27.2.2013

Porttien paluu

Meillä oli Tikrun pentuaikana vähän rajoitettu hänen liikkumistaan talossa yksin ollessaan. Esimerkiksi yläkertaan vievien portaiden alapäässä oli portti. Nykyään meillä on ollut ainoastaan yksi portti, lisko/työhuoneen oviaukossa, se on paikka mihin tämän nelijalkaisen ei tarvitse yksinään mennä. Oviahan meillä ei tosiaan näissä huoneissa ole lainkaan makuuhuonetta lukuunottamatta.Nyt portit tekivät paluun, nimittäin asensin eteisen ja olohuoneen välille ullakolla varastossa olleen portin (Ikea Patrull Klämma) sekä uuden hieman erilaisen portin (Ikea Patrull Fast) keittiön ja ruokailuhuoneen välille. Miksi tämä on erilainen, johtuu siitä, että kulkuaukko on liian kapea tähän metalliseen, ilman reikiä asennettavaan versioon.Tämä Fast on uusi tuttavuus, tämä kun pitää ruuvata oven karmeihin kiinni. Mukana tulee paperilla olevat kohdistusapurit, jotka olivat kyllä todella käteviä! Ohjeiden mukaan olisi käsipelillä pitänyt ruuvata, mutta kyllä akkukoneella oli ilo tehdä tämäkin työ :) Eipä tällaisen kasaamisessa ja asentamisessa mennyt kuin ehkä vartin verran kun rauhallisesti toimi.Onhan näiden erona muutakin kuin vain asennustapa. Klämma on ehkä helpompi avata ja sulkea, mutta tuohon alaosaan lyö todella helposti varpaansa. Varsinkin vieraat tulevat varmasti potkimaan tuota usein. Fast taas aukeaa koko portti, jolloin varpaat säästyvät kivulta :)

Tämä porttihan ei meidän koiraa pidättele, tuosta tullaan heittämällä ylitse jos oikein halutaan, mutta näiden tarkoitus onkin tässä kohtaa opettaa sille kunnioitus näitä kohtaan, näiden yli ei mennä :) Onko teillä koirille jotain rajoitteita?

-Petteri

7 kommenttia:

 1. Meiltä löytyy kaksi porttia kotoa, mutta lähinnä ne on asennettu tuota nuorta neitiämme silmälläpitäen. Toinen kissoista pomppaa heittämällä yli, toinen ei uskalla, eikä tuo meidän pötkö-westie kyllä tasan pomppaa. :D

  Koiralla on rajoite, että sohvalle ei saa mennä, eikä kyllä koskaan menekään kun ollaan itse kotona, mutta joka kerta kotiin tullessa koiran yllättää sohvalta makoilemasta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsiporttejahan nämä oikeasti ovatkin :) Meillä oli aluksi ajatus, ettei sohvalle tarvitse tulla.. aika pian se nukkui meidän vieressä telkkaria katsoessa :) Ei siitä mitään haittaakaan ole ollut, isompi koira voisi olla jo ongelma kun ei itse mahtuisi enää sohvalle :)

   On ne aika velmuja kavereita :)

   Poista
 2. Makkarin ovella on portti, ja sitäkin käytetään vain välillä imuroidessa, kun en jaksa koiria jaloissa, ja silloin, jos mulla on kotona trimmausasiakkaita. Muutenhan meillä elävät koirat ihan rennosti kaikkialla.

  Portti on kyllä näppärä kapistus, jota suosittelen kaikille koiranpennun hankkijoille. Josta tulikin mieleeni... Ettei näillä koulutettaisi jotakuta muuta kuin Tikrua? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, onhan täälläkin mainittu aiemmin pariinkin kertaa, että ehkä jossain kohtaa joku naskalikaveri tulisi.. mutta tässä kohtaa vain Tikrua varten :)

   Poista
 3. Meillä ei ole koirille mitään rajoitteita. Ne siis löytyy sängyiltä, sohvalta, eteispenkiltä ja välillä myös ruokapöydältä, johon tosin ei ole toivottavaa mennä... =)

  Sen sijaan meillä on rajoitteita pupuille, jotka on joka päivä jonkun aikaa vapaana alakerrassa. Silloin viritetään yhteen oviaukkoon mielenkiintoinen setti, johon kuuluu kaksi palaa kompostiverkkoaitauksesta, yksi hyllynlevy sekä yksi ruokapöydän tuoli. Niiiiiin nätti!! Puput, ne tyhmeliinit, on kuitenkin jonkun kerran hypänneet yli tuosta hyllynlevy-kohdasta, siksi on pitänyt ottaa toinenkin verkkopala käyttöön (on korkeampi). Ja auta armias, jos unohtaa tuon virityksen tai muualta suljettavat ovet auki; heti ne sinne viipottaa menemään.

  Onko teillä lisko, vai mitä tuo liskohuone tarkoitti? Ja mäkin kyllä kiinnostuin, että onkos Tikru saamassa kaveria??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla teilläkin jotain kissageenejä koirilla.. meillä viihdytään kuistilla aina kapealla ikkunalaudalla, se on niin kissamaista touhua :)

   Tämä viritys olisi hauska nähdä! Eikö siihen sitten menisi tuollaista porttia? Jos laittaa jonkun kankaan vaikka nätisti siihen jos raosta mahtuu tunkemaan? Tämä eilen asennettu versio ei ainakaan häiritse lainkaan jos on auki, ja sitähän se suuremmaksi osaksi onkin.

   Meillä on 6 liskoa ja aika kookas terraariosetti työhuoneessa, Tikru haluaisi leikkiä sen isoimman kaverin kanssa, ainoa jonka näkee :) Ja kyllä jossain kohtaa, ajankohdasta vaan ei ole minkäänlaista tietoa vielä. Tämä oli vähän päätetty jo kun Tikru otettiin, että kaveri jossain kohtaa.


   Poista
  2. Eipä tuohon oikein viitsi porttia laittaa, se olis aika pahasti tiellä jos olis paikallaan koko ajan, eikä sitä oikein aukikaan vois pitää. Jatketaan siis tällä lailla hienon virityksemme kanssa. =)

   Meidän koirat on tanskalais-ruotsalaisia pihakoiria, siis melkein kissoja. =)

   Laittakaapas joskus liskoista postausta!

   Poista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)