22.3.2012

Salaojitus päivät 2 ja 3

Tiistaina pihalle oli ilmestynyt lisää putkia, tarkastuskaivoja, eristeitä, soraa ym. tarvikkeita. Kaivuualue oli vielä terassinpuoleinen sivu ja vähän nurkkiakin jo auki kaivettu. Lisäksi uutena oli kuistin pitkä sivu auki kaivettuna ja ojitettuna. Vanhat salaojat on poistettu ja tilalle laitettu kangas-sora-salaoja-sora-eriste sekä patolevyt on myös sokkelissa kiinni jo. Tältä sivulta viedään kellariin myös uusi vesijohto, joten kuoppa auki vielä toistaiseksi.
Kuvissa näkyvä ylempi putki on osa ränneistä johdettua sadevesijärjestelmää.Meidän oma vallihauta! Vettä on niin paljon talon ympärillä, että nousee heti kuoppaan. Uppopumpulla pumpataan vesi pois kun työskennellään. Kuvassa näkyvä johto on pihavalojen syöttö ja tämä pitäisi jotenkin siistimmin saada sokkeliin kiinni.Samasta kohtaa vähän myöhemmin. Kuvassa näkyy myös nykyinen vesijohto joka uusitaan sekä viemäriputki, joka taisi olla muovia tarkastuskaivosta talolle asti, joten ei tarvitse sitä uusia.

Tänään torstaina kaivetaan auki portaiden kohdalta. Portaat tuetaan jollain ja ei kaiveta alta pois maata, jotta portaat eivät painu kun maa sulaa. Talon ja portaiden väliin tehdään kaivuu pienellä kaivurilla, tila on erittäin ahdas. Ainakin tänään kulku sisälle tapahtuu siis terassin ovesta. Tämän sivun jälkeen on jäljellä enää kaksi suoraa sivua joissa on hyvin tilaa tehdä eikä mitään putkia ym ole edessä autotallin syöttökaapelia lukuunottamatta.Tässä jo hyvin valmista osaa talon takanurkalta. Patolevy listoitetaan yläosastaan tuollaisella listalla. Usein näkee, että patolevy on nostettu 30-40cm maa-aineksen yläpuolelle ja tämähän ei niin siisti ratkaisu ole lainkaan. Meillä siis patolevy tulee jäämään piiloon.Näin valmista on takanurkassa jo. Isot putket ovat salaojien tarkastuskaivoja.

Projekti ei toistaiseksi ole häirinnyt juuri lainkaan normaalia elämää. Koira nyt on tietysti normaalia enemmän hereillä päivisin ja näkyy iltaisin hyvin väsyneenä koirana. Pihalla ei autoja ole enää pariin päivään mahtunut kääntämään ja loppuviikon autot pidetäänkin pihatiellä kun pihakin auki.

Tällä viikolla on tulossa vielä ainakin sisustusaiheinen tuunausjuttu, jossa esiintyy Ikean hyvin edullisia valaisimia sekä pieni ostos askarteluliikkeestä!

-Petteri

2 kommenttia:

  1. Teillä on kiva ploki - mukavaa kun jaksatte päivittää usein! Tämän pihan mylläyksen jälkeen on mielenkiintoista seurata keväämmällä minkälaisiin piha- ja istutushommiin kenties ryhdytte. Rintsikat rulaa!

    VastaaPoista
  2. Mukava kuulla, kiitos seuraamisesta! :) keväällä ja kesällä tosiaan luvassa terassin suunnittelua ja rakennusta, uusi kukkamaa tulossa ja paljon muuta pihalle. Viikonloppuna on sopivasti puutarhamessut Turussa jossa piipahdetaan.

    VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)