31.3.2012

Kasvihuone

Ajatus kasvihuoneesta omalle pihalle tuli eräs päivä ihan puskista. Aloin oikein miettimään, miten sinne saisi tomaatit ja kurkut kasvamaan ja muitakin hyötykasveja, jotka ei niin hyvin avomaalla kasva. Pitihän  nopeasti googlella katsoa tarjontaa ja löytyikin aika hyvä valmistaja, jolla on valimoimaa ihan perusmalleista hifistelymalleihin. Meille sopiva malli olisi uusi edullinen Julianalta: Halls Popular. Lisävarusteksena teräksinen perustuskehikko ja vakiona oleva aluminiirunko ovat varmaan ominaisuuksia, joista kannattaa vähän maksaakin, moinen kun varmasti aika monta vuotta palvelee pihalla pieniä tarpeitamme. Runkotakuuta kasvihuoneella on 12v. Popular on kooltaan 5 neliötä ja sitä saa sekä lasisena että kennolevyillä. Lasihan on hieman edullisempaa ja ehkä se olisi muutenkin ollut valintamme.

Kasvihuone on kooltaan 193cm leveä, 257cm pitkä ja harjakorkeutta 195cm. Normaalivarustuksessa on yksi liukuovi sekä tuuletusluukku, jonka saa edullisella lisävarusteella automaattisesti toimimaan lämpötilan vaihtelun mukaan. Todella kätevää! Tämä kyseinen malli on alk. 499e. Terässokkeli nostaa hintaa 99e. Lisää hommaahan tämä toki tuo sekä kevääseen että syksyyn, että katsotaan nyt tuleeko tällainen tänä keväänä vai ensi keväänä. Järki sanoo, että odota vuosi. Toisaalta kesällä voi vähän harmittaa, ettei sellaista tullut tilattua. :)

Onko sinulla kasvihuoneista kokemusta? Löytyykö moinen pihalta vai onko sellainen haaveissa ostaa?

-Petteri

6 kommenttia:

 1. Täällä myös haaveillaan kasvihuoneesta, ihan kilpikonnankin takia. Se tosin saattaa saada jo täksi kesäksi oman pienen kasvihuoneen vanhoista ikkunalaseista. Niistä laseista tekisi meillekin kasvihuoneen, mutta olen vähän nirso sen suhteen. Mielestäni siitä tulisi liian ruma. ;)
  Me päätimme odottaa kasvihuoneen pystytystä ainakin ensi vuoteen. Ehkä sitä seuraavaankin. Monta kesää vielä talon kanssa edessä, joten ei se ole parista vuodesta kiinni. Tänä kesänä katsotaan millaista rehua pihasta tulee, aloitetaan taistelu vuorenkilpeä (kasvi) vastaan ja rakennetaan lapsille leikkimökki.

  Täysin aiheeseen liittymätön kysymys: Nukkuuko Tikru yläkerrassa ja miten se sinne pääsee? Osaako kiivetä itse portaat/tulla alas? Meille on näillä näkymin tulossa kleinspitz ja mietin, miten toimitaan portaiden kanssa. Helpointahan tietenkin olisi ettei päästäisi sitä ylös ollenkaan, mutta en tiedä raaskinko jättää sen yksin alas. ;)

  VastaaPoista
 2. Tottahan tuokin, monta kesää aikaa nauttia siitä :) AI teillä on kilppari, ihana!:)

  Tikru on ihan pienestä saakka itse kipitellyt portaita, ei missään vaiheessa edes ole pelännyt. Onhan parson kyllä noin 10cm korkeampi rotu kuin kleinpitz (wiki kertoi :D), en tiedä miten se sitten pääsee kulkemaan.. Ja jos pääsee niin onhan se pikkuisen kieltäminen tollasessa asiassa vaikeaa :)

  VastaaPoista
 3. Kasvihuoneesta on varmasti paljon hyötyä ja iloa, mutta erityisen kauniita häkkyröitä ne eivät yleensä ole etenkään talvella, kun sisällä ei ole kasveja ja vihreää silmäniloksi. Tiettyä omavaraisuutta se kyllä tarjoaa, mikä on hieno juttu!

  Jos saa toivoa, niin kiinnostaisi kovasti lukea teidän terassisuunnitelmista :) Sellainen projekti pitäisi itsekin käynnistää, mutta en edes tiedä mistä aloittaa... Huh. Inspiraatio hakusessa!

  VastaaPoista
 4. Tuo on kyllä totta, että eivät kovin kauniita ole. Toisaalta, meidän autotalli/varasto se vasta ruma onkin, joten sitä vasten oleva lasinen alumiinirunkoinen kasvihuone on jopa kaunis :)

  Toivomukseesi vastataan vielä tänään, nimittäin kirjoittelen parhaillaan terassisuunnitelmista! Asiaa luvassa perustuksista, kalustamisesta ja myös tehdään suunnitelmaan varauksia erinäisiä mukavuusjuttuja varten.

  VastaaPoista
 5. Mä päätin aloittaa viherpeukaluuteni hieman maltillisemmin, ja kasaan tällaisen pystyyn: https://www.netrauta.fi/portal/piha/kasvihuoneet/kennolevylla/parvekekasvihuone_1_8m___kennolevylla?pIndex=1&pCount=28&min=-1&max=-1&man=&st=2&showall=

  Jos tuntuu, ettei homma ole mun juttuni, niin ei ole mitään rumaa mökkiä pihalla, eikä sitä rahaakaan tullut niin kiinni laitettua. En tiedä miten noista käytetyistä eroon pääsee muuten kuin viemällä kaatikselle...

  VastaaPoista
 6. Tuollaisessa saa kätevästi salaatit ja muut yrtit kasvamaan. Meillä kun on tuo isohko kasvimaa jossa noita sitten viljellään. Tuo huone meillä oli vähän isompien (tomaatti yms) kasvatusta varten mietinnässä. Viikko sitten itämään laitetut salaatit tunkee esiin jo, kaikki salaatit lähtenyt itämään :)

  VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)