Ohje on uunipellilliseen ja kohtuu epäterveellistä :)
kasa tuoretta raparperia
200g rasvaa
1dl sokeri
4dl jauhoja
Pellin pohjalle kunnon kerros kuorittua ja pilkottua raparperia. Sen verran pieneksi paloiksi, että kypsyvät nopeasti. Ei mitään raastetta kuitenkaan tarvitse tehdä. Raparpereiden päälle laitetaan reilusti sokeria. Tämän määrän oppii tekemällä, ensimmäisellä kerralla varmasti liian vähän. Taikinaseos nypitään sekaisin ja laitetaan nokareita raparpereiden päälle. Uuniin 225, 10-15min keskitasolle. Annetaan jäähtyä ja nautitaan sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera.
Teimme tänään vielä uuden satsin, puolikas ohje ja pienempään uunivuokaan.

Onko teillä jotain herkkuja mitä voi raparpereista tehdä? Tämän lisäksi meillä tehdään niistä kiisseliä.
-Petteri
Itse teen raparperista vähän erilaista piirakkaa. Ensin teen pohjan joka esipaistetaan uunissa, sitten raparperista ja sokerista keitetään hieman hillomainen täyte joka laitetaan pohjan päälle, päälle ripotellaan fariinisokeria ja vielä hetkeksi uuniin. Aivan suussasulavan hyvää!
VastaaPoistaRaparperista saa tehtyä kuulemma myös todella hyvää mehua. Itsen en ole kokeillut mutta tänä kesänä pitänee testata!
Oi, kuulostaa hyvältä! Sitä jotenkin jumiutuu tekemään niitä samoja juttuja kuten aina ennenkin, toi sun versio kuulostaa todella hyvältä! Itsekin miettinyt tuota mehuasiaa, täytyy testata :)
VastaaPoista