2.3.2013

Kotikierros: olohuone

Näin pakkaspäivän aamuna kotikierros jatkuu olohuoneeseen, joka päättääkin kierroksen keskikerroksen osalta. Olohuone sijoittuu siis ruokailuhuoneen ja eteisen väliin, ja eteisestä onkin suora näkymä olohuoneeseen ja sen ikkunoiden kautta etupihalle. Olohuoneen toisesta ikkunasta katsoessa ulos näkee terassin sekä tyhjänä olevan naapuritontin.


Olohuoneen sydän on päivittäisessä käytössä oleva takka, joka kahden talven käytön jälkeen näyttää käytetyltä ;) Suunnitelmissa on siistiä se maalikerroksella, kunhan aktiivinen käyttökausi loppuu myöhemmin keväällä. Takan vieressä on ympäri vuoden yksi meidän kodin lempiesineistäni, eli Artekin Kanto.

Lähiaikoina aikana olohuone on kokenut muutoksia varsinkin tekstiilien osalta, tyynyjen ja mattojen vahtaminen on tehnyt olohuoneesta aivan eri huoneen. Nyt on sitä graafista kuviota vaikka muille jakaa, omaan silmään näiden kuvien perusteella jopa vähän liikaakin. Muutos on osittain vielä kesken, kuten sydäntalvesta muistuttavista paljettityynyistä huomaa... Niiden tilalle pitäisi saada jotain yksinkertaista, ehkä harmaata.


Myönnettäköön, että olohuoneen kanssa olemme hieman hukassa. Jotain suunnitelmia sen varalle jo on, mutta emme halua tehdä mitään hätiköityjä ratkaisuja. Sen voin sanoa, että sohva, sohvapöytä ja tv-taso eivät lähde mihinkään :)-Oona

25 kommenttia:

 1. Ihanan harmoninen koti teillä, ei oo tavaran sekamelskaa. Tollasesta voi meikäläinen vaan haaveilla! Ihanaa olis kun pystyis karsimaan tätä turhemman tavaran määrää, tilpehööriä jne. Tai kun olis tilaa mihin laittaa piilon viereen. Meidän rintsikassa kun ei tuota säilytyspuolta juuri ole muualla kun keittiönkaapit. Olkkarissa yks pikkukaappi ja makkarissa kaks pientä. Liekö sitten tyyppivika, en oo perehtynyt. Kaappitilaa siis pitäis kyllä meidän lisätä rutkasti, on jo vähän aloteltukin. Karsiminen kait se olis kaiken a ja o. Pelottaa ajatella, jos joskus tästä muutetaan pois, sitä muuttorumbaa, huh. Toivottavasti ei tarvi ikinä muuttaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sälytystilaa taitaa näissä kaikissa olla turhan vähän kiinteänä, joten pakko pelata kaapeilla. Kyllä meilläkin siis sitä tavaraa on, se on vaan piilossa ;) Karsiminen on kyllä vaikea laji, pitäisi vaan kylmästi tehdä päätös hankkiutua eroon tarpeettomasta tavarasta. Mihin sitten sen rajan vetääkin ;)

   Poista
 2. tuo matto on aivan mieletön! saako kysyä et mistä ostitte maton? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on ihan Ikeasta :) Kyllä mustavalkoinen kombo vaan toimii :)

   Poista
 3. Tuo itsestään liikkuva "sisustuselementti"on kyllä kätevä.Ei huonetta/tilaa missä tuo koira ei näyttäisi viihtyvän. On kyllä ajanut ilmeisesti "kolarin",kun kolhut on paikkamaalattu ruskealla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. T on kyllä aina menossa mukana :) Täytyy vähän väriäkin olla, jotta sen löytää sohvaltakin ;)

   Poista
 4. Tuli mieleeni, että voisitte kokeilla takkaan ihan mäntysuopaliuosta. Itse saan sillä takan lasin ihan kirkkaaksi. Suihkepullosta vaan ja pyyhin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Luukut mekin saadan hyvin puhtaaksi, mutta savupöllähdysten aiheuttama tummuus luukun yläpuolella häiritsee kovasti.

   Poista
 5. Ihanan rauhallinen ja valoisa tunnelma teidän olkkarissa. Itsekkin haaveilen HAY:n tarjotinpöydästä. Se on upea ja sopii rand maton kanssa hyvin kaveriksi.
  t. Taiga

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meilläkin tuo pöytä oli pitkän haaveilun tulos ja olen erittäin tyytyväinen pöydän vahtamiseen. Yksi huono puoli siinä tosin on, jalkoja ei voi pitää pöydällä ;)

   Poista
 6. tosi nättiä ja valoisaa mutta miten voitte antaa koiran makoilla sohvilla ja tuoleilla kuin ihmiset? Tuskin sohvatkaan pysyy valkoisena?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Tikru on ihan pennusta saakka saanut olla sohvalla, emme ole nähneet siinä mitään ongelmaa koiran ollessa noin pieni. Tarvittaessa sen voi kuitenkin käskeä muuallekin. Myönnettäköön, että varsinkin kuraisina kausina meillä on peitot suojaamassa sohvaa :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Mahdoton koira :) Siinä missä usein koirat katoavat kun kamera kaivetaan esille, tämä kaveri on aina kuvassa, haluttiin tai ei.

   Poista
 8. Mukavan raikas ilme ja ihanan keväisen tuulahduksen, tuo tuo keltainen kimppu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä leikkokukat tekevät paljon, piristävät jokaista päivää :)

   Poista
 9. Moi! Ekaa kertaa blogissanne ja heti vakkarilukijaksi.
  Ihana toi sohvapöytä, mä vielä haaveilen siitä. Ja tosiaan sopii hyvin ton Randin kanssa.
  Tervetuloa vastavierailulle Metsolaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa ja aivan mahtavaa, että löysit tänne! Toivottavasti viihdyt :) Metsolassa olen itseasiassa vieraillut useaan otteeseen, seuraavalla kerralla rohkaistun jättämään viestinkin käynnistäni :)
   Kyllähän ihmisellä pitää haaveita olla, sisustuksellisia sekä muita :)

   Poista
 10. Hei, saanko udella mitä kokoa tuo teidän Tray-pöytä on? :) Suunnittelen meille samanmoista, mutta arvon kokojen kanssa, kun 60x60 koko on mitä ilmeisemmin todella matala.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki saat :) Pöytä on nimenomaan tuo iso, eli 600x600x350. Matalahan se tosiaan on, mutta meillä sitä ei niin huomaa, kun on aika matala sohvakin ja tuo taso on myös matala. Meidän on aiemminkin ollut hankala löytää matalaan sohvaamme sopivaa pöytää, joten tämä on täydellisen korkuinen meille.

   Toivottavasti tästä oli jotain apua valintaasi!

   Poista
 11. Ihanan raikas tuo teidän olohuone! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Tämä muuten pyörähti ympäri kalusteiden osalta juuri hetki sitten, muutamai fiksauksia ja saadaan uudet kuvat...

   Poista
 12. Miten tuo mustavalkoinen matto pysyy paikoillaan? Likastuuko helposti? Miten pesette sen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on lähes koko maton alla Ikean liukuestemattoa ja lisäksi nykyään maton reuna on sohvan jalkojen alla. Hyvin pysyy paikoillaan vaikka kaksi koiraa välillä aika railakkaasti ssen yli rallaattelee :) Vielä emme ole sitä kokonaisuudessaan pesseet, joten siihen en valitettavasti osaa vastata. Tahrat olemme pesseet tekstiileille tarkoitetulla suihkeella eikä matto ole mennyt miksikään, vaikka vähän on joutunut hankaamaankin. Toivottavasti sait edes jotain vastauksia kysymyksiisi :)

   Poista
  2. Niin seesteinen olkkari, ihan toisin kuin meillä;D. kaunista! vaikka tyyli on hyvin moderni, niin silti tunnistaa rintsikaksi.

   Poista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)