4.3.2012

Kaakelimaali?

Kuten jo aiemmin on tullut ilmi, keittiön rusehtava värimaailma ei silmää hirveästi miellytä. Jo aiemminkin olen vaaleanruskeiden koristeellisten välitilan kaakeleiden maalausta miettinyt, kuitenkin jäänyt vain ajatuksen asteelle. Nyt asia taas palasi, tällä kertaa totisempaan harkintaan. Keittiön ilme muuttuisi välittömästi, käsittääkseni vielä suhteellisen helposti ja edullisesti. Toisaalta jotenkin hieman epäilyttää miltä lopputulos näyttää, aiheesta kun ei mitään kokemusta ole. Eli kaikki kokemukset otetaan avoimin mielin vastaan :) Erityisesti kiinnostaa jäljen siisteys, maalimerkit, paras tapa levittää jne.. Petteri väsäsi nopeasti vähän mustaa väriä keittiökuvaan.

Toinen suuri kysymysmerkki on väri. Vaihtoehtoina (yllätys yllätys) valkoinen, musta ja harmaa. Valkoisessa näkyy lieden kohdalla kaikki lika, miten helposti se lähtee pois? Tuleeko mustasta liian synkkä? Sopiiko harmaa ruskean tason ja kaappien kanssa? Paljon kysymyksiä, vaikeita päätöksiä..

Mikäli tämä toteutetaan, tulee myös tasot vaihtumaan mustiin. Myös vetimet vaihtuvat jossain kohtaa yksinkertaisemmaksi ja väriltään hopeaksi.

- Oona

13 kommenttia:

 1. Äidilläni on valkeat kaapit, ruskeat tasot ja harmaa tausta. Mielestäni se on ihan kiva yhdistelmä. :)
  Meillä ainakin tuntuu lika jäävän aika helposti vaaleaan taustaan nykyisessä kodissamme. Vaikka itse tahran saa pyyhittyä, niin joistain aineista jää kuitenkin sellainen pieni rasvatahra.

  Meillä muuten pitäisi myös kesällä miettiä taustan muuttamista. Nykyinen on ihan kamala. En koko keittiöstä pidä muutenkaan, mutta ei sitä raaski muuttaa vielä moneen vuoteen, kun on vasta v. 2007 rempattu täyspuiset kaapit. Tausta ja tasot menee kuitenkin vaihtoon, varmaan laitetaan taustaksi sellainen lasi ja tasoiksi puuta.

  VastaaPoista
 2. Lasi välitilassa olisikin ihana ratkaisu, siitä tulee varmasti hieno! Mäkin haluun :)
  Itseäni tosiaan mietityttää myös tuo maalin huokoisuus, ottaako siihen kaikki vielä erityisen kovaa kiinni. Kaveri totes Facebookin puolella että on aika suttaavaa hommaa tuolla maalaus. Tekis vaan niin kovasti mieli :)

  VastaaPoista
 3. Maalasin edellisessä asunnossamme keittiön välitilakaakelit miranolilla luonnonvalkoiseksi. Maali pysyi hyvin ja lopputulos oli siisti, Muistaakseni maalasin pikkutelalla pariin kertaan ja saumat väritin saumakynällä valkoisiksi. Ainoa pulma oli maalin kellastuminen paikoissa missä oli kuumuutta, meillä lieden takana. Voi olla, että tuo liittyi juuri vaaleaan maaliin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä, täytyy ehdottomasti harkita :) Olen jostain muualtakin lukenut ihmisten maalanneen tavallisillakin maaleilla, ja nimenomaan positiivisia kokemuksia :)

  VastaaPoista
 5. Maalasin vuodenvaihteessa samantyyppiset vessan kaakelit valkoisella Ronseal kaakelimaalilla. En tullut sinuiksi maalin kanssa, eikä lopputulos ollut niin siisti kuin toivoin. En tiedä olisiko pitänyt maalata ohuempia vai paksumpia kerroksia. Ilmeisesti kerrosten välinen kuivausaika olisi kannattanut tuplata purkin ohjeistuksesta. Maalasin kolme kerrosta ja sitten en enää jaksanut. Meillä osa laatoista oli pinnaltaan hieman röpöliäisiä ja niistä ei saanut siisti millään.

  Mietin, että kannattaisiko teidän hankkia päälle lasi tai joku musta pleksi? Se olisi siistimpi, vaikkakin kalliimpi ratkaisu.

  VastaaPoista
 6. Mukava kuulla kokemuksia! Tuo lasi alkaa kieltämättä kuulostaa aika houkuttelevalta, onhan se haaveissa noin muutenkin keittiöön. Ja vielä sellainen viritys, johon voi vaihtaa taustakuvaa tai väritystä. Vaaka on enemmän muun ratkaisun puolella tällä hetkellä kuin maalaamisen :)

  Pleksi kuulostaa hurjan naarmuherkältä enkä uskaltaisi laittaa. Lasihan pitää olla jotain erikoislasia, jotta ei ole vihertävää. Pitää vähän kustannuksia alkaa keräämään kasaan ja katsoa mitä koko hoito tulee maksamaan eri vaihtoehdoilla. Siis tasojen ja vetimien vaihto samalla kertaa.

  VastaaPoista
 7. Meillä maalattiin keittiönvälitila ja olen oikein tyytyväinen. Ehkä olisin halunnu lopputuloksesta vähän kirkkaamman, mutta ei muuta miinusta. Eikä se kovin suttaavaa ollut. Maalattiin pienellä telalla ensin pohjamaalilla kaakelit ja siihen päälle laitettiin Tikkurilan luja. Nopeeta ja helppoa :)

  VastaaPoista
 8. Ja taas vastakkainen mielipide :) Täytyykin tarkemmin lukaista blogiasi jos vaikka löytyisi jotain kuvia maalatusta välitilasta :) Itse olisin kallistumassa maalaamiseen, tästä taitaa tulla kunnon keskustelu kotona.. ;)

  VastaaPoista
 9. Laittakaa sitä lasia vaan! Meille on tulossa kirkas (ei vihertävä) välitilalasi, tausta maalataan valkoiseksi. Lasi on tosi tyylikäs ratkaisu ja helppohoitoinen. Jos päädytte maalaamaan, mun mielestä se valkoinen on kyllä kaunein ja raikkain. :)

  VastaaPoista
 10. En ole tainnutkaan tehdä siitä blogiin mitään juttua.. Pitääkin tehdä :)

  VastaaPoista
 11. Olishan se lasi tosiaan ehdottomasti paras ratkaisu melkein kaikin puolin. Se ois tosiaan helppo ja näyttäiskin vielä älyttömän hyvältä, ja jos olis vielä sellanen että taustan sais helposti tarvittaessa muutettua. Nyt kuitenkin on suunnitelmissa nopea ja edullinen pieni facelift, joten lasi jääköön odottamaan kunnon keittiöremonttia :( Ja samalla ihastelemaan muiden laseja, myös sun kuvia odotellessa :) Tossa valkosessa maalissa mietityttää ainoastaan se, miten menee noiden "likaisen" valkoisten kaappien kanssa, tapetti ei myöskään ole täysin puhtaan valkoinen.

  VastaaPoista
 12. Sitä odotellessa :) Rapsuja Roosalle!:)

  VastaaPoista
 13. Nyt on vihdoinkin juttua kaakelien maalauksesta :). En vaan kuolemaksenikaan muista mitä se tartuntapohjamaali oikein oli.. Tehtiin vähän eri tavalla kuin netin kautta löytyy ohjeita, mutta ihan helppo ja halpa tapa uudistaa keittiötä ja myöhemmin voi taas laittaa uusiksi :)

  VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)