6.3.2013

Värisäätöä

Eilisessä Minttua postauksessa Tuija form follows function -blogista (mahtava blogi vink vink!) antoi vähän vinkkiä tuosta värien käytöstä meidän makkarissa. Jäin oikein miettimään näitä värejä ja sävyjä. Jotta ei tarvitse ostaa kaupasta kaikkia mahdollisia värejä tyynyliinoja, päätin nopeasti leikkiä kuvan kanssa. Alla siis muutamia vaihtoehtoja värien osalta. Melko selvää on, että värit pitäisi olla kirkkaita.Löytyykö näistä jotain omaa lempparia? Oma lemppari kallistuu keltaiseen mitä meillä viime kesänä olohuoneessakin nähty tai sitten tuohon turkoosiin. Tuleeko mieleen vielä jotain sävyä mitä voisi koittaa?

-Petteri

26 kommenttia:

 1. Todellakin nuo kirkkaat värit toimivat makuuhuoneessanne paremmin. Itse kallistuisin keltaisen tai oranssin puoleen, miellyttivät eniten minun silmääni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy vähän keskustella Oonan kanssa mitä mieltä hän olisi, nämä oli ihan omia ajatuksia vain malliksi :) Kirkas toimii kyllä selkeästi paremmin..

   Poista
 2. Niin ihana tuo keltainen! Siihen kallistuisin ;), vaikka kaikki toimii hyvin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen toimii :) Toisaalta, kun kyse vain tyynynpäällisistä tässä kohtaa, voisihan sitä testata jotain ei niin tuttua väriäkin :)

   Poista
 3. Form Fellows Function on tämän hetken YKKÖS -blogi. Eikä johdu edes tuosta loistavasta nimestä. Asiallista tekstiä kerta toisensa jälkeen. Voi todellakin suositella kaikille.

  Mikään noista ei iske, mutta miten olisi punainen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä tapahtuu kun sun punainen kausi päättyy? :) Meillä oli vanhassa kodissa tehostevärinä aika mageen sävyinen punainen (ennenpunainen :p ) ja saatiin yliannostus sitä... :)

   Poista
 4. No nyt alkoi lyyti kirjoittamaan. By the way, onko muuten toi sanonnan Lyyti siis nimi ja kirjoitetaan isolla vai ihan perusnimitys? Kaikkea sitä ihminen pohtiikin :))
  Tykkään kolmesta ylimmäisestä ja ennen ehdottama punainenkin kävisi hyvin, sen luoma tunnelma on vaan maskuliinisempi ja "kovempi". Oranssi ehkä oma lemppari tai vihreä, jos se ei olisi yksivärinen vaan esim. valko/vihreä printti.

  Loppuun vielä ISO KIITOS kummallekkin kehuneelle miehelle. Ihan täällä aloin punastelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystävämme google auttoi hieman: http://www.kirjastot.fi/kysy/arkistohaku/kysymys/?ID=c4b575a4-907d-48f2-b8ea-4b0596141d46

   Eli molemmat käy ilmeisesti :)

   Oranssi on sellainen väri, josta olen salaa pitänyt aina :) Töissä huomaa hyvin käyttävän välillä todella paljon harmaa/musta/valko/oranssia -yhdistelmiä.

   Olkaapa hyvät, hyvää on helppo kehua!

   Poista
 5. Oranssi ja turkoosi on minun silmään kivoimmat. Keltainen ja vihreä on mun mielestä liian räikeitä jotenkin.

  Minäkin oon tykänny oranssista pitkään, vaikka meillä kotona onkin lähinnä vaaleaa sinistä, vaaleaa harmaata, valkoista... Mitähän näistä väriasioista sanois joku väriterapeutti tms?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse liitän oranssin jotenkin syksyyn. Kaikki upeita värejä, mutta tarvitseeko ihminen kuitenkaan tehosteväriä? :)

   Poista
 6. Ylin on mun mieleen ja neonpinkkikin olis rouhee...tai sitten pastillin sävyistä lila tai reipas korallinpunainen!
  Koska tulette tontille tsiikaa meidän värejä :)

  -Jaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multakin ääni keltsulle! Mun pinkkikausi oli ja meni, tuo herrakaan ei taida siihen suhtautua kovin intohimoisesti ;)
   Tullaan kyllä heti kun vaan sovitaan päivä :)

   Poista
 7. Turkoosi näyttää mun silmään parhaalta ja hyvänä kakkosena keltainen. =) Ehkä turkoosi siksi miellyttää, kun sitä on tulossa omaankin kotiin.=D Ja paljon parempia nämä kirkkaat värit teille kuin se vaalea minttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ihan samaa mieltä kirkkaista väreistä, toimii :) Keltainen ja turkoosi molemmat hyviä vaihtoehtoja, mutta täydellisiä sävyjä on vaikea löytää.

   Poista
 8. Vihreä ja turkoosi, mun silmään paras, vaikka itte tykkään oranssista hiiiirmusesti, mut tohon sopi paremmin ainakin noista sävyistä toi vihree ja turkoosi :) Kirkas pinkki kans vois olla vaihtoehto tai miten olis kirkas violetti... tai vihreestä sellanen kirkas metsänvihree! Värejähän ois vaikka kuinka paljon! Uu entäs kirkas persikka/lohenpunainen =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku taitaa pitää väreistä ;) Tuo lohenpunainen kuulostaa kyllä hyvältä!

   Poista
 9. Turkoosi näyttää parhaalle noista! :)

  VastaaPoista
 10. Minun ääneni menee turkoosille ja keltaiselle :) Tervetuloa vierailemaan blogiini: http://wwwunelmaonnesta.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niistä mäkin tykkään eniten :) täytyypä tulla vastavierailulle :)

   Poista
 11. Minun ääni keltaisella ja oranssille. Oranssissa on ainakin itsellä "kynnys" otta väriksi ja keltainen on helpommin lähestyttävä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äänesi on laskettu :) Joku siinä oranssissa on kyllä, eipä sitä usein kellään kyllä näe :)

   Poista
 12. Noista ehdoton suosikki on turkoosi ja omana vaihtoehtonani ehdottaisin pinkkiä/fuksianpunaista - toimiin hyvin mustavalkoisen kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkoosi onkin ollut nyt vähemmistöä :) Saas nähdä mitä me tuon kanssa tehdään vielä, vaikeaa on löytyy jo keltainenkin joka olisi oikean sävyinen, kovin tunkkaisia ovat tähän asti olleet.

   Poista
  2. Olen koko talven pähkäillyt keltaisen ja turkoosin\mintun välillä. Kotimme on musta-valkoinen ja samaa mieltä, että värit tuntuvat vieraalta. Päätin kerran jo turkoosista, mutta vaihdoin keltaiseen ja nyt en enää tiedä mitä teen. Meillä on myös hiekansävyä esim matoissa. Ajattelin seuraavaksi kokeilla keltaista tekstiilejä ja vihreää kukkiin...mitenköhän tässä lopulta käy?!

   Poista
  3. Mustavalkoisuus tarvitsee tosiaan jonkun voimakkaan värin tehosteeksi. Keltaiset tekstiilit ja kukkien vihreys kuulostaa loistavalta, ja voihan ne keltaiset tekstiilit vaihtaa turkoosiksikin jos siltä tuntuu :)

   Poista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)