16.4.2012

Terassin rakennus osa 2

Terassin rakentamisen toinen päivä meni leppoisasti mukavassa aurinkoisessa kelissä. Apulaisena tällä kertaa Oonan pikkuveli O. Maahan kaivettiin 7 harkkoa sekä 18 harkko-tolppakenkää valettiin kuivabetonilla. Nyt pitää antaa betonin kuivua kunnolla ennenkuin uskaltaa alkaa runkopuita kengille asentamaan. Tällä välin piha saa vähän huomiota ja tarkoituksena on kaivaa viinimarja- ja karviaispuskat maasta ja siirtää ne tieltä pois. Tilalle tulee pelkkää nurmea ja hyötykasvit tulevat asumaan myöhemmin pihatien toiselle puolelle. Eli myös nurmikko pitäisi saada kylvettyä. Terassihommat jatkuvat siis näillä näkymin viikonloppuna ja ensimmäisenä hommana on pientä maan tasoittamista, ettei tule tehtyä isoa lammikkoa vahingossa. Tämän jälkeen levitetään kangas koko terassin alalle ja levitetään hiekkaa reilusti varsinkin reunoille, ettei tuuli pääse alle. Runkopuiden asentamisesta tulossa kuvallinen kertomus siis loppuviikosta.Materiaaleista sen verran, että runkopuuna on painekyllästetty 48x148 ja lautoina painekyllästetty ruskea 28x120, eli perinteistä leveämmällä laudalla kansi.Tänään maanantaina toimitettiin tämä puukuorma Puukeskuksesta. Tiedän jo valmiiksi, että materiaalit eivät tule riittämään, joten pitää lopuksi katsoa mitä puuttuu ja miten paljon. En ottanut huomioon lainkaan mm. pystyosien peittämistä reunoilta, sinnekin äkkiä menee muutama kymmenen metriä lautaa. Ei tämä niin vakavaa ole muutenkaan, oppiihan tässä erinäisiä asioita miten tärkeää on pyrkiä miettimään kaikki alusta loppuun asti. Myös yksi pieni luukku pitää tehdä terassin nurkkaan salaojien tarkastuskaivon takia, tätäkään ei ole lainkaan suunniteltu vielä.Tässä muuten sitten eräästä toisesta projektista vähän lähtökohtaa... nimittäin pihatien ja nurmikon välille pitää pieni rajakivetys tehdä. Metrejä en ole uskaltanut tarkemmin laskea, paljon sitä jokatapauksessa on. Samaa kivetystä tulee myös 40cm sokkelista talon ympäri.

Huomenna luvassa erästä perheenjäsentä koskeva juhlapostaus :)

-Petteri

2 kommenttia:

  1. Tätä on kyllä kiva seurata! Hieman kateellisina tosin, meillä ei terassihommiin päästä vielä aikoihin. Teemme terassin ekan kerroksen korkeudelle ulko-oven yhteyteen, ja sen alle tulee varasto. Teillä taitaa tulla matalammalle, kun teillä on erillinen ovi terassille? Miksi muuten lopulta päädyitte lautaan komposiitin sijaan? Laskeskelin tuossa hintoja, meillä taitaisi vielä riittää budjetti komposiittiinkin, kun terassi ei ihan valtava ole kuitenkaan. Se huoltovapaus houkuttelisi, jos vaan tosiaan kestää kuten lupaavat. Teille olisi muuten haaste blogissani. :)

    VastaaPoista
  2. Kiva että on, kiva seurata siis! Meillähän on samat suunnitelmat, tehdä tuo kuistin ympäristö kokonaan terassia ja myös sisäänkäynti siis samalla. Eli lopulta terassia olisi talon molemmat sivut koko talon mitalta. Nyt rakennettavasta tulisi nousu sitten toiselle puolelle. Siitä ja materiaaleista olikin jo aiemmin juttua täällä: http://www.rintsikka.fi/?p=2833

    Kahdesta syystä puuta. Ensimmäinen on se, että tässä määrässä terassista tulisi aivan törkeän kallis jos käyttäisimme komposiittia. Nyt kansimateriaalia menee jo lähemmäs 400m. Komposiitti on vähintään kolme kertaa kalliimpaa materiaalia tässä tapauksessa. Lisäksi kun on tiedossa vähintään samankokoinen toinen terassi, olisi sillä jo aika rapsakasti hintaa. Ja kun ottaa huomioon, että on niin paljon muutakin rempattavaa / uusittavaa, on jostain pakko pystyä säästämään.

    Toinen syy on juurikin siinä, että meille asuntomessuilla eräs edustaja sanoi ihan suoraan, ettei kukaan oikein tiedä miten tämä materiaali todellisuudessa kestää auringonpaahteen ym. joten on aika riskiäkin lähteä tekemään testiä tai en halua sitä tehdä :) Vähän turhan arvokasta matskua siis kun ei ominaisuuksia vielä tiedetä ihan tarkkaan.

    VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)