9.4.2012

MakuuhuoneVihdoin se on täällä, kauan lupailtu makuuhuonepostaus! Makuuhuoneen tyyli eroaa hieman talon muusta tyylistä. Se oli pitkään paikka, jossa nukuttiin ja säilytettiin vaatteita. Vielä muutama kuukausi sitten sen kohdalla ei voinut edes puhua sisustuksesta. Lisää säilytystilaa oli tuomassa kirsikan värinen edellisiltä omistajilta jäänyt kaapisto sekä vanhempieni vanha 90-luvun puureunainen kaapisto. Ja sitten se lattia, huh! Tästä lähdettiin kesäkuussa.Jossain kohtaa saimme tarpeeksemme rumuudesta. Päätimme, ettei lattialle tehdä mitään, koska koko yläkerta menee remonttiin muutamien vuosien päästä. Halpiskaapistoista oli pakko päästä eroon ja nyt vaatteet ovat tallessa Ikean Paxissa. Kuten tarkkasilmäiset kuvista saattavat huomata, asennus on HIEMAN ahdas.. Mittasimme korkeuden kolmesta kohdasta, ei näköjään riittänyt. Kuitenkin Petteri sai sen pitkän taistelun jälkeen isäni avustuksella paikalleen ja lopputulos muutti huoneen ilmeen täysin. Vanhempieni kaapisto on edelleen paikallaan, jossain kohtaa tarkoitus olisi vaihtaa se esimerkiksi Ikean Bestå-sarjan kalusteeseen. Tämä tulee olemaan matalampi, jotta sen päälle tai seinään saisi telkkarin. Liinavaatteet asuvat maitolasiovisessa senkissä, joka on alunperin hankittu ensimmäiseen yhteiseen asuntoomme. Näköjään siivouksen tarpeessa ;)Kalusteiden sijoittamista ja muuten sisustamista rajoittaa myös ullakolle työntyvän komeron ovi sekä seinässä varmasti pienen ikuisuuden ollut palapeili. Näiden kanssa pitää vaan toistaiseksi elää, toimeen tullaan niidenkin kanssa :) Tosin toinenkin yöpöytä olisi kiva.

Viihtyisyyttä huoneeseen on saatu hyllyllä, jonka päällä olevia esineitä on helppo vaihtaa mielen mukaan. Saimme vihdoin ja viimein hankittua myös silmää miellyttävän ja tarpeeksi suuren päiväpeiton, sekin tekee hyvin paljon yhdessä mattojen kanssa.

Vieläkään ei missään nimessä voi sanoa makuuhuoneen olevan valmis, projekti jatkuu pikkuhiljaa.. Muutamia helposti toteutettavia asioita olisivat aiemmin mainitun Bestån lisäksi ainakin yhden lisätyynyn hankinta. Valaisinkin on vanhan asunnon käytävävalaisimeksi hankittu.. Myös muita ideoita otetaan avoimin mielin vastaan!

- Oona

4 kommenttia:

 1. Näyttää kyllä tosi hyvältä ja raikkaalta eikä vanha lattia näytä yhtään hullummalta. Ainakaan kuvissa :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Miiiaa! Lattiaa ollaan saatu nyt sen verran piiloon ettei enää näytä ihan niin pahalta :) Lattian takia muutenkin ollaan koitettu hakea hieman lämpimämpiä valkoisen sävyjä kuin esim. olohuoneessa.

  VastaaPoista
 3. Ohhoh. En kyllä tunnistanut enää!

  VastaaPoista
 4. Makkaria vai jättiläis-Tikrua?;) Toivottavasti muutos on tapahtunut hyvään suuntaan :)

  VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)