4.5.2012

Kellarissa suhisi... TAAS!

Eikö nuo kellarin suhinat voisi jo alkaa loppumaan? Torstaina suhisi taas, tällä kertaa vettä ei sentään lattioille tai seinille suihkunut vaan meni suoraan viemäriputkeen. Kyseessä oli yli 30v vanhasta varoventtiilistä, joka oli pettänyt ja päästi kaiken läpimenevän veden suoraan viemäriin. Tämä löytyy kellarista, keskellä taloa muuria vasten olevasta pienestä teknisestä tilasta. Tämän samaisen varoventtiilin funtiota pohdittiin jo viime keväänä A:n kanssa eikä keksitty järkevää selitystä. Täysin turha ja turhassa välissä, onhan edellisessä ja nykyisessä varaajassa oma varoventtiili.Ensin meinasin itse poistaa varoventtiilin ja laittaa vaan tilalle jonkun jatkopalan. Kyseinen alue kellarissa ollut pikkasen hankala, joten ei varmasti olisi mennyt niinkuin Strömsössä. Niinpä päätin soittaa suoraan putkimiehelle, joka myös varaajan vaihtoi pari viikkoa sitten. Hän pääsikin vielä samana päivänä korjaamaan ja poistikin samalla ylimääräisiä mutkia ja virityksiä linjasta. Vanhan sinkkimutkapalan jätti malliksi, miten tukossa tuollaisessakin kohdassa voi olla vanha putki. Ihmeen hyvin vettä kuitenkin läpi tullut kun ei paineessa mitään moitittavaa ole. Josko nyt saisi kellarin putket olla hetken rauhassa, ne kun olisi tarkoitus uusia seuraavassa isommassa rempassa. Ensi vuoden puolelle varmasti sen asian kanssa mennään.

Hain tilaihmeellä (A3) parikymmentä sahattua metriä lisää 48x148 runkopuuta terassiin, projekti seisoi kun ei saanut enempää kansilautaa kiinni kun rungosta puuttui pari pätkää. Viikonloppuna voikin taas ruuvata reilu 2m kantta paikoilleen ennenkuin runkoa täytyy jatkaa. Viikonloppuna myös ohjelmassa vihdoinkin nurmikon istutusta, haen nimittäin tänään RamiRentistä vuokralle vesitäytteisen nurmikkojyrän!Ai niin, meidän uusi varaaja on Jäspi VLM 270s. Normaalisti lähes kaikkii omakotitaloihin laitetaan Jäspin 300L versio, joka on laskettu riittävän nelihenkiselle perheelle. Tämä malli ei olisi meille mahtunut, joten hieman pienempi ja matalampi malli oli pakko ottaa. 1200e lasku varaajasta sis. asennuksen ja vanhan poisviennin. Kosteudenerottimen vuokra oli 260e ja vekotin imi sähköä saman summan verran käydessään yli viikon. Odotellaan vakuutusyhtiön päätöstä asiasta.

Onneksi on viikonloppu tulossa! Hyvää alkavaa viikonloppua siis!

-Petteri

8 kommenttia:

 1. Toivottavasti alkais toi teidän hallitsematon vedentulo jo talttua. Oliko tää kolmas kerta?

  Mikä muuten tulee tilaihmeeseen... Itse pakkasin aikoinani Ikean pihassa anoppini porrasperä-Mondeoon meidän kolmen istuttavan sohvan. Luonnollisesti taivaalta tuli kaatamalla räntää ja koko viritys oli purettava pois pahveistaan. Kummasti pienellä tetriksenpeluulla mahtuu vaikka mitä :D

  VastaaPoista
 2. Oikeastaan toinen vasta ;) Ensimmäinen oli yllätys kellarissa postaus, joka oli hieman muuttomme jälkeen. Ei tiedetty silloin, ettei varaajasta ole mitään ylivuotoputkea asennettu mihinkään, eli vedet lattialla.

  Mehän muutettiin melkein kaikki kamat tolla A3:sella, vuokralla oli pieni määrä lainalaatikoita. Päämuuttopäivänä sitten siirtyi isommalla autolla sohva, sänky ym isommat tavarat. Uskomattoman paljon mahtuu tavaraa noihin autoihin kyllä! Tuollaista sohvaa en lähtisi koittamaan, vaikka tetriksessä aika hyvä olenkin :)

  VastaaPoista
 3. Juu en voi suositella tuota sohvatetristä kenellekään. Enkä toisten kyllä kokeile itsekään :D kisa- ja näyttelyreissuilla koirien kanssa milloin mihinkin päin Eurooppaa saa pelata tetristä ihan riittävästi, kun välillä on samassa farmarissa seitsemän koiraa, kolme naista ja kaikki oleellinen tavarakin vielä...

  VastaaPoista
 4. Vedenpaisumuspäivät jatkuvat Rintsikassa.. Toivottavasti nyt viimeisen kerran.

  A3 taitaa olla samaa luokkaa kuin Golf hachback.. Tässä olen survonut lehtisäkkejä Golfiin.. Ennätys 18 kpl täysiä 200l säkkejä. Penkit nurin ja riviin säkit ja etupenkille vielä yksi säkki. Piti laittaa turvavyö tietty kun rupesi turvavyön merkkiääni valittamaan=) Imuri on keksitty ;)

  Probleema tuli kun vanha hajonnut Biolanin iso lehtikompostori piti viedä kaatikselle. 900 litranen loota ei mahtunut suoralta kädeltä - eiku saha käteen ja muovimörkö keskeltä poikki johan mahtui. Lautaa on tullut varmaan leikkimökin verran haettua.

  VastaaPoista
 5. Minä puolestaan olen tyytyväinen, että pääsen muuttamaan uuteen kotiin ja kaukolämmön pariin täältä sähkölämmitteisestä kodista. Enkä jää kaipaamaan tämän asunnon Jäspi-möhkälettä, joka on aikamoinen järkäle pienessä kylppärissä. :D

  VastaaPoista
 6. Onhan se huomattavasti huolettomampaa, vielä huolettomampaa vuokralla asuessa :)

  VastaaPoista
 7. Joo siis sähkökulut on olleet aika huimia. Ja eipähän tosiaan tarvii Jäspiä enää tuijottaa ;)

  VastaaPoista
 8. Tähän ihan unohtunut vastata! Ainakin ihan uusi Golf hatcback on aika samoissa mitoissa A3:sen kanssa. Näyttää vähän farkulta, mutta ei kuitenkaan ole läheskään niin pitkä.
  Ihan käsittämättömiä tilaihmeitä nuo vehkeet kyllä on. Meillä ei onneksi noita lehtiä niin kovin paljoa pihaan tipahda ja nekin mitä tulee menee kompostiin tai sitten syksyllä kasvimaalle.

  VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)