24.2.2013

Kotikierros: ruokailuhuone

Sunnuntai-illan ratoksi kotikierros jatkuu esitellen ruokailuhuoneen. Ruokailuhuone sijoittuu keskikerroksessa keittiön ja olohuoneen väliin. Olohuoneesta onkin avara näkymä ruokailuhuoneeseen ja toisinpäin reilusti suurennetun oviaukon ansiosta.


Ruokailuhuoneen sisustus koostuu 200x100cm -kokoisesta ruokapöydästä, valkoisesta senkistä sekä muutamista vaihtuvista piensisustusesineistä. Valaisimena on Valaisin Grönlundin Solero-kruunu, josta tasaisin väliajoin tulee lukijoilta paljon kyselyitäkin.
Huoneen erikoisuus on syvennys, jonka olemme täyttäneet polttopuilla. Syvennyksen alkuperäinen käyttötarkoitus ei ole tiedossa, mutta epäilemme siinä olleen jonkinlaisen tulisijan.Näissä kuvissa muuten näkyy ensimmäisen kerran hopeanharmaa nukkamatto ruokailuhuoneeseen sijoitettuna. Menee mukavasti samansävyisten verhojen kanssa, mutta muuttaa kokonaisuutta todella paljon.

Tämän jälkeen keskikerroksesta on jäljellä enää olohuone, jonka jälkeen hiivitään ruskeita portaita pitkin yläkertaan. Huomenna kuitenkin luvassa hääkuvakimaran toinen osa.

-Oona

15 kommenttia:

 1. Teillä on niin kaunista ja valoisaa!
  Nuo modernit huonekalut sopii hienosti vanhaan taloon. Ja polttpuilla on kyllä kelpo paikka : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi :) Modernien huonekalujen lisäksi meiltähän löytyy vähän jotain vanhaakin, mm. makkarissa majaileva ilmeisesti talon ikäinen keinutuoli. Hyvin sopivat yhteenkin, keinutuoli oli jonkun aikaa ruokailuhuoneessa polttopuiden edessä.

   Poista
 2. Tuo polttopuusyvennys puineen lämmittää tilaa kivasti ja puutkin ovat taatusti kuivia takkaan mennessään :)
  Täällä odotellaan jo hääkuvia, olenko edes mahtanut onnitella? Jos en niin, sylintäydeltä onnea ja paljon yhteisiä vuosia teille!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä :) Hankala kolo keksiä mitään muuta, pienempi koristejuttu ehkä, mutta on vähän pimeä nurkkaus tuo muutenkin, ei tulisi esille juurikaan. Tähän haaveilen jotain kevyttä tulisijaa vielä, rapatussa seinässä oikealla puolella näkyy selvästi hormiliitos. Olisi kiva illallistaa takkatulen loimutessa :)

   Kyllä muistaakseni onnittelit aiemmin, kiitos vielä ja tästä uudestakin! Tänään taitaa tulla vähän juhlatilaa ja fiiliksiä :)

   Poista
 3. Upea ruokailuhuone ja tuollaisen puusyvennyksen haluaisin itsekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Puusyvennys on kiva, harmittaa jo etukäteen tämän poistuminen jos tulisija tuohon laitetaan :)

   Poista
 4. No jos suoraan saa sanoa niin tästä on wanhan talon henki todella kaukana, suorastaan kammottavan näköistä ja tämä sanottuna ihan ilman sarvia ja hampaita..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, onneksi maailmaan mahtuu erilaisia makuja. Sen verran pitää kuitenkin sanoa, että onko jossain sanottu meillä wanhan ajan henkeä löytyvän?

   -Petteri

   Poista
 5. Upeat verhot teillä! :) saako udella mistä ne on hankittu?

  VastaaPoista
 6. Upeat verhot teillä!:) saako udella mistä ne on hankittu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa toki :) Ovat teetetty ompelijalla jo edelliseen asuntoon, näitä on itseasiassa kolme kappaletta. Materiaalia en nyt muista mitä on, mutta näyttää äkkiä katsottuna silkiltä. Meille piti tulla silkkiverhot, mutta haluamaamme kangasta ei enää saanutkaan joten tehtiin kompromissi. Tämä oli myös hullusti halvempi tehdä kun ei tarvinnut ommella sitä jotain taustakangasta lainkaan.

   Nyt kun makkarissa on ihan oikeat silkkiverhot, huomaa heti eron materiaalien välillä :)

   Poista
 7. Teillä on todella kaunis koti!
  Itse asun 50-luvun talossa ja teen parhaillaan remonttia. Kiva kun löysin bloginne :)
  Tuo ruokailuhuoneen taulu on hieno, siis tuo puutaulu seinällä. Mistä olette löytäneet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Toivottavasti löydät jotain vinkkejä itsellesikin täältä!

   Taulu on vähän uudenlaista tai ainakin erilainen ratkaisu. Kuva on vaihdettavissa helposti, katso vaikka täältä: http://www.rintsikka.fi/2012/06/mustaa-ja-valkoista_29.html

   Enemmän taulusysteemistä voit lukea täältä:
   http://www.rintsikka.fi/2012/01/sisustusvinkki_29.html   Poista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)