24.3.2012

Salaojitus päivät 4 ja 5

Torstaina urakoitiin portaiden kohdalla, varmasti vienyt eniten aikaa tuo kohta. Turhaan valmistivat metallisen kiilan portaiden tukemista varten, sillä alta paljastui iso betonilaatta, joka on salaojiin asti ulottuva. Nuo portaat eivät taatusti nouse roudan vaikutuksesta ikinä. Portaiden alta on nyt ojitettu, patolevyt ja eristys tehty ja soratkin päällä jo. Perjantaina vähän sätättiin ees taas urakoitsijan ja vesilaitoksen välillä. Tein lopulta turhan liitostyöpyynnön kirjallisena vesilaitokselle, joka soittelikin perään asiasta. Urakkatarjouksessa mainitaan, että vesijohto uusittaisiin samalla kun kaivetaan auki. Tätä varten kellarissakin olisi pitänyt lattiaa piikata auki. Vesilaitoksen mielestä nykyisen muovijohdon vaihtaminen on täysin turhaa, kun kerran vesi on erittäin hyvää ja painetta riittää. Tässä säästyi varmasti useampi satanen taas, johto ja asennukset kun eivät urakkaan kuuluneet. Jäte- ja huleveden kytkennät kaupungin verkkoon tekee nyt myös urakoitsija, joten vesilaitokselle jää ainoastaan liitoksien tarkastus. Tämä on tarkoitus tehdä keskiviikkona, joka tarkoittaa siis sitä, että ma-ti akselilla tuo kaivanto on auki tonttiviemäröinnin osalta.







Päätin myös muuttaa vähän suunnitelmia ja teettää lisätyönä samalla pihaan sadevesikaivo, joka liitetään uuteen sadevesijärjestelmään. Kyseinen kaivopaketti onkin ilmestynyt jo pihatien varteen ja asennetaan varmaan alkuviikosta tallin ja talon väliin. Kaivo on sellainen, joka käy sitten myös kun joskus tulevaisuudessa jotain kivilaattaa asennetaan pihalle.



Tänään lauantaina kävimme messuilla! Turun messukeskuksessa on torstaina alkanut nelipäiväiset Puutarhan kevät -messut. Me kävimme haistelemassa ideoita pihalle, istutuksia, materiaaleja ja vinkkejä. Muutamia ostoksiakin tehtiin. Yksi selkeä kohde ja näyttelyasettaja oli Kivikangas, jonka Juliana kasvihuone kiinnostaa kovasti. Eipä heillä mitään messutarjouksia sitten ollut, eikä kyseinen mallikaan ollut esillä, joten tilaan sitten netistä. Tästä ja ostoksista luvassa juttua myöhemmin.

Lopuksi vielä vähän pihakuvaa, ei tuo nyt niin pahassa kunnossa ole. Pihatie on enemmän kurainen.




-Petteri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)