16.5.2012

Arkiastiasto

Jatketaan kurkistelua keittiön kaappien sisään. Aiemmin aiheena oli Villeroy&Bochin New Wave, nyt arkisemmassa käytössä oleva Arabian KoKo.

KoKoa olen kerännyt siitä lähtien kun muutin omilleni. Tällöin KoKo oli aivan uusi sarja, jonka yksinkertainen, hieman kulmikaskin muotokieli miellytti silmää jo silloin. Käytössäkin toimivat muuten loistavasti, mutta Petteriä ärsyttää lautasten "keikkuminen" liian reunalla esimerkiksi lihaa leikatessa. Toisena miinuksena voisin sanoa sen, että varsinkin kulhot vievät erittäin paljon tilaa tiskikoneessa.
Kummisetäni on pitänyt huolen siitä, että sarjaa on kertynyt aika kattavasti, lähes tarpeeksi :) Tällä hetkellä kaikki osat ovat valkoisia, aiemmin mukeja ja kulhoja oli limen vihreinä ja liloina. Nyt mukeja on kahdeksan, riittää arkikäytössä oikein hyvin. Pienet xs-kokoiset kulhot ovat kovassa käytössä, niitä on kertynyt kuusi kuten myös isoja kulhoja. Matalia lautasia on kahta kokoa, halkaisijoiltaan 23cm ja 28cm. Lisäksi syvät lautaset, joista on hyvä syödä keittojen lisäksi esimerkiksi runsaita salaatteja. Leipä-/kakkulautasina on M-kokoinen vati (joita muuten on PALJON) sekä teepussilautasina XS-kokoinen vati, joka toimii oikein mukavasti myös esimerkiksi pippurimyllyn alustana.

Vielä olisi mukava jatkaa sarjaa muutamalla uudella puolen litran mukilla, joissa voisi jopa olla jotain väriä. Olisi ihana juoda aamukahvi aamuauringon lämmössä pale pink -värisestä "saavista" :) Myöskin lisää tarjoilukulhoja ja pienempiä lautasia pitäisi saada. Taitaa olla aika selvää mihin käytämme Iittalan lahjakortin.. :)

Kattauksesta saa helposti kauniin käyttämällä suurempaa sarjan lautasta katelautasena. Oikeastaan vain mielikuvitus on rajana näiden kanssa kattaessa. Miten sinä katat KoKosi?

- Oona

Petteri väsäsi kollaasit iPadilla Skitch-ohjelmalla, tosi kiva sovellus!
(kollaasin kuvat Arabia.fi, kattauskuvat ihan omia ;o)

2 kommenttia:

 1. Hei Oona!

  Kiitos kirjoituksestasi, Arabian tuotepäällikönä on mukava kuulla yksityiskohtaista palautetta ja käyttövinkkejä KoKo-sarjasta ja sen osista. Otamme aina kehitysehdotuksia ilolla vastaan. Oletko huomannut että lanseerasimme tammikuussa puolen litran mukista valkoisen lisäksi neljä muuta väriä, joista yksi on juuri tuo pale pink? Sen voi hankkia aurinkoisiin aamukahvihetkiin mm. verkkokaupastamme osoitteesta: http://store.iittala.com/epages/iittala.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/iittala/Products/A011923

  Oletko jo tutustunut muihin tammikuussa lanseerattuihin KoKo-uutuusosiin? Lanseerasimme uuden ison lautasen, joka on optimaalinen esimerkiksi juuri pihvin tarjoiluun koska se ei keiku leikatessa. Entä onko sinulla käytössäsi myös ovaali lautanen? Siihen kun kattaa puolen litran mukin ja aamiaisleivän on aamuhetki auringossa täydellinen! Kuulisin mielelläni lisää kommenttejasi Arabian tuotteista.

  Ystävällisin terveisin,
  Susanna Dahlgren
  Tuotepäällikkö, Arabia

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi! Suunnitelmissamme on käyttää MyIittala-lahjakortti juuri noihin värillisiin uusiin mukeihin, ihania herkkuvärejä, käyttökokemuksia niistäkin siis tulossa :) Ehdottomasti yksi äärimmäisen hyvä puoli KoKossa, kuten useissa muissakin Arabian sarjoissa, on se, että se täydentyy jatkuvasti.

  VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)