3.6.2012

Verhokankaita

Teimme eilen pienen sisustuskierroksen Kodin Ykköseen ja Ikeaan, yhtenä tavoitteenamme löytää verhokankaat kuistille ja keittiöön. Kyllä, tiedän, että olemme asuneet täällä jo vuoden ilman verhoja kyseissä huoneissa ;) Nyt jostain syystä on iskenyt oikein kunnon sisustusinspiraatio, suunnitelmissa (ja toteutuksessakin jo) on vaikka mitä sekä sisälle että ulos!

Niihin verhoihin.. Jo pitkään on ollut selvää, että keittiön ikkunoihin tulee laskosverhot. Nyt päädyimme valelaskosverhoihin, sillä mekanismia ei tarvita sälekaihdinten vuoksi. Haaveissa oli mustavalkoraidalliset verhot, mutta ne ehkä sotisivat liikaa raidallisen tapetin ja mahdollisen raidallisen maton kanssa. Tämän ajatuksen hylkäämisen jälkeen olen haaveillut jostain kuviollisesta kankaasta, ehkä kesäksi jopa jostain värillisestä. Yllätys yllätys, päädyimme ostamaan Ikeasta täysin tavallista valkoista puuvillakangasta, joka ei kovinkaan paljon rasittanut kukkaroakaan. Onneksi Petterin äiti osaa käyttää ompelukonetta erittäin hyvin, joten hän tulee tekemään verhot sekä keittiöön että kuistille. Kankaat jäivät ostosreissun päätteksi hänelle, joten meillä ei valitettavasti ole itse otettuja kuvia kankaista. Siitä ei seuraisi kuin valtava määrä hukkaan mennyttä kangasta, jos minä alkaisin verhoja ompelemaan :DKuistin verhot olivat pitkään täysi kysymysmerkki. Päädyimme siihen, että ainoa vaihtoehto olisi perinteinen kappa. Voi sitä tuskaa, kun sopivaa materiaalia olevaa mustavalkoraidallista kangasta ei löytynyt! Tämän ongelman ratkaisi mustavalkoraidallinen matto, jonka vuoksi verhokangas tulee olemaan yksivärinen. Kun sopivaa ei edelleenkään löytynyt, ostimme Kodin Ykkösestä kaksi sivuverhoa, joista GM loihtii meille kapat. Valkoinen kangas on jännää läpikuultavaa polyesteriä, vähän kuin pitsiä. Tähän päivään päivitetyt pitsiverhot sopivat täydellisesti rintamamiestalon kuistille!

Toivon, että saamme näytille kuvia valmiista verhoista mahdollisimman pian. Kummasti näin vuoden jälkeen tuli yhtäkkiä kiire saada ne ;)

- Oona

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa todella hyviltä ratkaisuilta, valkoinen on aina helppo väri. Ja muilla somisteilla sitten väriä... ;)

    Äkkiä sitten niitä kuvia, täällä yksi malttamaton. :D

    VastaaPoista
  2. Niinpä, ja voihan niitä uusiakin ostaa/tehdä jos haluaa verhojen muodossa väriä elämään :)
    Koita nyt malttaa ainakin siihen saakka, kunnes Petterin äiti saa verhot ommeltua ;)

    VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)