15.3.2012

Nyt se alkaa!

Nimittäin syksyltä tähän kevääseen siirtynyt talon salaojituksen sekä tonttiviemäröinnin uusiminen kadulle asti. Urakoitsija tuo koneitaan pihaan ensi viikolla ja homma lähtee käyntiin! Tarkoituksena on pyrkiä kuvaamaan mahdollisimman paljon eri vaiheita ja myös hintatietoja laittamaan tänne. Hakusanojen perusteella tällaisen talon salaojitus kiinnostaa monia ja varsinkin hintatietoa googlen kautta täältä tullaan etsimään. Ei hätää, kyllä välissä tulee normaaliin tapaan myös muutakin kuin meidän pihakaivuuta.Tätä ennen tapahtuu talolla vielä paljon asioita, jotka olisi pitänyt hoitaa melkein jo syksyllä. Iso pihakuusi "kaatuu" tänään iltapäivällä, puut on saatava loppuviikon aikana pätkittyä ja siivottua tieltä pois. Isosta kuusesta tulee puuta aivan älytön määrä, oksien kanssa ollaan vielä ihmeissämme :) Toinen puolikas terassia pitää purkaa pois ja kantaa laudat pois tieltä myös talon vierestä johon olen niitä syksyllä kerännyt. Pihalla olevat kaksi vanhaa pajumajaa pitää purkaa loppuun. Lisäksi paljon kaikenlaista pientä turvaan isojen koneiden tieltä. Myös kaikki meidän viinimarjapuskat pitää kaivaa ylös ja siirtää tieltä pois. Lapio ei välttämättä uppoakaan maahan vielä, joten voi olla että marjapuskat jäävät sitten koneiden alle. Tai nyppäistään koneella ylös isoimmat ja tuottoisammat puskat. Aivan älyttömästi siis hommaa tiedossa. Taidankin pitää vapaapäivän perjantaina niin saadaan valmistelut hoidettua.

Kuvassa taloa ja tonttia terassin puolelta katsottuna, välissähän on tyhjä tontti, jossa sijainnut vielä 90-luvulla viipalekoulu. Nykyään tuo on kaavoitettu parkkipaikaksi viereiselle urheilukentälle. Kuvassa näkyy tuo kuusemme, joka on aivan rajalla. Naapurimme on myös hyvin innoissaan kun puu vihdoinkin lähtee, sitä on vuosia suunniteltu, ei ole saatu aikaiseksi vaan. Puu varjostaa meinaan heidän marjapuskat lähes täysin. Kuvassa näkyy myös mitä naapurin naapurin mahtavalle kuuselle kävi tapaninpäivän myrskyssä..

-Petteri

9 kommenttia:

 1. Pyytäkää sitä kaivurimiestä nostamaan ne marjapuskat isolla multapaakulla turvaan jonnekin sivuun! Ainakin meillä onnistui siirrot hienosti aikanaan (mm. Alppiruusu) ja näytivät aika pitkään siis kestävän pelkkää multapaakkuelämääkin ennen kuin saatiin kasvit oikeille paikoilleen. Harmi olisi, jos hyvät puskat kuolee!

  VastaaPoista
 2. Näin ajattelin tehdäkin! Meilläkin on 3 alppiruusua kuistin vieressä ja nämäkin jäävät kyllä koneiden alle mikäli ei siirretä talteen. Pitääkin nämä kirjata ylös johonkin että muistaa sanoa sitten, niin paljon asioita mielessä kun vähän nopeasti alkoi tapahtumaan. Nuo marjapuskat meidän piti muutenkin siirtää kokonaan toiselle puolelle pihaa, samaan paikkaan kaikki hyötykasvit..

  VastaaPoista
 3. Kuusesta tulee hyviä polttopuita. Paksut oksat polttopuuksi ja vuokraa haketin pienille niin saat haketta puskien juureen..

  Mitäs tuo teidän ulkoseinämateriaaali oikein onkaan? Toivottavasti marjapensaat ja muut säilytettävät pensaat saa hyvin ilman että kuolevat.

  Tsemppiä pihakaaokseen!

  VastaaPoista
 4. Tarkoitus olisi jo tänään laittaa saha laulamaan! ;) Eli polttopuuksi menee kyllä!

  Tuo ulkoseinä on Marmoroc-pinnoitetta. Voisin tästä muuten tehdä oman postauksen kokonaan koska en ole näitä montaa nähnyt. Saman kadun varrella on toinen rintsikka, joka on kokonaan vuorattu tällä. Meillähän on laudoitus vielä tuolla yläosassa.

  Lyhykäisyydessään tuo on tehty niin, että lisäeristys 50mm ja ilmaraot ja sitten sellaisia rankoja joihin nämä nostettu roikkumaan. Eli tämä ei ole tiiliskiven painoinen vaan aika ohutkin palanen. Nämä liikkuvat vähän jos niihin koskee. Hyvin huoltovapaa! Mutta kirjoitan tuosta erikseen jutun ja tutustun itsekin vähän enemmän materiaaliin ja koitan selvitellä onko sitä yleisesti käytetty johonkin. Joku vanha lehtijuttu löytyy tuosta arkistoista. Voisin myös kuvata tarkemmin tuota palasta, niitä on pieni pino autotallissa.

  VastaaPoista
 5. Näytti muuten valehtematta tiileltä.. Pätkäksi mennyt naapurin kuusi tapanin myrskyssä. Samalla sekin nurin.

  VastaaPoista
 6. Googletin juuri tuon Marmorocin. Näyttää olevan hengittävää jne. Varsin mielenkiintoinen ja varteenottava vaihtoehto julkisivuksi.

  Älä sahaa itseäsi tai jää kuusen alle!

  VastaaPoista
 7. Kyllä, en ole vielä keksinyt mitään huonoa sanottavaa tuosta. En ehkä itse olisi laittanut tällaiseen taloon, mutta kun se tuossa nyt on niin ei sille oikein voi mitään ;)
  Otan paljon kuvia nurkista ym miten tuo on tehty, näet sitten vähän tarkemmin. En sahannut itseäni enkä jäänyt kuusen alle.. vaan löin itseäni kirveellä jalkapöydän sivuun... kiva vekki ja melko arkakin. Sukka rikki ja iho kunnolla auki, mutta kenkä ehjä. ;)

  VastaaPoista
 8. Auts! Itse kävin hiihtämässä ja jotenkin sitten hiihtokenkä murjoi ukkovarvasta seurauksella että kynsi lähti irti.

  Olitko ilman kenkää vai miten kävi? Paljonko tuli pöllejä mitä halkoa pitää?

  VastaaPoista
 9. Ei tuo kynnen irti lähteminenkään mitään mukavaa ole. Kyllä kengät jalassa oli, tosin goretex kengät vain, turvakengät on jossain piilossa.
  Kuusesta tuli isoja pöllejä klapimittaan sahattuna reilu 30 ja oksistahan tulee myös todella paljon hyvää polttopuuta vaikka Porin Mattiin.

  VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)