8.4.2012

Takkasetti

Ostimme eilen takkasetin, vihdoin ja viimein! Tässähän on lämmityskausi lähestulkoon takana, oli jo aikakin hankkia se..En vaan ymmärrä, miksi markkinoilla on vain sellaisia takkasettejä kuin on. Meni lähestulkoon vuosi, että löysimme vähänkään omaa silmää miellyttävän setin. Tämä mustaa nahkajäljitelmää ja rosteria oleva setti on sopivan yksinkertainen meille ja ennen kaikkea peittää nuo kapistukset.. Vielä paremman näköinen se olisi (yllätys yllätys) valkoisena :) Kohta se kuitenkin taitaa siirtyä talvisäilöön johonkin vähemmän näkyvälle paikalle, tosin tälläkin hetkellä Petteri virittelee tulta takkaan.Taas päästäänkin asiaan, jonka ensimmäinen omakotitalovuosi on opettanut. Vaikka puilla lämmittäminen on viimeisen kuukauden aikana ollut liian vähäistä, syksyllä ostamamme puut alkavat olla loppu. Ensi talveksi on siis pakko hankkia enemmän puuta. Meillähän on oma pihakuusi ja Petterin äidin mailta puuta poltettavana, tosin saa nähdä ovatko vielä ensi talvena polttokunnossa.Tuosta yhdestä kuvasta näkee hyvin miten käy, kun päästää kaksi "amatööriä" lämmittämään puilla. Kesän projekteihin siis kuuluu myös takan uudelleenmaalaus. Uskon, että varmasti osaamme paremmin välttää savupöllähdykset sun muut ensi talvena. Nyt takkatulen ääreen viettämään ensimmäisen pääsiäispäivän iltaa!

- Oona

5 kommenttia:

 1. Saako udella, mistä tuo setti on hankittu? On nimittäin todella tyylikäs! Minulla vähän sama ongelma, että kaikki takkasetit näyttävät mielestäni rumilta.

  VastaaPoista
 2. Toki saa! Setti on uutuus Bauhausista! Samaa sarjaa löytyy iso puukori, yhdessä kiva pari. 69e oli tuo setti, korin hintaa ei tullut katsottua.

  VastaaPoista
 3. Tismalleen samaa tuskailimme eilen itse Bauhausissa - mistä sitä takorautaa ja metallisia pikkuritareita oikein edes tulee?! Ihastuin samaan settiin kuin te, mutta en ainakaan vielä raaskinut sitä ostaa varsinkin, kun mies uhkasi säilyttää kapistukset varastossa. Meillä taidetaan siis valintaa pohtia vielä ensi talveen...

  VastaaPoista
 4. Tässähän on ihan selkeä tuotekehittelyn paikka, kun kerran monella muullakin on sama ongelma :) Eiköhän noita vielä ensi talvenakin saa :)

  VastaaPoista
 5. Tämän kanssahan kävi sitten vielä niin, että ihmeteltiin molemmat että onko tosiaan noin heiveröisesti roikkumassa nuo kalut telineessä... kunnes vilaisin Bauhausissa vastaavaa mallia ja huomasin, että meiltähän puuttuu ihan selkeät isot koukut kaikista neljästä, joten tämä meni vaihtoon. Oikeasti nuo kahvaosat tulevat siis hieman yli telineen.

  VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)