27.1.2013

Kellarin hirvitys

Nyt mennäänkin sellaisiin tiloihin, mistä ollaan vain puhuttu. Kuvia tästä aidosta 70-luvun pukuhuoneesta ei ole kehdannut aiemmin julkaista. Syy miksi tätä retroa nyt näytetään on siinä, että tämä on meillä seuraava pintaremonttikohde. Ajatus syntyi oikeastaan ihan vahingossa eräs ilta. Meiltä on jäänyt kahdesta aiemmasta remontista valkoista paneelikattomaalia jonkun verran ja ajateltiin käyttää nekin johonkin järkevään. Kyseinen tila on meidän makuun kamala, aivan hirveä. Vai mitä sanotte?
Tarkoituksena on maalata seinät ja katto valkoiseksi, hävittää kamala, oudossa paikassa oleva ruosteinen peilikaappi sekä kaikenmaailman ylimääräset tavarat kuten tehoton pyyhekuivain. Matto menee myös vaihtoon. Lattia on ainoa, johon emme koske. Maalit ja maalaustarvikkeet siis löytyvät, mutta kyllä sitä jotain pitää ostaakin. Ajatuksena on löytää jostain pitkulainen penkki, jossa istuinosan alla olisi säilytystilaa. Värillä ei niin väliä ole, sen voisi maalata vaalean harmaaksi, että olisi muutakuin kuin valkoista. Olisko jollain vinkkejä mistä tällaista kannattaisi lähteä kyselemään? Tai pyöriikö nurkissasi ylimääräisenä tuollaista?
Takaosassa edellisiltä asukkailta jäänyt hyllykkö hävitetään ja pyykinpesukone käännetään pitkittäin huoneen suuntaisesti. Tässäkin tilassa näkyy kohtuullisen huolimaton kädenjälki, en esimerkiksi vielä tiedä mitä tekisin lattianrajassa olevalle styroxille, taidan jättää koskematta. Tilassa on muuten hyvin moderniakin, nimittäin lattialämmitys! Tämä oli päällä viime talvena jonkun aikaa, kunnes epäilin lämmittäväni sillä vain maapohjaa, joten napsautin perinteisen sähköpatterin päälle. Pieni pintaremppa siis, koska tiloja joudumme kuitenkin muutaman vuoden katsomaan, ennenkuin aletaan rakentamaan viereiseen tilaan uusia.


-Petteri

POSTAUKSEN VANHAT KOMMENTIT POIMITTU TALTEEN TÄHÄN, KOMMENTOINTI TOIMII KUITENKIN NORMAALISTI.

  blanco kirjoitti 27.1.2013 klo 16.59
  Oho! Siinä on melkoisesti paneeliseinää ;) Mutta maalaus tekee varmasti ihmeitä!
   Oona kirjoitti 27.1.2013 klo 17.13
   No on! Oikein inhorealismia :D Tosiaan valkoista maalia ja kaiken ylimääräisen poistaminen, toivottavasti sillä reseptillä helpottaa :)
  Outi kirjoitti 27.1.2013 klo 17.01
  Hui mikä mökkitunnelma. Tuo tila kokee hullun muodonmuutoksen pelkällä maalilla. Mullakin ois kylppärin paneelikatto maalamatta, mutta minusta on outoa että maali ei etsiydy itsestään purkista kattoon. Pitäisköhän palauttaa maali kauppaan, kun on näin viallinen?
   Oona kirjoitti 27.1.2013 klo 17.15
   Tuli myös heti mieleen, että onko sun maalissa jotain vikaa? Katotaan kummalla on ensin valmis? ;)
  Miimma kirjoitti 27.1.2013 klo 17.11
  Paljon valkoista maalia niin todella hyvä tulee.
   Oona kirjoitti 27.1.2013 klo 17.23
   Valkoinen maali pelastaa monet tilanteet :)
  Jossu kirjoitti 27.1.2013 klo 17.36
  Mikähän tossa puupaneelissa oikein on, en tykkää siitä kyllä yhtään tuon värisenä. Meillä on autotallissa olevassa "huoneessa" seinät ja katto vaaleaa puupaneelia ja juuri tänään miehen kanssa puhuttiin, että se pitäisi maalata valkoiseksi. Vaikka siellä ei edes vietetä aikaa, mies säilyttää siellä lähinnä kalastusvälineitään. Olen yrittänyt hävittää kaiken puunvärisen talostamme, ei iske muhun kyllä ollenkaan. Mutta valkoinen maali tekee kyllä ihmeitä! Ja toi peilikaappi on kyllä mielenkiintoisessa paikassa... Onkohan siellä asunut joku kaksimetrinen nainen?
   Petteri kirjoitti 27.1.2013 klo 20.59
   Me ei myöskään oikein välitetä tuosta, varsinkin tuo tumma, voimakkaan kellertävä versio tökkii. Puu noin materiaalina on tosi kiva ja toimii pienemmässä osassa :)

   Jos täällä on joku parimetrinen asustanut, niin sillä on kyllä kuhmuja ollut päässä usein :) Sen verran matalaa tuolla paikoin on.
  kirjoitti 27.1.2013 klo 17.53
  Ensimmäisenä istuinpenkiksi tuli mieleen yllättäen bestå! ;)
   Petteri kirjoitti 27.1.2013 klo 21.00
   No voisihan sekin olla vaihtoehto! Pistetääs harkintaan. Kiitti!
  Heli kirjoitti 27.1.2013 klo 19.02
  No sä olet kyllä sitten erikoinen mies, kun et tykkää puun väristä! ;) Siis KAIKKI mun tuntemat miehet tykkää. Omani myös... Tosin maalasin silti meiltä panelit valkoisiksi, mies murisi taustalla KOKO AJAN. Ihan hirvittää katsella vanhoja valokuvia, missä meillä on olkkari silkkaa puista panelia... huhhuh.

  Mulle tuli mieleen Ikeasta MOLGER-penkki. Sen voi maalata ja siinä on istuimen alla hyllytaso. Meillä säilytetään siinä hyllyllä käsipyyhkeitä (ja kissanruokaa =D). Siihen sopii myös esim korit. Edullinen ja nätti.
   Petteri kirjoitti 27.1.2013 klo 21.04
   Kyllä sitä pienissä erissä katselee, mutta kun sitä on seinät, lattia ja kattokin täys niin ei kiitos :) Jos olisi lattiasta kattoon vitivalkoista, ei sekään olisi hyvä, liika on liikaa aina :)

   Molger-penkki onkin juuri sitä ajatusta mitä haettiinkin, eli jotain yksinkertaista. Tuossa ehkä miinuksena tuo avohylly, tai sitten korit tosiaan siihen. Toisihan sekin jo vähän jotain juttua tuohon tilaan "suljettuun" penkkiin verrattuna. Kiitti vinkistä!
  Anna kirjoitti 27.1.2013 klo 19.43
  Voi pyhä paneeli! :D onnea vaan, niskavammahan tuon maalaamisessa tulee :D
   Petteri kirjoitti 27.1.2013 klo 21.07
   Pyhä paneeli :) Ollaan maalattu täällä melkein kaikki katot jo valkoiseksi, joten tämä on se kaikista helpoin maalattava :)
  Nekku kirjoitti 27.1.2013 klo 20.10
  Tila ehdottomasti pintaremontin tarpeessa! :)

  Täällä yksi valkoinen penkki:

  http://www.ellos.fi/ellos/penkki/331552?N=1z141vqZ1z141o7&rcnt=100&Ns=RankValue3|0&Nao=38
   Petteri kirjoitti 27.1.2013 klo 21.11
   No joo, johan tuota on pian 2 vuotta katseltu :) Eipä sitä ole tullut jäätyä ihastelemaan, nopeasti suoraan suihkuun. Eipä sielläkään paneelista kokonaan pakoon pääse, katto on samaa sarjaa :)

   Tuo penkkihän on juuri sitä mitä ajateltiinkin! Tarpeeksi perinteinen kun ei tuohon tilaan oikein mitään uutta hienoa muotoilua viitsi laittaa. Kiitokset vinkistä siis!
  Kitupiikki kirjoitti 27.1.2013 klo 20.52
  Huh huh, näyttää liian tutulta. Me remontoimme ihan samanlaisen alakerran viime kesänä, tai aloitimme silloin ja lopettelemme nyt. Varautukaa henkisesti ja etenkin taloudellisesti siihen, että jotain kamalaa voi löytyä. Meillä yläkerta oli priimaa, alakerta sekundaa. Rakennusvirhe, jota paikattiin 25.000 euron budjettiylityksellä. Onneksi lopputulos on upea. Nimimerkki "vesikaurapuuro on ihan hyvää"
  Petteri kirjoitti 27.1.2013 klo 21.17
   Näitä taitaa olla aika paljon vielä käytössä :) Me ollaan varauduttu kyllä kellarin osalta oikeastaan kaikkeen mahdolliseen. Budjetiksi ollaan ilman sen suurempia laskelmia päädytty mielissä reiluun 20.000e. Meillä on sellainen tilanne, että ihan hirveästi ei ole väliä mitä tuolta paneeleiden alta löytyy, rakennamme meinaan toiseen päähän taloa uudet pesutilat. Tässä on etuna se, että meillä on suihku käytettävissä melkein koko remontin ajan eikä tarvitse sen takia sitä kiireellä tehdä. Nykyinen tila remontoidaan sitten joskus "vapaa-ajanviettohuoneeksi" :)

   Oliko edes voisilmää tai hilloa laittaa? :)
  Jenni kirjoitti 27.1.2013 klo 21.09
  Meidän pukuhuone on samantyylinen ja meinasin myös paneelikattomaalilla vetäistä valkoiseksi. ;) Ei tarvitse sitten ihan heti sitä laittaa, kun sauna ja kylppäri menee keväällä/kesällä remppaan.

  Rakentakaa penkki itse? Me juuri rakensimme kuistille penkit ja ainakin sai itse päättää täysin, millaiset tulee. :) Miehellä ei kauaa penkkejä rakentaessa mennyt.
   Petteri kirjoitti 28.1.2013 klo 08.53
   Kyllä, valkoista maalia niin ei jää se tila siinä välissä harmittamaan jos kerta muut tilat rempataan :)

   No ei tuokaan välttämättä huono idea ole tehdä itse, huolellisen suunnittelun vaan vaatii, olen tosi huono siinä :) Teen ennemmin hieman soveltaen aina.
  Mia kirjoitti 27.1.2013 klo 22.33
  No onhan tuossa työsarkaa! Juhlikaa nyt kuitenkin ne häät eka ja sitten vasta.. :) Ja valkoinen maali muuten todella tekee ihmeitä, raikastaa ja valostuttaa.

  Meillä ois muuten yksi tarpeeton Molger, halavalla lähtis.
   Petteri kirjoitti 28.1.2013 klo 08.51
   Onhan siinä, näkisitpä suihkun, saunan tai koko kellarin :) Tämä näyttää nyt aika karulta, mutta tosiaan tällä pikkurempalla tästä tulee kyllä ihan viihtyisä. Me palataan tuhon Molgeriin jos siihen päädytään!
  Kitupiikki kirjoitti 28.1.2013 klo 08.13
  Sunnuntaisin raaskittiin laittaa voisilmä ;-)

  Meiltä löytyi paneeleiden alta haljennut harkkoseinä. Siihen maailmanaikaan, kun talomme on rakennettu, oli ollut puutetta vissiin niin raudasta kuin laastistakin, niinpä routa oli päässyt painamaan seinää sisään päin. Arvaa vaan oltiinko osattu tämmöiseen varautua, huh huh. Se on kyllä yksi elämäni rankimmista päivistä, kun tämä selvisi - oli koko talo purku-uhan alla ja hikeä pukkasi, koska yläkerta oli jo remontoitu. Noh, luojalle kiitos taitavasta rakennusmestarista ja -pilkun tarkasta tarkastajasta. Talon yläkerta "paalutettiin" alhaalta päin, ja koko seinä anturasta ylöspäin purettiin, rakennettiin uudelleen, raudotettiin ja valettiin. Nyt saapi tulla vaikka maailman loppu, niin talo ei paikaltaa hievahda ;-)
  Budetin osalta veikkaisin, että varautukaa VÄHINTÄÄN 50.000 euroon - riippuen tietysti neliöistä (meillä on alhaalla n. 90 neliötä). Blogin perusteella sanoisin, että teidänkään maku ei ole ihan halvimmasta päästä ;-) Ja kaikkein kalleinta on se, mikä ei näy minnekään (sähkötyöt, lvi, kantavien rakenteiden uusiminen yms.). Ja mitä enemmän siirtää huoneita paikasta toiseen sen kalliimmaksi tulee (esim. suihku, wc, sauna).

  t. Kitupiikki

  ps. minä taidan olla ihan pahan ilman lintu, kun tämmöisiä kerron, mutta kumpa joku olisi kertonut meille. Onneksi lopputulos on aivan mahtava, sitä me huokaillaan päivittäin.
   Petteri kirjoitti 28.1.2013 klo 08.49
   Hyvähän näitäkin asioita on julki tuoda, yleisestikin vanhojen talojen ongelmia. Meillä ainakin ulkopuolelta on tuo maanalainen osa ihan kunnossa, ainakin mitä viime kevään salaojitusprojektissa näki. Nuo on kyllä pirullisia, näkymättömiä vihollisia :) Nyt teillä seisoo tönö sitten tukevasti!

   Mitä tuohon paikasta toiseen siirtämiseen taas tulee, niin meillä menee samalla putket ja viemärit uusiksi, joten tämä sijainnin siirto itseasiassa hieman jopa helpottaa. Uusi tila on jo valmiiksi jostain syystä kaivettu alemmas, joten isoa kaivamistakaan ei ole luvassa. Viemäreiden korko tulee äkkiä vastaan, mutta 10-20cm alemmas voi kai vielä mennä. Mahtuu se kaksimetrinen myös sinne :) 50 kymppiä varmasti koko kellarin remppaan voisikin mennä, mutta tehdään kuitenkin useammassa eri osassa, sen verran syviä taskuja kun ei ole :)

   Lopputulos on aina tärkein, tapahtuipa välissä mitä tahansa :)
   Annaliini kirjoitti 28.1.2013 klo 18.43
   Tuo vasta tutulta kuulostikin. Meillä kellaria on vain talon yhdessä nurkassa ja sen remppaaminen oli edelliseltä asukkaalta jäänyt kesken. Seinä tuli kellariin sisään, joten samanlainen jumppa piti tehdä kyseiselle nurkalle. Anturaa ei käytännössä edes ollut. Rakennustunkit oli koko syksyn ja anturasta ylöspäin uusiksi. Saa nähdä vaan onko sama jumppa edessä vielä toisessa nurkassa. Siinä nurkassa ei ole onneksi sitä kellaria eli siellä ehkä joku maapaine pitää taloa kasassa. Me vielä tehtiin hartivoimin koko homma. Säästettiin siinä kyllä pitkä penni, mutta kyllä se kesti. Juuri ennen lumien tuloa saatiin kuopat kiinni. Kellarin puolella pitäisi vielä tehä hommia, mutta taitaa mennä sitten keväälle/kesälle. Tulipa kuitenkin tehtyä puuttuvat salaojat ja sadevesikaivot sille nurkalle.

   Pitäisi jaksaa kirjoitella ja laittaa kuvia tuosta syksyn projektista, mutta laiskuus on iskenyt. :)

   http://hoksman.galleria.fi/kuvat/Anna/Kirkkotie, Kylmäkoski/IMG_4837.JPG
    Petteri kirjoitti 30.1.2013 klo 15.16
    Oho, olipas tuo hurjannäköistä touhua! Onneksi meillä laitettu ojat ja sieltä ei löytynyt yhtään yllätyksiä :)
  Tiina kirjoitti 28.1.2013 klo 10.17
  Hei! Tutulta näyttää paneeliseinät ja hymyilyttää samalla. Meillä tosin maali on jo ne peittänyt ja tietenkin valkoinen!
  Jos vaan mahtuu, niin laittakaa kaksi Molger-penkkiä peräkkäin. Olen nähnyt livenä ja hyvältä näyttää! Itse päädyin mummon vanhoihin pirtinpenkkeihin, kun sopivasti olivat tarjolla eikä säilytystilalle ollut tarvetta.
  t.Tiina rintamamiestalosta
   Petteri kirjoitti 28.1.2013 klo 10.23
   Moi Tiina ja kiva kun kommentoisit! Meillä oli ajatuksena juuri kaksi penkkiä laittaa peräkkäin, varsinkin jos päädytään noin Molgereihin. Tilaa kyllä on, samalla saisi piiloon vähän tuota näkyviin jätettyä styroxia.
  satu kirjoitti 28.1.2013 klo 23.47
  Tämän kohteen remontointi on varmasti antoisaa, muutos tulee olemaan suuri :)
   Petteri kirjoitti 30.1.2013 klo 15.17
   Kyllä, pienellä vaivalla ja rahalla saadaan karmeasta viihtyisä :)
  Heppu kirjoitti 29.1.2013 klo 21.17
  Sama homma tehty meidän kellarissa joulukuussa; katto, seinät, ovet valkoiseksi, myös männyn värisen lankkulattian maalasimme vanhaan tyyliin kiiltävällä helmenharmaalla. Kylläpä kirkaistui pimeä tila kerralla! Muitten huoneiden kattojen maalamista mukavampaa kellarin katon maalaaminen toki oli maltillisen huonekorkeuden takia. Muutos on varmasti huikea!
   Petteri kirjoitti 30.1.2013 klo 15.18
   Huikea se varmasti on, ja tuo nimeomaan tilantuntua muuten vähän matalaan tilaan. Jos oikein innostutaan, niin tumman harmaalla saatetaan lattian puut vetää, katsotaan sitä sitten kun muuten maalattu :)
  Ilona kirjoitti 10.2.2013 klo 11.11
  Moi.
  Juvilta saa noita säilytyspenkkejä, ovat puisia ja mielestäni laadukkaita. Värin voi itse päättää, kun ova puuvalmiina myytäviä. Ja on eri mittaisinakin! Eli juvi.fi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)