11.2.2013

Pimee Vintti

Meidänkin vintti on kyllä pimeä, mutta tällä kertaa puhun sen nimisestä vanhaa tavaraa myyvästä kaupasta Turussa. Pimeellä Vintillä oli aiemmin eräällä suurella kirpputorilla oma piste, josta ensimmäisen kerran nimen laitoin muistiin. Nyt tuo piste on ymmärtääkseni lopetettu ja liike palvelee upeassa, ilmeisesti vanhassa koulurakennuksessa Turun keskustan läheisyydessä. Kesäksi ainakin kauppa muuttaa aika lähelle meitä, joten tulee varmasti useammin vierailtua.
Liikkeeseen sisään astuessa tulee jo mukava vanha fiilis. Ymmärsin, että liike on vanhassa opettajan asunnossa, joten mistään valtavan suuresta tilasta ei ole kysymys. Ottamani kuvatkin piti käsitellä teemaan sopivalla tavalla :)
Vierailimme siis täällä ensimmäistä kertaa viikonloppuna. Saaliiksihan saimme mahtavan vanhan kirjoituskoneen. Pimee Vintti on vanhasta tykkäävän taivas. Tarjontaa on laidasta laitaan, nukeista astioihin, kirjoituskoneesta vaatteisiin :)
Valikoima taitaa elää vähän koko ajan, joten tuolla kannattaa säännöllisesti käydä piipahtamassa. Aukioloaikoja ja muuta ajankohtaista kannattaa seurailla heidän Facebook-sivuilta.


Oliko tuttu paikka? Tämä on hyvä lisä vaikka kirppiskierroksen päätteeksi :)


-Petteri

POSTAUKSEN VANHAT KOMMENTIT POIMITTU TALTEEN TÄHÄN, KOMMENTOINTI TOIMII KUITENKIN NORMAALISTI.
  enne kirjoitti 11.2.2013 klo 14.42
  Uusi linssi käytössä? Näyttää hyvältä!
   Petteri kirjoitti 11.2.2013 klo 14.47
   Heh, mun piti tekstiin laittaa, että varmaan näkyy pientä eroa aiempiin kuviin näissä :) Nyt alkaa muistamaan taas miten kiva on oikeasti valovoimainen kiinteä objektiivi (1.4), vaikkei nuo aiemmatkaan mitään kovin valovoimattomia ole olleet (2.8).

  Tuija
   
  kirjoitti 11.2.2013 klo 21.26Niitty 
  kirjoitti 11.2.2013 klo 18.49
  Mä haluaisin ihan mielettömästi tollasen vanhan radion. mun vanhempien mökillä on moinen mutta mä en ymmärrä miksi he eivät halua antaa sitä ainokaiselle tyttärelleen ??? Jatkan jankkaamista. Ongelma noissa radioissa on se että ne on usein rikki ( ja mun vanhempien toimii ). Taidanpa joskus vaan kantaa autoon ja sanoa heidän lapsenlapsi haluaa sen ja eihän ne voi kieltää mitään suloiselta pojaltani. Ei tietenkään.

  kuulostaa hurmaavalta paikalta. Käydään Turussa 2 x vuodessa, jos ton sais ängettyä seuraavalle reissulle, joka on jo laitettu kalenteriin ylös. Harvinaista !
   Petteri kirjoitti 11.2.2013 klo 21.17
   Tai viet tilalle jonkun sinne sopivan mankkarin? Vaikka sellaisen, missä on kasettipesä? Voit perustella vaihtoa sillä, että nyt he voivat kuunnella kasettejakin mökillä! :) Vastustamaton tarjous minun mielestä.

   Nuo vanhat laitteet usein on jollain tavalla epäkunnossa, vaikea niitä on lähteä korjaamaankaan, tulee äkkiä hyvin arvokas radio. Muistan mummolassa olleen myös vastaanvan :)
    Niitty kirjoitti 11.2.2013 klo 21.34
    voittaja on löytynyt !!! Mä löysin joskus kasetteja kellarista, kun yritin siivota. Oli niin epätoivoista että mä vaan laitoin laatikon kiinni ja komeron oven kiinni. Voisin yrittää kirppareilta löytää mankkaa, taitais lähtee halvalla ja voitais pojan kanssa nauhottaa nauhalle höpinöitä.
    Mankka ja laatikollinen mieleistä kuunneltavaa isovanhemmille = ei voi vastustaa. Kiitos Petteri, kerron miten kävi kun ekaks kesä tulee.
     Petteri kirjoitti 12.2.2013 klo 18.11
     Ajattelin alunperin, että heiltä itseltään varmasti löytyisi kasettejakin :) Eikö niitä ole kaikille? Olisi kiva kuulla tosiaan miten tämä juttu etenee!
  Kiitos, laitan paikan muistiin. Suunnittelen Turkuun kirppis- ja vanhantavarankauppojen kierrosta, mitkä paikat nostaisit esiin. Käyn viikottain Turussa, joten paikat on muuten tutut, mutta nuo liikkeet ei ole tuttuja ja kaikkiin ei kerkeä päivässä, joten oisko hyviä ehdotuksia. Kiinnostaa sekä kalusteet, että laadukas tilpehööri, ei niinkään sellaiset "tiimaritaivaat". Antiikkiliikkeissä taas usein on hinnat pilvissä, joten ei niitäkään. Vali, vali...mutta jos joku paikka tulisi mieleen, niin kiitos!
   Petteri kirjoitti 12.2.2013 klo 18.13
   Nyt pistit pahan! Mehän ei varsinaisesti olla kovia vanhan tavaran ostajia, muutamia löytöjä kuitenkin joskus tehty. Muut tietämäni kaupat onkin sitten melkein antiikkiliikkeitä, hinnat on pilvissä. Mitä kirppiksiin tulee, meillä oikeastaan vain 2 missä välillä käydään, Manhattan ja Mimmin kirppis, jonka nykyisestä nimestä en ole varma. Itäharjulla kuitenkin on. Mimmiltä löysin lasipulloja sekä sen vanhan tuolin.

   Keinutuolivanhus löytyi muuten kierrätyskeskuksesta :)
    Tuija kirjoitti 12.2.2013 klo 18.41
    Manhattanilla olenkin käynyt, tosin viime käynnistä taitaa olla vuosia. Täytyy yrittää listata jotain netistä. Kiitos kuitenkin :)
  Minna Lahtinen kirjoitti 12.2.2013 klo 08.38
  Söpö juttu Vintistä, kiitos vain : ) tosiaan tervetuloa katselemaan ja löytämään hauskoja ja nostalgisiakin juttuja .. Nyt on taas Vintin oma oikea emäntäkin paikalla.
  t: Minna, se lauantain henkilökuntalainen
   Petteri kirjoitti 15.2.2013 klo 09.18
   Olkaa hyvät :) Tullaan toistekin!
  Portti R kirjoitti 14.2.2013 klo 18.35
  Tuohon viimeiseen kuvaan.Tuossa radion näytössä oli eri maiden nimiä/radiokanavia.Syystä tai toisesta sitä yritettiin virittää radio Luxenburgiin.Muistini mukaan se oli hieman oikealle.Silloin se taisi olla nopein tie ulkomaanelävien uuteen musiikkiin.
   Petteri kirjoitti 15.2.2013 klo 09.40
   Muistan itsekin vähän pienempänä hämmästelleen noiden radioiden maamerkintöjä :)
  turkulainen kirjoitti 15.2.2013 klo 21.15
  Mimmin kirppis on muuten muuttanut Itäharjulta Peltolaan Kaurakadulle. Kauppilan puutarhaa vastapäätä.
   Petteri kirjoitti 15.2.2013 klo 22.02
   Ai se on sinne mennyt! Täytyykin käydä katsomassa paikkoja.. on siinä Itäharjulla kuitenkin joku kirppis samoissa tiloissa edelleen. Ei ole pitkäkään aika kun siellä kävin.
  kirjoitti 16.2.2013 klo 18.10
  Tuon kaltaiset äänentoistolaitteet eivä vielä voi olla "kiven takana".Aikoinaan kun yritimme turun liepeessä leikkiä discoa Rigonsa Bollshoi voitti kilpailijansa.Kenwood ei vaan kestänyt.R voitti K:n Rigonda oli kaunis jo silloin; mietitty ja kompakti koko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)