23.6.2012

Rintsikan juhannus

Viime vuoden tapaan vietimme juhannusta kotona Tikru-pojan kanssa. Aamulla Tikru pääsi pihalle juoksentelemaan meidän tehdessä pihahommia. Rakensin 2 viljelylaatikkoa lisää ja Oona istutti niihin erilaisia yrttejä ja mullitti myös perunat. Päivän kruunasi vielä Tikrun uintireissu. Uinnin jälkeen oli aika maistella vähän shampanjaa.





Kuohuvista saa hyvin kesäisiä lisäämällä mansikkapyrettä joukkoon. Ei muuten kannata käyttää pakastemarjoja :)



Pientä esimakua miltä terassi nyt näyttää...



Juhannusillalliseksi herkuteltiin naudan sisäfilettä, uusia perunoita, sinihomejuustolla täytettyjä herkkusieniä pekonikääreellä ja fetajuustosalaattia. Jälkkäriksi oli tajuttoman hyvää shampanjalla, hunajalla ja sitruunankuorella maustettua raparperiherkkua. Aika yksinkertaista, mutta niin maistuvaa! Saimme myös houkuteltua K:n mukaan iltaa istumaan. Juhannuspäivänä savustetaankin kampeloita (Oona ei ole ikinä maistanutkaan) ja lohta sekä tehdään kaupunkilenkki koirulin kanssa.



Jos meidän päivä on ollut mukava, niin erityisen mukava se on ollut Tikrulle. Lähes koko päivän saanut juosta vapaana pihalla (lue: jahdata ampiaisia ja lintuja), pääsi uimaan ja sai vielä koko illan olla meidän kanssa terassilla. Nukkua ei malttanut lainkaan, joten saimmekin nauttia omista yöunista yli yhdeksään. Harvinaista herkkua!



Miten te olette viettäneet juhannusta?

-Petteri

19 kommenttia:

  1. Teillä on ollut ihana juhannus, oivoi! :)

    VastaaPoista
  2. Tosi kivalta kuulostaa teidän juhannus! Ilmatkin suosi :) Ja aivan upea terassi -tykkään todella!! Tuo sohvakalusto taitaa olla tummanharmaa? Juurikin tuollainen on haaveissa uuden kodin terassille! Mistä olette omanne kotiuttaneet?

    Meidän juhannusaatto sujui mukavasti appivanhempien mökillä ja tänään suuntaamme mun sukulaisen mökille perinteiselle juhannuspäivä-lounaalle.

    Mukavaa juhannusviikonlopun jatkoa teille!

    VastaaPoista
  3. Eilen oli kyllä ihana päivä! Tänään jatkuu vähän surkeammassa kelissä, muttei anneta sen haitata :) Toivottavasti myös sun juhannus on mennyt kivasti!

    VastaaPoista
  4. Joo, eilen oli aivan ihana keli! Päästiin tosiaan ensimmäistä kertaa kunnolla nauttimaan terassista. Vielä puuttuu paljon somisteita, eiköhän siitä hyvä tule :)
    Riviera-niminen ryhmä on tosiaan tummanharmaa tummanharmailla tyynyillä. Tilattiin se viime kesänä Smartia-verkkokaupasta, enää ei tosin näytä olevan valikoimassa. Viime kesänä oli myynnissä myös Bauhaussissa, kannattaa katsoa sieltä jos vaikka tärppäisi.
    Hyvältä kuulostaa teidänkin juhannus! Nauttikaa kun sitä on vielä jäljellä :)

    VastaaPoista
  5. Moikka broidi! En kestä, että sulla on ihan ikioma piha, jossa voit joka päivä juosta vapaana! Mä olin mun Upi setän kanssa mökillä ja menin karkuunkin pari kertaa, kun mun nenä sanoi että metsässä olis jotain jahdattavaa, sä varmaan ymmärrät mitä tarkotan. Mut sain mä uidakin kokoajan ja kaikista hienointa oli, että mut värvättiin perämoottoriksi veneen perään, kun soudettiin saarelle. Sain moottoroida ihan koko matkan. Tänään kun tultiin kotiin junalla olin ihan järkyttynyt kun jouduin takasin kaupunkiin. Otatko mut joskus sun luokse hillumaan pihalle? :) Ada-systeri xx

    VastaaPoista
  6. Sulla Ada on ollut ihan huippujuhannus! Sulle pihan portti on aina avoinna, tervetuloa vaan ;)

    VastaaPoista
  7. Kivan näköistä teillä! Ja kateeksi käy ruoat, me tyydyimme lähinnä maissiin ja makkaraan missattuamme koko kaupassakäynnin :D

    Mistä tuo varjo on? Oletteko olleet tyytyväisiä? Ollaan haettu hyvää varjoa koko tämä päivä, mutta ei vain tärppää...

    VastaaPoista
  8. Onnistuin rajaamaan kuvat niin, ettei lautakasat ym keskeneräisyys näy niin pahasti :) Varjo on Plantagenista, ensimmäistä kertaa pidemmän aikaa käytössä nyt juhannuksena ja toistaiseksi ainakin toimii tosi kivasti. Tuohan on melko edullinen, oli vielä niin isolla alennuksella ettei me edes katsottu muiden kauppojen tarjontaa. Ongelma näissä vähän edullisimmissa on se, ettei kovin tuulisella uskalla käyttää. 3m halkaisija kuulostaa äkkiseltään suurelta, mutta ei se meilläkään kaikkia ryhmän istumapaikkoja varjoon saa.

    VastaaPoista
  9. Terdehän on ihan mielettömän viihtyisä. :) Muutamat pikku somisteet vielä, niin se on siinä.
    Ja mitä herkkuja siellä on nautittukkaan... Ihanaa!
    Saihan Tikrulainenkin oman pihvin. ;)
    Näytti ainakin maailman tyytyväisemmältä Oonan sylkyssä viimeisessä kuvassa. <3

    Meillä oli perus ihana Jussi sisarusten kesken. Syötiin, juotiin ja pelailtiin. :) Jopa ukko kultani jaksoi koko Juhannuksen menossa mukana, ja selkä oli kiltisti! ;)

    VastaaPoista
  10. Näyttää kaikki niin kauniilta! Oma Juhannus meni "urheillen" Vierumäellä ja TIETENKIN kuohuvaa nauttien. Nyt sitten saa täristä töissä. :D

    VastaaPoista
  11. Kiva kuulla, että teillä mennyt kaikki noin hienosti! :)
    Ei olla vieläkään saatu aikaiseksi tilata niitä H&M:n keltaisia tyynynpäällisiä, mahtaako niitä enää ollakaan. Kyllä tuolla kohtuullisesti nytkin viihtyi, aurinkotuolikin osoittautui sen verran mukavaksi, että siihen nukahti ;) Ja Tikru nautti kovasti koko juhannuksen vapaana juoksemisesta vaikka pihviä ei saanutkaan. Joutui tyytymään oikein lihaisaan luuhun ;)

    VastaaPoista
  12. Kiitti! Tottakai urheilu kuuluu tärkeänä osana Vierumäkeen ;) Monella taitaa tänään olla se vuoden kamalin maanantai..

    VastaaPoista
  13. Olimme lähes ulkosaaristossa.Ei lauttayhteyttä. Tapasimme kaksi hieman erinlaista "koiruutta",kuin tuo nuori "kolli"joka näyttää tietävän miten kameran edessä toimitaan.Toinen neideistä sairas ja väsynyt,toinen nuori metsästyseen koulutettava koira.Kontrasti oli melko suuri.Paljussa lilluttiin ja oltiin itseämme paremmassa seurassa.

    P:S:Neiti Honda vei kotiin.

    VastaaPoista
  14. Se on se blogisiivouksen toinen puoli - Photoshop :D

    Täytyy käydä katsomassa Plantagenin valikoimat. Mietittiin Ikeassa nelimetristä, joka oli jo vähän turhan massiivinen, joten eiköhän toi kolme ole meidänkin valinta.

    VastaaPoista
  15. Kas R pitkästä aikaa! Meni tunti ennenkuin tajusin missä olette olleet! Se on hieno "palju", samantyyppinen meille jos joku allas tulee.

    VastaaPoista
  16. Ihana terassi ja voi mikä murulainen tuo Tikru onkaan <3

    VastaaPoista
  17. Kumpi tuotti enemmän vaikeuksia paikan määritykseen "itseään parempi seura"vai" lauttayhteyden puute"?

    P.S.Tiedän parikin yritystä jotka voisivat ikäänkuin jatkaa tuota keltamustaa linjaa.Esim.Keittiön kaakeleihin sellaiset 70-luvun tyyliin tarrat.ANTEEKSI:

    VastaaPoista
  18. Ulkonäkö hämää ton herran kohdalla ;) No ei, hän on ihana <3

    VastaaPoista
  19. Paikan määrityksen avainsanat olivat Neiti Honda ja palju. Apuna olivat myös 2 koiraa :)

    VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)