25.4.2012

Pieni nokipoika vaan...

Meidän talon hormien nuohous olisi ollut pari viikko sitten, peruin kuitenkin sen kun halusin vähän kattavammin hormeja tutkittavan. Piirinuohoojamestari tulikin sovitusti eilen ja käytiin vähän suunnitelmiamme läpi. Tarkoituksena on siis lisätä tulipesien määrää kahdella, puukiuas sekä makuuhuoneeseen joku kevyttakka.Tällainen voisi olla aika kiva! Painoakin vain 155kg. Mahtaa vaan olla hintaakin kivasti.
UUTUUS! Rais Q-20 -kevyttakka. Upeasti muotoiltu lasi kolmeen suuntaan. Integroitu kahva, raitis-ilma liitäntämahdollisuus. Saa myös kääntyvänä ja lämpöä varaavilla sisuskivillä.

Kovin paljoa ei viisaampia hormien osalta lopulta oltu, jotain kuitenkin saatiin selville. Kellarista löytyi saunan seinään menevä hormi, joka on yhteydessä Porin Matin hormiin, nämä siis yhdistyvät jossain kohtaa matkalla katolle. Saunan haara oli ainakin täynnä nokea, jota saatiin aika paljonkin imuroitua pois. Näitä pääsee tutkimaan tarkemmin sitten kun saunan seinää puretaan. Toistaiseksi siis kellarin osalta voimme jatkaa suunnitelmia tulipesien osalta! Yläkerta jäi vähän epäselväksi, pitäisi siirtää Pax pois, että näkisi jotain luukkuja. Se kun siirtyy seuraavan kerran vasta remontin tieltä. Jälkeenpäin tuli mieleen, että meillähän on luukku myös ruokailuhuoneen syvennyksessä, eli saisimme jonkun kivan pienen takan myös ruokailuhuoneeseen! Olisikohan se jo vähän liikaa? 2 tulisijaa vierekkäisissä huoneissa.

Takan ja Porin Matin käytössä olevat hormit olivat muuten erittäin puhtaita, koivun polttamisessa muutakin hyötyä kuin hyvä lämpöarvo. Samalla tehtiin siis myös normaalinuohous.

-Petteri

5 kommenttia:

 1. Vähän edullisempi vaihtoehto takaksi.
  http://www.taloon.com/kamiina-varde-aura-2-musta/JJ-40-48xvop/dp?openGroup=2565

  Lisäksi katsoppa tuo oman kotikaupunkini tuotteet
  http://www.svtvalutuote.com/index.htm
  Näitä on verkossa myynnissä ainakin netraudassa, joten sieltä saa jonkinlaista hintatietoutta.

  VastaaPoista
 2. Tuo reilu tonni kuulosti äkkiseltään kyllä melko kalliilta tuollaisesta peruskamiinasta. Kysyin tuolle omalle mallillekin jo hintaa, lainta sen tänne vertailuksi kun saan tietoon.
  Kotikaupunkisi tuotteet olivat vähän väärän tyylisiä meille, vähän modernimpaa hakusessa!

  VastaaPoista
 3. Meillä tehtiin hormisaneeraus molempiin käytössä oleviin hormeihin, eli ne massattiin. Käyttämättömät hormit rapistuvat aika nopeasti eli kannattaa varautua myös hormiremonttiin jos hormi ei ole ollut hetkeen käytössä.

  Ja enpä tiedä onko takat vierekkäisissä huoneissa niin omituista, meillä on varaava takka olohuoneessa ja avotakka ruokahuoneessa. Molemmille on käyttöä.

  VastaaPoista
 4. Kellarissahan olisi vain se pieni haara joka voisi olla huonommassa kunnossa, peilillä kun sitä katseli niin näytti ihan hyvältä kuulemma. Yläkerta taas onkin mysteeri.
  Tulisijojahan oli ennen vanhaan jokaikisessä huoneessa, tässäkin talossa on tainnut kyllä olla. Olisihan se ihan mukava talvi-iltana ruokailla takkatulen ääressä :)

  VastaaPoista
 5. Haha, sain hinnan tuolle himoitulle takalle.... hieman alle 5000e. Viisituhatta!? Tyydymme siis hieman edullisempiin vaihtoehtoihin :) Tuo Sallan reilu tonnin vaihtoehto siis edullinen tähän verrattuna!

  VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)