8.4.2012

Pihakatsaus

Pihaltamme ei ole juurikaan kuvia ennen myllerrystä, kuitenkin se oli hyvin tyypillinen vanhan talon piha, jossa nurmialueet vähän vallanneet tietä ja muita alueita joissa sitä ei pitäisi olla. Nyt siellä ei ole enää mitään ylimääräistä vaan pääsemme rakentamaan meidän näköistä pihaa suhteellisen tyhjältä pöydältä. Poissa on täysin turha kaivo pihalta, siihen olisi vielä voinut joku vieras pakittaa autolla. Pihatien nurmialueesta rajannut laudoitus sekä talon vieressä kiertänyt vastaava laudoitus sai myös lähteä. Pajumaja ja muut vanhat pajuviritykset, nurmikolla kiertänyt luonnonkivistä tehty polku, luonnonkivistä muurattu iso kukkapenkki, kaikki ovat poissa. Myös pihatien vieressä ollut pieni kukkapenkki, jossa kasvoi meidän ainoat pionit jäi ison kaivurin alle levinneen tien alle. Olisi pitänyt siirtää nekin pois syksyllä. Muutama puskakin pihatien varresta on kadonnut, nekään ei meidän toimesta.Tähän tulee terassi, alkaa talon kulman tasalta ja päättyy toiseen päähän, kuivaustelineen jalkaan.Tällaista meidän pihalla tällä hetkellä. Eilen ahersin pari tuntia tallin vierustan kanssa. Sinnehän siirsimme syksyllä kukkapenkistä talteen kukkia. Sen päälle on myös kasattu jouluna kaatuneen vaahteran oksia jotka nyt sain vihdoinkin pätkittyä ja siistittyä koko nurkan samalla. Mullasta kurkistelee jo kymmeniä kasveja, taitavat tulppaanit sieltä nousta. Tänään on ohjelmassa lisää pihan siistimistä ja parin tunnin tennis. Terassisuunnitelmat alkavat päässä olla suhteellisen selvillä, ensi viikolla tai viimeistään viikonloppuna päästään aloittamaan projektia.

-Petteri

4 kommenttia:

 1. Mihin kohtaan tuleekaan terassi? Missä summissa pyöri salaojitusprojekti? 5000-10000e vai enempi?

  VastaaPoista
 2. Lisäsin tekstiä alkuperäiseen postaukseen, kuvan alla on terassin paikasta tarkemmin. Olen tekemässä projektista yhteenvetoa kunhan saadaan valmiiksi, siinä on tarkat hinnatkin sisältäen suunnittelijan tekemät kuvat ym. Mutta sanotaanko, että jos kerrot tuon kympin kahdella niin ollaan aika tarkkaan oikeassa summassa. Ja nyt täytyy sitten muistaa, että kyse ei ollut pelkästään salaojituksesta vaan myös tonttiviemäröinnin uusimisesta. Tarjous oli lisäksi kaikista edullisin niistä mitä saatiin ;) Asia kiinnostaa aika monia, siis hinnoittelu. Todella paljon aiheeseen liittyvillä hakusanoilla tultu tännekin blogiin ja itsekin yritin syksyllä löytää jonkunlaista hintatietoa, turhaan.

  VastaaPoista
 3. Ilmeisesti hinnoittelu aika linjassa,ellei jopa edullinen. Työpaikallani aurassa viime kesänä nostin erään omakotiasukkaan hollannista ostaman pienkaivurin "rekan"kyydistä jonka hinta oli n.10000e. Urakoitsian 15000e salaojituksesta(arvio)kun oli hänen mielestään kallis. Säästi ja teki itse. Säästö kylläkin perustui siihen,että saa myydyksi kaivurin edelleen työn valmistuttua.Emme pelkää haulikkioa,mutta enemmän houkuttelee tuo valmis terassi ja kesäinen ilta-aurinko ja kylmät juomat.Terassillehan se paistaa ja paistaakin.

  VastaaPoista
 4. Kyllä uskoakseni se on linjassa ainakin täällä Turun seudulla. Hinnoissa on varmasti valtavia eroja aluekohtaisesti. Olen itse kuullut muutaman tarinan, miten salaojitus on maksanut vain muutaman tonnin. Näissä herää aina kysymys, onko talo todella kellariperusteinen ja maksetaanko verot ja muut maksut ihan asianmukaisesti.

  VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)