4.6.2012

Taulukollaasin suunnittelua

Ylä- ja alakerran välinen portaikko on saanut olla koskemattomana tähän asti. Valkoista lautaa oleva seinä suorastaan huutaa kehyksiä! Tilassa on myös pieni ikkuna, johon tulee tässä verhovimmassa myös pieni kappaverho.

Jos sisustuksessa haluaa käyttää valokuvia, on niiden aihe usein aika hankala. Jonkunlainen järki niissäkin pitäisi olla, varsinkin isommissa määrissä. Aiemmassa kodissa teemana oli minun filmikameroilla kuvaamia asioita, toisena taas itse kehitetytkin mustavalkoiset kuvat. Tällä kertaa aiheena tulee olemaan tuo arjen sähläri, vauhtiveikko Tikru! Herrasta on aika paljon kuvia, iPhonella otettuja ja sitten vähän parempia kuvia myös. Näistä saa varmasti todella helpostikin tarvittavat 12-20 kuvaa.Tehtiin ruokailuhuoneen pöydälle vähän hahmotelmaa kollaasista. Tuollaisen suunnittelu on yllättävän hankalaa, paras tulos tulee kun ei liikaa mieti järjestyksiä. Vähän etukäteen pitää kuitenkin suunnitella, ehkä se muuttuu vielä täysin mitä seinälle lopulta laitetaan. Kollaasissa on lisäksi tarkoitus, että se voi jatkua myös vielä vähän alemmas sekä toiselle seinälle niin, että näkyy kun portaita nousee ylös. Tämähän on menossa sille seinustalle, joka näkyy yläkerrasta kun portaita tulee alas. Kehyksiä tulee niin vaakaan kuin pystyynkin. Muutama vähän korkeampi kehys myös mukana. Pari koristeellisempaakin voisi tulla vielä mukaan, kaikki kuitenkin mustia. Kodin Ykkösessä AINA oleva kehysale petti tällä kertaa, ei ollut näitä kehyksiä myynnissä lainkaan! Ostimme tämän erän sitten Ikeasta, tuli varmasti halvemmaksikin.Kuvat tulevat varmasti olemaan kaikki mustavalkoisia, taidan ne tulostaa ihan omalla valokuvatulostimella. Tässä näytille vähän minkälaisia kuvia kollaasiin on tulossa:


-Petteri

15 kommenttia:

 1. Tulee varmasti tosi kiva kollaasi -ihana Tikru :)

  VastaaPoista
 2. Teema on hyvä olla! Mulla oli edellisessä asunnossa itse näpsityt luontokuvat kollaasina, nyt taitaa olla aika sekalainen seurakunta kuvaa ja tekstiä.. Yhteistä kuitenkin on mustavalkoisuus :)

  VastaaPoista
 3. Meidänkin pitäisi saada jotain kuvia seinälle. Mä vaan oon jotenkin tullut niin varovaiseksi täällä uudessa talossa näiden seinien kanssa. Siis, haluun olla ihan ehdottoman varma, että juuri tähän seinälle tulee tämä taulu jne. Pölhöä siis...

  Tuo kollaasi näyttää jo ilman kuviakin tosi kauniilta. Odotan mielenkiinnolla lopputulosta! :)

  VastaaPoista
 4. Joo ei se voi epäonnistua kun siinä seikkailee tollanen jätkä ;) Ihme tyyppi muutenkin, osaa olla tosi riiviö ja näyttää sen jälkeenkin tuollaiselta..

  VastaaPoista
 5. Teema on tosiaan hyvä olla, muuten se on vaan kasa kuvia, vailla mitään tolkkua. Itsellä on kymmeniä tuhansia järkkärikuvia arkistossa, siinä olisi teemaa jos toistakin, mutta kun on niin hiton kriittinen omista kuvista mitä viitsii tulostaa esille :) Nämä kuvat on nyt poikkeus, niillä ei niin väliä ole kun malli on se juttu.

  VastaaPoista
 6. Sitten sulle sopisi hyvin tauluhyllyt! Ne tietysti pitää porata kiinni, mutta siihen saa sitten jo vaikka minkälaisia kollaaseja tehtyä! Tai sitten yksi tai pari isompaa vaan. Ja voi vaihtaa vaikka joka kuukausi järjestystä, eikä tarvitse aina uusia reikiä tehdä :)

  VastaaPoista
 7. Eiii mikä ihana lerppakorva. :) Hahah oiskohan Anttilan puolella ikuisuusale ollut käynnissä? :]

  VastaaPoista
 8. Voih, mä menetin taas sydämeni tuolle nappisilmulle. <3 Kuinka kukaan voi olla noin lutunen. Rapsut ihanalle Tikrulle.

  Ja kollaasista tulee ihan mielettömän hieno, varsinkin kun kuvissa on itse suloisuus. :)

  VastaaPoista
 9. Näyttääpä upealta kollaasilta. Meilläkin tauluprojekti vasta alkutekijöissa, kuvat ovat läppärissä valmiina, mutta valinnan vaikeus se vasta ongelma onkin. Josko nyt kesälomien aikana saisi paperikuviksi asti ja lisää tauluja hankittua :) Yksi ribbakin on vielä kiinnittämättä, heh

  VastaaPoista
 10. Tikru on näissä kuvissa tosi pieni, ollut meillä varmaan muutamia viikkoja :)
  En ymmärrä mihin ne alennuskehykset oli kätketty! Eiköhän ne parin viikon päästä ilmesty takaisin :)

  VastaaPoista
 11. Välitän rapsut eteenpäin, nyt se nauttii niistä vielä normaalia enemmän kun on se kauluri päässä :)
  Nyt odotellaan sateista iltaa, saadaan kehykset seinälle.

  VastaaPoista
 12. Kiitos, toivottavasti näyttää yhtä hyvältä myös seinällä :)
  Onneksi teillä on valinnan varaa, vaikeampi se olisi toisinpäin :) Tarvittaessa niitä saa sitten helposti myös vaihdeltua.

  VastaaPoista
 13. Voih, kun Tikru näyttää niin suloiselta.. Iskee pentu kuume :) Niin ja kivalta näyttää kollaasikin :D

  VastaaPoista
 14. Sä tiedät, että näiden kohdalla ulkonäkö voi pettää :D

  VastaaPoista
 15. Todellakin :D Suloisen ulkomuodon alla on aikamoinen energiapakkaus ja olen niin vannonut, ettei toista russellia oteta vaikka rakastankin Roosa yli kaiken. Katsotaan miten käy :D

  VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)