20.5.2012

Äidin "raparperipai"

Salla edellisessä postauksessa kyseli raparperiherkun reseptin perään. Tässä se tulee, se on hyvin helppo ja nopea! Viime kesänä resepti oli unohtunut ja kyselin taas sitä äidiltäni. 7dl jauhoja lipsahti ohjeeseen vahingossa. Ihmeteltiin sitten kahvipöydässä miksi taikina oli kivikovaa. Onneksi tämä oli tehtykin juuri äidin kyläilyä varten, pääsi maistamaan itsekin.

Ohje on uunipellilliseen ja kohtuu epäterveellistä :)
kasa tuoretta raparperia
200g rasvaa
1dl sokeri
4dl jauhoja

Pellin pohjalle kunnon kerros kuorittua ja pilkottua raparperia. Sen verran pieneksi paloiksi, että kypsyvät nopeasti. Ei mitään raastetta kuitenkaan tarvitse tehdä. Raparpereiden päälle laitetaan reilusti sokeria. Tämän määrän oppii tekemällä, ensimmäisellä kerralla varmasti liian vähän. Taikinaseos nypitään sekaisin ja laitetaan nokareita raparpereiden päälle. Uuniin 225, 10-15min keskitasolle. Annetaan jäähtyä ja nautitaan sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera.

Teimme tänään vielä uuden satsin, puolikas ohje ja pienempään uunivuokaan.Onko teillä jotain herkkuja mitä voi raparpereista tehdä? Tämän lisäksi meillä tehdään niistä kiisseliä.

-Petteri

2 kommenttia:

  1. Itse teen raparperista vähän erilaista piirakkaa. Ensin teen pohjan joka esipaistetaan uunissa, sitten raparperista ja sokerista keitetään hieman hillomainen täyte joka laitetaan pohjan päälle, päälle ripotellaan fariinisokeria ja vielä hetkeksi uuniin. Aivan suussasulavan hyvää!

    Raparperista saa tehtyä kuulemma myös todella hyvää mehua. Itsen en ole kokeillut mutta tänä kesänä pitänee testata!

    VastaaPoista
  2. Oi, kuulostaa hyvältä! Sitä jotenkin jumiutuu tekemään niitä samoja juttuja kuten aina ennenkin, toi sun versio kuulostaa todella hyvältä! Itsekin miettinyt tuota mehuasiaa, täytyy testata :)

    VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)