26.4.2012

Rintsikan mini-wc

Eteisestämme pääsee pieneen koppiin, jota myös vessaksi kutsutaan. Rintamamiestaloissahan on yleensä hyvin pienet wc-tilat, jos niitä ei remontin yhteydessä ole laajennettu. Meidän talossa tämän laajennus ei oikein muutenkaan onnistu kun molemmin puolin tulee vastaan kulkuaukot. Pieni tila asettaa haasteita erityisesti säilytystilan suhteen, varsinkin tämän wc:n ollessa ainoa koko talossa. Ei kyllä parane yhtään lihoa, jos haluaa edelleen tuolla toimia ;) Korostetaan vielä tässäkin yhteydessä, sisustus ei tämänkään huoneen kohdalla ole missään nimessä valmis.Wc-remontti on tehty vuonna 2003. Meidän onneksemme remontti on tehty suhteellisen hyvällä maulla ja neutraaleilla väreillä, toisin kuin esimerkiksi keittiö. Seinät ja lattiat ovat muovimattoa, seinissä vaaleaa ja lattiassa ruudullista. Vaikken olekaan mikään muovimattojen ylin ystävä, tässä ne menettelevät. Välitila tummanharmaata kaakelia, joka sopii hyvin yhteen lattian kanssa.Kiinteinä kalusteina vessassa on peili- ja allaskaapit. Näissä on sama ongelma, mikä useissa kylpyhuoneen kalusteissa on: hyllyvälit eivät ole tarpeeksi korkeita erilaisille purkeille ja pulloille. Esimerkiksi hiuslakkapullot ovat hyvin ongelmallisia, meidän kaappiimme ei vaan mahdu niin korkeaa. Hyvä, että suurempi hammastahnatuubi mahtuu pystyssä olemaan :) Tämän säilytysongelman ratkaisimme Ikean pienillä Lack-hyllyillä. Pelkistetyn tyylin ystävällä tuottaa jopa pientä tuskaa pitää "pikkusälää" esillä :) Tuleepahan jotain väriä sisustukseenkin..

Tosiaan, wc:n sisustus.. Koska se on niin pieni, sinne ei viitsi hirveän runsaasti ylimääräistä tavaraa laittaa. Talvella meillä oli tasolla esimerkiksi kynttilä mansetteineen, nyt kevään tullen tasoa on koristanut hurrikaanilasissa oleva orkidea. Joskus jopa aito kukka :) Käsisaippua jatkaa valkoista yksinkertaisesti muotoiltua linjaa. Haluaisin niin kovin saippuapumpuksi kristallikoristeisen ihanuuden, jonka IMAGE blogissaan esitteli. Käsipyyhkeet ovan aina mustat, valkoiset tai mustavalkoraidalliset. Väittääkö joku, että tämä on jotenkin ennalta arvattavaa?:) Matto on tällä hetkellä Ikean halvin matto, vinkkejä otetaan mielihyvin vastaan suhteellisen pienestä valkoisesta laadukkaasta matosta..Tässä kirjoitellessa tuli mieleen, että olisikohan hyvä idea lisätä peili peilikaapin vastakkaiselle seinälle tuomaan lisää avaruutta pieneen tilaan..

- Oona

11 kommenttia:

 1. Teillähän on PALJON säilytystilaa vessassa. :D Vertauskuvaa voi käydä lukemassa mun blogin kylppäriosiosta. ;)

  VastaaPoista
 2. Äh ihan tylsää, kun tässä blogialustassa ei pääse tilaamaan jatkokommentteja itselleen. :/ Pitää olla ns. kytiksellä koko ajan, josko kommenttiin olisi vastattu. ;)

  VastaaPoista
 3. No onhan sitä jos vertailuksi ottaa tuon kylppäriosion ;) Allaskaappi tekisi jo paljon noin muutenkin, peittäisi nuo putket myös.

  VastaaPoista
 4. Mitenhän tuo jatkokommenttien tilaus käytännössä toimii? Tässä alustassa ei varmasti vielä ainakaan ominaisuutta ole, mutta jossain joskus nähnyt ja rastinnutkin sen. Ikinä ei ole posteja aiheesta tullut :) Esim bloggerin pohjalla en ole tuollaista ominaisuutta nähnyt, vai onko se sitten siellä jos/kun kommentoi bloggerin/googlen tunnuksien kautta?

  VastaaPoista
 5. Googlen tunnuksilla pääsee tilaamaan jatkokommentit :)

  Myös meidän kasarivessaan verraten teillä on ihan mukavasti tilaa. Tuo korkeiden purkkien säilytys on kyllä ehdottomin haaste! Meillähän ei ollut edes peilikaappia, kun muutettiin, mutta nyt sellainen odottaa tuossa lattialla Sen seinälle saaminen ei tosin näin hitailla hätäisillä hämäläisillä ole vielä ihan hetkeen odotettavissa...

  VastaaPoista
 6. Ehkä sitä sitten täytyy tutustua tuohon Google-vaihtoehtoon, ei me Wordpressiläiset sellasista mitään tiedetä :D

  Ei se sitten enää paljon vaadi, että teillä on säilytystilaa :) Tiedän tunteen, joskus tollaset asiat vaan ottaa aikaa :D

  VastaaPoista
 7. Ja tuo blogger ei ole muuten vaihtoehto kun sitä ei saa omalle palvelimelle :) Sitten kun ominaisuus on vähän suositumpi, uskon että sellainen ilmestyy oletuksena myös WP:n pohjiin.

  VastaaPoista
 8. Ihanaa aurinkoista päivää sinne. :)

  Blogissani olisi teille pikkuinen tunnustus.

  http://imageblackandwhite.blogspot.com/2012/04/tunnustus-versatile-blogger-award.html

  VastaaPoista
 9. ANTEEKSI!!!! Tein itselleni AASIN lakin ja seison nurkassa kasvot seinään päin.Nuo pienen huoneen yläkulmassa olevat purkit ovat erittäin raikkaan näköisiä.Toisaalta,nyt kun asuntonne on lähes kauttaaltaan" pohjamaalattu",eihän sitä tiedä miten tästä eteenpäin.

  VastaaPoista
 10. Bloggerissa kyllä saa tilattua jatkokommentit. En ilman tunnusta niitä oo tilannut, joten en siitä mekanismista sen enempää tiiä.

  VastaaPoista
 11. Tää WP on paljon kivempi ulkonäöllisesti, mutta päädyin Bloggeriin just noiden googletunnusjuttujen takia sitten kuitekin. Tulee työn puolesta pyöriteltyä näitä asioita muille ihmisille, enemmän tosin visuaalisia, ja molemmat pohjat on tuttuja. Kehitys on onneksi nopsaa ja kopiointi kilpailevalta palvelulta voimissaan :)

  VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)