11.3.2012

Rikkaimuri

Ne joilla on takka käytössä, tietävätkin miten paljon polttopuut roskaa takanedustaa. Sivuilta avoin oleva polttopuutelinekin osaltaan vaikuttaa roskan määrään. Normaali imurin repiminen kaapista pienien roskien takia tuntui kovin työläältä ja kun kerran on tarjolla jotain kätevämpää niin miksi ei hyödyntäisi moisia! Ostimme joulun jälkeen Electrolux Ergorapidon, varrellisen rikkaimurin tähän ja muuhun pienen roskan imurointiin. Rikkaimureita olen katsellut aiemminkin ja tutuilta kokemuksia kysellyt. Kaikki edullisimmat kannattaa jättää kauppaan. Niin heikkotehoisia ne tuntuvat olevan ja testit kaupoissakin vahvisti käsitystä. Kun hypätään vähän korkeampaan hintaluokkaan alkaa jo pienistäkin laitteista ihan eri tavalla löytyä tehoa. Eihän nämä koskaan kunnon imuria tule korvaamaan eikä se olisi edes teknisesti mahdollista.


Alusta alkaen oli selvää, että pyrimme ostamaan sellaisen version, joka on imuteholtaan hyvä sekä esteettisesti sellainen, että imuria voi pitää lataustelakassaan vaikka olohuoneessa.  Imuria on tarjolla lukuisissa eri väreissä ja me päädyimme Special Editionin toiseen vaihtoehtoon, metallinhohtovalkoiseen. Imurissa on myös ajovalot. Kyllä, ajovalot! 180 astetta kääntyvässä suulakkeessa on kirkkaat ledivalot joilla näkee pienimmätkin roskat ja koirankarvat. Kuulostaa tosi typerältä, mutta on käytännössä kyllä aika nerokas.

Tällä hetkellä imuri on vähän jäänyt eteiseen ja siinä se on vähän turhankin paljon esillä, ensimmäisenä sisääntullessa on imuri vastassa :) Imuri on myös esillä koiran takia, sillä on vähän turhankin suuri saalistusvietti kaikkeen lattialla liikkuvaan.

Ergorapido® 2in1 on johdoton, ladattava pikaimuri, jonka avulla voit hoitaa imuroinnin koska ja missä tahansa. Irrota se vain lataustelineestään ja voit aloittaa imuroinnin välittömästi. Irrotettavalla käsi-imurilla voit helposti imuroida pöydät, huonekalut tai autosi sisäosat.


Imuroidaan tuolla toki muutakin kuin takanedustaa.. samalla tulee usein eteinen ja osa keittiötäkin ajettua, niitä mihin kertyy roskaa helpommin.

-Petteri

4 kommenttia:

 1. Meillä on samaan tarkoitukseen samanlainen imuri. Olen ollut siihen pettynyt. Akun kesto on mitätön, jos haluaa imuroida yhtään enemmän kuin takan edustan ja eteisen nurkan. Lisäksi imuteho loppuu heti, kun lattialta pitäisi imuroida jotain muuta kuin pelkkää pölyä tai kevyitä roskia. Pieniä kiviä tai puunpalasia imuri ei jaksa imeä. Kaiken lisäksi säiliö täyttyy aika nopeasti eikä sen tyhjentäminen ole mikään helppo ja siisti juttu...

  Jos nyt olisin ostotilanteessa uudelleen, en IKINÄ hankkisi kyseistä kapistusta.

  VastaaPoista
 2. Onkohan siinä akussa jotain vikaa? Tuttu perhe imuroi yli 100m2 kämpän yhdellä latauksella ja niin pitäisikin speksien mukaan pystyä tekemään. (12min täydellä akulla) Kivistä ei ole kokemusta, meillä jää ne kuistille kaikki josta tavallisella imurilla lähtevät :) Tuo on totta myös, ettei isommat puuosat liikahda, johtuu varmasti myös siitä melko pienestä suulakeosasta. Me taas ollaan oltu ihan tyytyväisiä kapistukseen, se tekee mielestämme sen minkä rikkaimurin pitääkin tehdä. Niinkuin totesin kirjoituksessakin, tavallista imuria nämä rikkaimurit ei koskaan korvaa eivätkä yritäkään kiilata niiden tontille :)

  VastaaPoista
 3. Täydellinen kapistus, ihan jo visuaalisestikkin.
  Ostimme yläkertaan tuollaisen, ja hyvin toimii. Ei ole normi imuria tarvittu ylhäällä ollenkaan. Ja okei, pakko tunnustaa, että roudaan tuon ihanuuden välillä myös alakertaan, kun en jaksa kaivaa Voltaa esille. ;)
  Ja ainakin meillä yhdellä latauksella pystyy imuroimaan koko kämpän, 93m2. (Myös sen alakerran!)

  Ja olen myös vedellyt iloisesti tuulikaapista pikkukivet tuolla imurilla, joten ainakin meillä se toimii moitteettomasti. Hyvä ostos. :)

  Terkuin

  IMAGE :)

  VastaaPoista
 4. Kuten Petteri jo sanoikin, mekin ollaan ihan tyytyväisiä tohon oltu. Täytyy kyllä myöntää, että ulkonäkö oli yksi tärkeimmistä kriteereistä juuri tämän rikkaimurin ostoon ;) Tuli sen perässä tosin ajeltuakin pitkin Turkua ja lähikuntia, joku muukin oli ton Special Editionin halunnutkin..

  VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)