19.5.2012

Kesän ensimmäinen!

Kävimme tänään hakemassa koivuklapeja ja pöllejä äitini kotipaikalta, iso mersupaku olikin lähes täynnä, enempää painoa ei olisi enää voinut ottaakaan vaikka tilaa olisi ollutkin.Samalla nappasimme mukaan kasan jo isoiksi kasvaneita raparpereita ja näistä taioin nopeasti äitini reseptillä nopean ja herkullisen raparperipain! Kyseistä herkkua olen itse nuorempana syönyt todella paljon. Puunhakureissulla olin L&T:n kanssa Oonan ollessa kotona Tikrun kanssa. L&T päättivät ruokailun jälkeen vielä ajaa toisen puukeikan ja tämä piirakka olikin vähän yllätyksenä heille kahvin kanssa nautittavaksi. Kylkeen vielä vaniljakastiketta, ai että! Kesän ensimmäinen raparperiherkku on aina kaikista maukkain! Mailta on aiemmin keväällä tuotu myös muutama raparperipaakku, jotka on istutettu meidän oman säälittävän pienen kaveriksi.Nyt vielä iltahommina toinen kuorma pöllejä autosta pois ja sitten iltakahvit tämän herkun kanssa! Hyvää viikonloppua! Huomenna jatkuu taas terassinrakennus, pari metriä enää jäljellä.

-Petteri

9 kommenttia:

 1. Tarviitko betonimyllyä vielä? Voisin noutaa sen pois! :)

  VastaaPoista
 2. Valut tehty jo heti silloin tuoreeltaan! Eli en ;)

  VastaaPoista
 3. Raparperi herkun resepti kiinnostaa. 3 puskaa raparperia kasvamassa. Hieno kasvi. Eilen Italian ympäriajoja katsellessa selostaja Peter Selin kertoi jostain raparperi ja broileri jutusta.

  Ensi talven puut haettu vai lisääkö vielä?

  VastaaPoista
 4. Meillä myös puutalkoot jatkui - nyt on peräkärryllinen halkoja kannettavana sekä vielä niitä omia kaadettuja halottavana. Meillä on raparperit vasta 10 cm korkeita, kovasti jo odotellaan ekaa piirakkaa!

  VastaaPoista
 5. Resepti on tulossa postauksen muodossa vielä tänään! :) Nyt haetut puut olivat vähän extrapuita, osittain enovainaan tekemiä koivuklapeja ja lisäksi hirveä määrä koivupöllejä. Klapit on suoraan polttokuntoisia, eli talvella palavat jo. Toinen kuorma oli myrskytuhoja mitä talvella kävimme sahamassa pätkiksi ja siirrettiin talliin odottamaan noutoa. Niitä olikin täysi autollinen ja aikamoinen kasa odottaa klapittamista pihassa.

  VastaaPoista
 6. Täällä päin tulee kolme isoa koivua kaatoon. Ovat tuossa talon vieressä ns kaupungin tontilla. No halkomista ohjelmassa pariksi päiväksi. Huomenna kaatuu.

  VastaaPoista
 7. Saitko ilmaiseksi puut? Vai meneekö naapureiden kanssa jakoon?

  VastaaPoista
 8. Halkohommat on mukavia hetken aikaa ja pienessä määrissä! :) Eniten ärsyttää ehkä niiden paikasta toiseen siirtely! Meidänkin pöllit on hetken pihalla, pikkuhiljaa siirtyvät klapeina toiseen paikkaan josta joskus sitten kellariin.. tätä ennen vielä metsästä kottikärryillä raijattu varastoon muutamaksi kuukaudeksi. Pitkän matkan kulkevat.

  Ei meidän omat rapsut vielä ole tuota 10cm korkeampia. Mailla on niin kuuma ja täydellinen paikka noiden kasvaa.

  VastaaPoista
 9. Hinnasta ei tietoa vielä- huomenna varmaan viisaampi. Metsuri kävi katsomassa ei ainakaan puhunut mitään hinnoista.. Vastapäiselle naapurille tarjosin osaa. Muilla ei oikein pala. Viime kesänä tuli itse tilattua 16 kuutiota 3 metrin koivurankaa ja osa oli tukkimitta.. Tuli aika kivasti klapeja. Tuttu kävi moottorisahalla sahaamassa osan ja ite sähkösahalla osan ja Fiskarssilla halki ja pinoon.

  Raparperit meillä n. 25cm korkeita. Kiitti raparperiohjeesta.

  VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)