17.5.2012

Keinuva vanhus

Nyt ei puhuta sellaisesta vanhemmasta ihmisestä, joka keinuen kävelee. Kyseessä on keinutuoli! Kävimme viime lauantaina katsomassa Turun Ekotorin tarjonnan heidän kevättempauksessaan. Molempien silmiin osui tuolien keskeltä pieni keinutuoli, joka ulkoisesti oli aikalailla virheetön. Aika nopeastikin päätimme sen napata mukaan, niin meidän näköinen se oli! Alunperin suunnittelimme sitä kuistille, mutta pelkäämme sen jäävän todella vähälle käytölle, joten todennäköisempi sijoituspaikka on makuuhuone. Ei sielläkään kyllä hirveästi istuskeltua tule, mutta uskon oikean paikan lopulta löytyvän.

Keinutuoli taitaa olla aitoa 50-60-lukua, eli sopii sen puolesta juuri täydellisesti talon ikään. Tuolin istuin- ja selkänojaosat ovat lakattua koivuvaneria. Tuoli kuitenkin lähtee huomenna maalautettavaksi, värinä tietysti valkoinen! Todennäköisesti Petterin äiti ompelee istuinosaan pehmusteen, joka suojelee uutta maalipintaakin. Siitä tulee ihana! Olen vieläkin ihan fiiliksissä tuosta löydöstä :)

Tikrukin pääsi tutustumaan uuteen tuoliin. Oli siinä pojalla tasapainoilemista keinuvalla alustalla :) Taitaa kuitenkin pitää enemmän olohuoneen uudesta tuolista, siinä nukutaan niin tyytyväisenä nykyään päikkärit :)

- Oona

10 kommenttia:

 1. Voi elkää maalatko. Tuo on niin hyvä justiinsa noin! Menee hukkaan hieno puu, kun sen maalaatte.

  VastaaPoista
 2. Tuohon paikkaansa sopiikin oikein hyvin, mutta uuteen makuuhuoneeseen tai mihinkään muualla tänne ei sovikaan ;) Onhan se hieno kyllä noinkin, mutta kyllä se siltä maalaukseen menee. Puuhan säilyy siellä alla, joskus sen voi vielä joku lakata halutessaan!

  VastaaPoista
 3. Kaunis, mahtavaa kun välillä tekee ihania löytöjä. Ja kuvia kehiin, kunhan Tikru pääsee kömpimään tuohon tuoliin. ;) Se koiruli on vienyt sydämeni. <3

  VastaaPoista
 4. Onpa kaunis, oikea löytö! Se valkoinen nahkatuoli on jäänyt kummittelemaan mun mieleen.. Mun blogissa on teille pieni haaste, käykäähän nappaamassa!

  VastaaPoista
 5. Tikru ei tainnut oikein viihtyä siinä, joten sitä kuvamateriaalia jäädä odottelemaan.. Tikru tulee kyllä seikkailemaan yhdessä postauksessa pian :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos vielä haasteesta! Täytyy tarttua aiheeseen :)

  VastaaPoista
 7. Sen enenpää ottamatta kantaa tuoleihin. Kolme uutta tulokasta(kaksi uutta+uusvanha).
  Vaikea hahmottaa kokoja.Näyttäisi melko matalilta. Istuinosa ja selkänoja näyttäisivät olevan saman mittaisia niin näisä uusissa,kuin tuossa uusvanhassa.Teknisiä tietoja odotellessa!!
  Eikö tuo ruoho ollut hidaskassvuista? Voikukka tekee kolmatta kasvuaan ,kun nurmi vihertää.

  VastaaPoista
 8. Nämä vanhat konstailemattomat keinutuolit ja muutkin huonekalut on lähes järjestään uskomattoman hyviä istua. Sitä on tullut kokeiltua vaikka minkälaisia modernisti muotoiltuja selkänojia ja ergonomisesti muotoiltuja hässäköitä, mutta lopulta parasta istumista tarjoaa jurvalainen suoraselkäinen talonpoikaistuoli. Kummallista.

  VastaaPoista
 9. Ihan totta! Tai sitten, tuollaisessa kovassa puutuolissa istuu väkisinkin hieman ryhdikkäämmin :)

  VastaaPoista
 10. En tiedä tehdäänkö suomesssa muualla huonekaluja kuin pohjanmaalla nykyään. Taitaapi kenkien osalta olla sama juttu.Puukkoja kai vielä jossain?
  Mittasin uudehkot keittön tuolit ja sohvakalusteen istuinkorkeudet.Molemmissa sama 44cm.On ilmeisesti joku standardi.Selkänojan pituus voittaa istuinosan pituuden.
  Vaikka olen elastinen kuin korvavaikku ja liikun kuin puuma olen huomannut,että pe..e on alkanut painaa.Alaspäin ei ongemia,mutta nostapa se vielä ylös.
  Kyllä 60-70 koululaisilta tuo ryhti taisi tulla opettajilta.Emme me nuoret "jolpit" tienneet,että se on ergonomiaa.

  VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)