18.3.2013

Makuuhuone valmis!

Ensinnäkin suuri kiitos kaikille edellispäivän etsintään osallistuneille! Joskus vastaus löytyy liian helposti ja läheltä. Nyt Oonan kenkäkomerossa on uusi, kiiltävä kääntösalpa :) Pienen pieni yksityiskohta, mutta tekee todella paljon. Kommentoijilla oli hyviä paikkoja, jotka menivät kaikki kirjanmerkkeihin myöhempää tarvetta varten :)
Olen hyvin tyytyväinen, että tämä makkari nyt valmistui ihan kokonaan valmiiksi. Sattuipa viikonloppuna melko klassinen mokakin. Ostin puuttuvat listanpätkät hyvissä ajoin, maalasin ensimmäisen kerran pitkänä ja aikani sahailtua yhden ihmeellisen jiirikulman vuoksi tulikin tarve yhdelle 2m pätkälle listaa. Myös aiemmin tehty mittavirhe kerrytti tarvetta toisen 2m pätkän verran :) Ostin lopulta varmuuden vuoksi ylimääräisen 2m pätkän. Sitä ei tarvittu, tietenkään.

Kenkäkomeron listoitus oli helppo homma, nyt ne vasta kehystääkin pienen oven mustalla tapettiseinällä. Tässä huoneessa pitäisi kyllä viettää enemmänkin aikaa, vaikka kirjoitella postauksia keinutuolissa. Sen verran monta tuntia tuntia tätä huonetta on rempattu.Oviaukon listoitus olikin taas jotain minulle uutta. Alunperin ovenkarmin ja seinän kulmassa oli pieni muovinen kulmalista. Hyvin kamalan näköinen. Tämä pieni lista oli peittämässä tapetin ja levyn rumaa saumaa.  Keltaista kovaa kiinni olevaa liimaa oli karmissa reilusti. Taisin tähän ostaakin jo puisen kulmalistan, itseasiassa puutavarakaupan suosituksesta kunnes ystäväni A kertoi kuvan kera, miten se pitäisi tehdä :) Täytelista ovenkarmin sisäosaan, jota vasten sitten karmilista. Näin saatiin samaa listaa myös oveen mitä muualla huoneessa käytetty. Maalaamattomia rimoja viritellessä, en vielä oikein ollut tästä niin varma, mutta nyt kun maalattuna listat paikoillaan, on lopputulos hyvin siisti ja hengen mukainen. Oven karmi maalataan myös ja ovikin on menossa maalattavaksi sekä lasin vaihtoon.

-Petteri

6 kommenttia:

 1. Kaunis ja tunnelmallinen makkari, tykkään kovasti! Hyvää työtä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Jonkunlainen visio tästä päässä oli kun lattiaa ja kattoa auki revittiin sorkkaraudalla.. nyt siellä on kahta asiaa lukuunottamatta kaikki mitä suunniteltiinkin :)

   Poista
 2. Voi, että toi huone on kaunis. Hienoa jälkeä olette saaneet aikaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos rusetteja seinällä, voisitko olla pitämättä? :) Laajempi esittelypostaus varmasti lähiaikoina tulossa, nyt kun tämä vihdoinkin on kuvausvalmis..

   Poista
 3. Tyylikäs kokonaisuus. Mistä ostitte listan, joka kehystää oven. Meillä koko talossa sama, enkä löydä mistään. Kiitos infosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) "Oikeat" listat kyllä viimeistelee huoneen. Listat on kaikki lähtöisin Nakolinnasta Turusta, joka valitettavasti lopetti toimintansa hetki sitten. Heillä olleet koneet myytiin Vehmaan PK-Puulle, josta nyt ainakin varmasti saa tuota listaa. Kyseessähän on aika klassikko 50-luvun lista. Hakulan Puu Liedossa saattaa myös myydä. Samaa sarjaa löytyy myös jalkalistaa, jota meilläkin on. Jos et Turun seudulta ole, niin googleen hakusanaksi antiikkilista ja paikkakunta niin saattaa löytyä joku yritys, joka noita erikoisempia listoja myy.

   Näitähän ei muuten sitten saa kuin puunvärisenä, eli maalaushommiksi menee aina :) Empire kalustemaalia suosittelen.

   Poista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)