17.7.2012

DIY: riippuvalaisin

Sain hauskan DIY-vinkin lukiessani loistavaa Esmeralda's-blogia. Eilen ensimmäisenä lomapäivänä (sadepäivä) olikin hyvä aika kiertää muutamat kirpputorit. Lähdin etsimään vanhoja valaisimia tai niiden varjostimia. Kovin köyhä valikoima, yksi ainoa sopiva löytyi. Valkoinen, pahalla hajulla ja roikkuvilla hapsuilla varustettu yksilö löytyi ensimmäisestä paikasta. Harmi ettei tuollaisissa kirpputoreissa voi tinkiä, koska en pitänyt valaisinta edes 8e arvoisena :) Sopivan rungon löydyttyä kipaisin Clasulta hakemassa johto-kanta -setin, suuren kirkkaalla lasilla olevan hehkulampun sekä mustavalkoisen silitysraudan johdon. K-Raudasta taas mukaan tarttui purkki mustaa kilikolimaalia.

Modaus on helppo, ensin kangas repimällä rungosta irti, liimat jollain hiomapaperilla ym pois. Sitten maalaus ja valaisin on kasausta vailla valmis! Tuohon johto-kanta -settiin ei voi sitten vaihtaa johtoa, kanta-osa on prässätty kiinni. Väsäilinkin johonkin vanhaan kantaan tuota ostamaani mustavalkoista silitysraudan johtoa. Tämä jäi lopulta käyttämättä, kun sitä ei olisi kovin paljoa edes näkynyt.

Valaisin pääsi kuistille, jossa oli tylsä lasinen kupuvalaisin, joka on ollut siinä varmasti vuosikymmeniä. Tästä tuli niin kiva, että saattaa siirtyä vielä meidän makuuhuoneeseen, siinä vaiheessa vaihdan tuon johdon sitten myös.Eikös olekin ihan pirun hauskan näköinen? Hauskasti vähän vinksallaankin, sehän tällaiseen vanhaan taloon sopii oikein hyvin! Tällaisia kuulemma myydään ihan uutenakin! Se ei ole kyllä ihan sama asia enää ;) Kuvissa näkyy muuten vähän paremmin tuo stryrox-kattomme kuistilla, tuollaisia ei taideta enää tehdä :)

Valaisin kirppikseltä 8e
Johto-kanta -setti 4e
Suuri hehkulamppu 4e
Spraymaalipurkki 6e
(silitysraudan johto 8e)
= 22e

-Petteri

4 kommenttia:

 1. Loistava idea ja toteutus! Harmi, ettei mustavalkoista johtoa pystynytkään laittamaan, mutta mikseipä johtoa voisi sitten vaikka liimata mustalla teipillä esim raidalliseksi...nousi vaan tuollainen idea.
  Ja kiitos vinkistä tuosta isosta hehkulampusta. Tarvitsen juuri tuollaisen:)

  VastaaPoista
 2. Pidetään tuosta kovasti itsekin. Hyvä idea toi teippi, kiitos! :)

  VastaaPoista
 3. Heippa! Itsekkin ajattelin tehdä tuollaisen lampun kun sopivasti matskut löytyy:D Ainoastaan tuollaista isoa hehkulamppua en ole löytänyt mistään. Oletteko ostanut mistä tuon teidän? :)

  VastaaPoista
 4. Kaikki maalia lukuunottamatta on tuolta Clasulta ;)

  VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)