20.2.2013

Kotikierros: wc

Kotikierros jatkuu! Keittiöstähän matka jatkuisi luonnollisesti ruokailuhuoneeseen, mutta nyt hypätään vessaan.

Wc on rintamamiestalolle tyypilliseen tapaan pieni ja sijaitsee aivan keskellä taloa. Sillekään emme ole tehneet mitään muuton jälkeen, lukuunottamatta hyllyjen laittamista seinälle. Pintamateriaalien väritys on onneksi hillityn mustavalkoinen, joten asian kanssa voi elää :)



Säilytystilan puute on tosin edelleen tämän tilan ongelma. Kuitenkin lähes kaikki purkit ja putelit mahtuvat onneksi suljettujen ovien taakse, niiden järjestyksestä en tosin sano mitään... Avohyllyillä majailevat arkikoruni ja hiustuotteet, jotka ovatkin kotimme väripilkku ;)



Moni on ihmetellyt, että miten voimme pärjätä yhdellä ainoalla vessalla, mutta hyvin on tähän saakka mennyt :) Tosin arkiaamuisin olemme eri aikaan hereillä, joka varmasti selittää aika paljon. Kun joskus tulevaisuudessa remontoimme kellarin, sinne silti tulee ihan varmasti toinen wc.

-Oona

21 kommenttia:

  1. Mä olen aina elänyt vain yhden vessan taloissa, ja hyvin sitä neljän hengen perheessäkin pärjäsi :) toki meikkaus- ja hiusasiat on aina täytynyt hoitaa muualla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama minulla :) Edellisessä asunnossa meillä oli erillinen iso kylpyhuone/sauna, joka auttoi aika paljonkin jos vaikka oltiin valmistautumassa samaan aikaan johonkin.

      Poista
  2. Eipä meidänkään vessa paljoa isompi ole :) Mä himoitsen myös tuota kirkasta Vitriiniä kellon säilytysrasiaksi, on todella kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä sen toisaalta tarviikaan suurempi olla :) Me saatiin häälahjaksi kaksi Vitriiniä, tällä hetkellä molemmissa säilytetään nimenomaan koruja. Kaikessa yksinkertaisuudessaan kyllä erittäin kaunis esine.

      Poista
  3. Meillä on myös hyvin 5 hengen perheellä pärjätty yhdellä vessalla. Sääntö on vain ollut se, ettei vessaan jäädä meikkaamaan tai laittamaan hiuksia. Sen voi hyvin hoitaa missä tahansa muuallakin.

    VastaaPoista
  4. Meillä on 2 wc:tä, no toinen on kylppärin yhteydessä, toiseen on käynti vieras makuuhuoneesta jossa aikaisemmin on ollut parturi-kampaamo. Nätti wc :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Tuo teidän järjestely kuulostaa kyllä hyvältä :)

      Poista
  5. Hei, uusi lukija ilmottautuu ;). Löysin vasta teidän blogiin ja miten ihana koti! Sekä onnea hääparille :). Meillä on kaks wc:tä ja hyvin pärjäis yhdelläkin kahden hengen perheessä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huippua, että löysit tänne ja jätit vierailustasi heti kommentinkin! :) Toivottavasti viihdyt mukana :)
      Teillähän on ihan luksusratkaisu, ei pitäisi olla ruuhkaa ;)

      Poista
    2. Kiitos minunkin puolesta ja mukava, että löysit meidät :)

      Poista
  6. Mä en henk.kohta ymmärrä sitä, miks asunnossa ei pärjäisi yhdellä vessalla? meillä on ollut asuntoja joissa on ollut 2 vessaa ja ihan oikeesti, ei olla tehty sillä toisella mitään :D harvoin me samaan aikaan vessassa ollaan. Mut varmaan tottumiskysymys...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tosiaan homma on järjestetty niin, että meikkaukset ja hiusten laittaminen tehdään muualla, sittenhän wc:n luulisi olevan aika hyvin vapaana :) Itse taas olen tottunut laittautumaan vessassa, mutta silti ollaan pärjätty hienosti tähän saakka ;)

      Poista
  7. Hih,kertoo kyllä paljon tästä ajasta, kun kysytään miten kaksi ihmistä pärjää yhdellä wc.llä? En halua verrata aikaa ennen ja nyt, mutta kyllä minunkin 6 henkinen lapsuusperheeni (välillä täydennystä saatiin vielä mummusta) pärjäsi kerrostalokolmiossa yhdellä wc.llä.
    No, nyt asutaan väljemmin "oman perheeni" kanssa mutta hyviä muistoja on lapsuudesta. Niin kuin täällä joku jo kirjoittikin, se on vain järjestelykysymys.
    Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut Tiina :) Ja tosiaan, meiltä on useinkin kysyttä tuota asiaa, että miten pärjäämme :) Kyllä me pärjätään oikein hyvin..

      Poista
  8. Täälläkin uusi lukija. Meillä on lähes samanlainen vm -46 talo kooltaan ja ratkaisuiltaan :) Olen innolla kahlannut läpi vanhoja juttuja mm. puulattian kunnostuksesta. Meillä on edessä samanlainen projekti. Mies vielä vähän hannaa vastaan, koska ei pidä narisevasta lattiasta. Mutta tuskin siitä lattiasta äänetöntäkään saa ellei sitten betonia vala tilalle :) Se minua kiinnostaisi onko betolux-lattia ollut liukas käytössä?

    Vessa-asiaa - meillä on kellarissa 80-90-luvulla tehty wc. Sinne tulee sähkö vain lampulle, kalusteet on tummaa mahonkia ja yksi seinä peitetty varastohyllyillä. Ei mikään esteetikon unelma eikä mahdollisuutta käyttää fööniä yms, mutta hyvä lisä keskikerroksen pikkuvessalle. Varsinkin kun tällä hetkellä makuuhuone on kellarissa. Haaveissa on myllätä wc uusiksi, heti kiireisempien kohteiden jälkeen.

    Keskikerroksen wc on juuri yhtä kompakti kuin teilläkin. Minua ihmetyttää miksi sinne on aivan tuoreessa remontissa laitettu suunnattoman kokoinen ovaali lavuaari, kun tarjolla olisi ollut kaapiston kanssa saman levyisiä neliskanttisiakin (varmaan ollut tarjouksessa..) Laihana perheenä se ei ole suuri ongelma, mutta elintasovatsan kanssa ei kyllä mahtuisi pytyn ja lavuaarin väliin peilaamaan. Seinähyllyt voisivat olla hyvä lisä meidänkin niukkaan säilytystilaan. Mutta toisaalta olen tuuminut, että pärjäisi sitä paljon vähemmälläkin kosmetiikalla kun vaan malttaa käyttää vanhat loppuun ennen uuden hankkimista. Miksi ihmeessä minulla on viisi käsirasvaa vessan kaapissa :) Ja sinne kellarivessaan voi säilöä ylimääräiset wc-paperit, aurinkorasvat sun muut sesonkikamat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, uusi lukija! :) Tervetuloa ja näköjään oletkin viihtynyt. Puulattia on parasta mitä vanhoista taloista voi löytyä. Meillä makkarissa on yksi selkeä pieni alue joka narisee. Lastulevyt kun oli päällä, lattia oli hyvin hiljainen. Tätä kohtaa mietittiin, että ruuvataan niin paljon ruuveja, että natina loppuu ja kitataan ne umpeen vain annetaanko olla. Lattian eteen tehtiin aika hirveä työ isojen kolojen täyttämisen ja useiden maalikerrosten kanssa niin päätimme antaa tämän narinan olla, koska ei se niin meitä häiritse. Jotenkin se sopiikin tällaiseen vanhaan taloon. Meillä portaikko narisee ehkä häiritsevämmin ja sitä saatetaan vähän tutkia kunhan se joskus on työlistalla. Betoluxilla maalattu lauta on toki liukas, mutta ei se meillä ainakaan käytännössä ole ongelmia aiheuttanut, edes koiralle. Liukkaampi tuolle nelijalkaiselle on alakerran laminaatit, jos siitä voi jotain johtopäätöksiä vetää.

      Tuo halvalla saaminen tuntuu olevan monen tarinan takana, meilläkin se näkyy kyllä niin selkeästi aiempien ratkaisujen muodossa. Lavuaarikin on upetettu, jolloin se syö 1/4 kaappitilasta alapuolelta :) Pienillä järkeistyksillä tuollaisesta pikku tilastakin saisi paljon toimivamman. Ollaan joskus naureskeltukin, että miten pienellä rahalla tuon koko vessan remontoisi halutetassaan, mutta jotenkin se ei ole siellä listan kärkipäässä, niin ei olla sen enempää asiaa mietitty.

      Nuo seinähyllyt oli kyllä meille tosi hyvät, nyt sen lakkapullon esimerkiksi saa sieltä avaamatta mitään peilikaappia, ei ne sinne edes mahtuisi kun välit niin pieniä.

      Tsemppiä sinnekin mylläyksiin! :)

      Poista
  9. Viisi henkinen perhe,60m2,2h,keittiö+Wc pihan perällä.Eipä aamuisin ollut jonoja ja oveen kolkuttajia näillä tämän aamun pakkasilla.WC-harjana oli rautakanki,millä se"kökö"kaadettiin.Tilava,mutta ei viihtyisä.Silloin sisustus oli raakalauta ja/tai lehtien kansikuvat/julisteet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei että, nämä pienet tarinat ne tuo mukavasti kontrastia tähän nykyelämään! Nythän tätä sanomalehdillä tapetointia on nähnyt jo vähän aikaa, joten kaikki mahdolliset vanhat asiat nousevat pinnalle, paitsi ehkä tuo ulkowc.

      Poista
  10. Nämä ulko WC:t ja saunat taisi olla,myös rintamamiestalojen alkuperäiset saniteetti tilat.Siksi nuo WC:n ja saunan sisälle tuonti on tuottanut ongelmia. Ei niitä ole koskaan sinne suunniteltu.WC löytyy usein yläkertaan menevien rappusten alta.Sauna on kaivettu kellariin/sen aikaiseen jääkaappiin,kylmätilaan.En usko.että alakerran tilojen korkeus olisi ollut laiskuutta.En tiedä miten ennen,mutta eikö huonekorkeus vaikuta jotenkin asuttaviin m2:hin/ katumaksuihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se usein taisi olla, meillä kyllä taitaa alkuperäisissä piirustuksissa olla tuo wc nykyisessä sijainnissaan. Kellarissa ei varmastikaan ole mitään pesutiloja ollut. Kuvat paljastavat pihalla olleen jonkun muun rakennuksen kuin nykyinen peltiautotalli/varasto. Tiedä näistä sitten, jokatapauksessa ulkona on monia asioita tehty. Naarurilla on vieläkin ulkorakennuksessa pesutilat.

      Huonekorkeus vaikuttaa asuttavien neliöiden laskemiseen, en muista mikä se alaraja oli, pää siinäkin monella osuu jo kattoon :)

      Poista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)