24.7.2012

Casa Forte

Casa Forte. 6 h + k + s + ph + wc + khh + kph + 2 vh + va. Asuntomessujen kohde 37, Casa Forte, on 203 neliöinen moderni kivitalo kahdessa kerroksessa. Skandinaavinen arkkitehtuuri ja sisustus näkyy läpi talon. Tämä kohde yllätti positiivisesti, niin sisustus kuin pohjaratkaisukin miellytti molempia.

Sisääntullessa ensimmäisenä silmään osui iso betoniseinä, jossa muutama taso sekä polttopuiden säilytystila. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä oli tosi hieno seinä. Simppelissä näkymässä kiveä, lasia ja puuta.Mieletön kylpyhuone! Jäin miettimään, millainen tuo pinta on pitää siistinä. En meinaan nähnyt pinnassa mitään lakkausta, eli miltähän tämä pinta näyttää vähän ajan päästä? Seinään upotetut tasot suihkujen välissä vahvisti meidän ajatuksia liittyen omaan pesutilaremonttiin. Kuvassa näkyy myös vähän saunan seinää, joka on täysin lasia. Huomatkaa myös viemäröinti! Tuollainen olisi todella kiva, sillä on vain hintaa myös aika tavalla.Lavat on nyt selkeästi todella pinnalla, niitä näkee niin sohvapöytinä, sängynpäätyinä ja -runkoina sekä ulkokalusteiden runkona. Itse pitänyt alusta asti ajatuksesta, en oikein vaan näe meillä näitä. Tässä kohteessa toimii loistavasti, onhan kyseessä kivitalo, ja huoneessa vielä betonilattiakin.Betonia on siis tässä talossa käytetty erittäin rohkeasti. Kokonaisuutta ajatellen ehkä kuitenkin vähän liikaakin jo. Makuasioita kuitenkin vain. Keittiö oli myös erittäin toimiva. Saarekkeelta on mukava kokkailla kun näkymät ovat ruokailutilaan päin. Mattamustat kaapinovet yhdellä sivulla olivat erittäin hienot. Muuten ovet olivat korkeakiiltovalkoisia.

Olohuoneen pienuutta vähän hämmästeltiin, noinkin iso talo ja niin pieni olohuone.Pyykkikuilu! :) Tämä taisi olla messujen ainoa pyykkikuilu. Taas sai ajatukset juoksemaan, tällä hetkellä meillä putki menisi ruokailuhuoneen nurkasta läpi mikäli toteutettaisiin suunnitelmat omasta pyykkikuilusta, meillähän se kulkisi yläkerrasta aina kellariin asti ;)Lasikaiteet olivat hyvin suosittuja ratkaisuja portaikkoihin.

Yläaulassa oli hauska yksityiskohta, ei jää epäselväksi kumpi on kumman huone :) Värejä käytetty mukavasti lastenhuoneissa.

Miltäs tämä vaikutti? Me voitaisi muuttaa vaikka heti tällaiseen taloon ;)

-Petteri

(ulkokuva: Suomen Asuntomessut)

4 kommenttia:

 1. Upea talo, kelpais tännekin. Pyykkikuilun toteutus on melko rohkea, tarvis vähä makustella. :)

  VastaaPoista
 2. Pyykkikuiluhan on todella helppo rakentaa, jos vain löytyy sopiva paikka. Meillähän se kulkee yläkerran eteisestä alakerran eteisen läpi kellarin kodinhoitohuoneeseen. Putkena iso tuuletusputki, joka ylhäällä piilotetaan kaapin sisään ja alakerrassa se on piilotettu kipsilevyillä. Alakertaankin piti tulla luukku, mutta se jäi tekemättä. Ehkä se vielä joskus askarrellaan. Tosin alakerrasta tulee niin harvoin pyykkiä, että ne kuskaa kyllä nopeasti suoraan kellariinkin asti.

  VastaaPoista
 3. Niin on! Pyykkikuilun toteutus jatkaa samaa rohkeaa linjaa mitä koko talossa on tehty, joten siinä mielessä ei ollenkaan pistänyt silmään tuo putki ;) Nämähän voi toki aina koteloida, piilottaa kaappeihin ym, pois näkyvistä. Tässä on varmaan oikein haluttu nostaa esiin tuo putki.

  VastaaPoista
 4. Reikien tekeminen on aina helppoa ;) Tuo yläkerrasta likapyykkien raijaaminen kellariin on oikeasti vähän hölmöä, ne kun pitää puhtaana sitten taas takaisin yläkertaan kuljettaa. Ilmankin voidaan elää oikein hyvinkin, mutta tämä ajatus on vaan jäänyt muhimaan, että pitäisikö... ;) Meidän KHH tulee todennäköisesti pesutilojen yhteyteen. Sijainti on siis kellarissa, yläpuolella ruokailuhuone ja sitten makuuhuone. Reitti muuten ihan suora, välissä on vain tuo ruokailuhuone jossa ei ole mitään kaappeja, mihin voisi putken piilottaa. Ootteko ollut tyytyväisiä tuohon putkeen? ;)

  VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)