ovat parempaa kuin design. Eivät ainoastaan näytä hyvältä, vaan myös kuulostavat.
      Petteri kirjoitti 4.12.2012 klo 14.34
      Nimenomaan ;) Saattaapa nämä jossain vaiheessa olohuoneeseenkin siirtyä, katsoo nyt.. siellä olevat kun ei oikein makkariin hyvin sovi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)