6.7.2012

Torstai-illan herkuttelua

Ihanaa, vihdoin perjantai! En muista, milloin viimeksi olisi ollut näin kiireinen viikko. Joka ilta menossa johonkin suuntaan, tuntuu ettei edes muiden blogeja ole ehtinyt lukea. Onneksi koko viikonlopun saa vaan rentoutua ja tehdä rästiin jääneitä hommia. Eilen kuitenkin rentoutumiseen saatiin pientä esimakua, kun ystäväpariskuntamme oli meillä illalla syömässä. Tässä vaiheessa täytyy sanoa, että älkää pelätkö, tästä ei ole tulossa ruokablogi ;)





Jälkkäri maistui terassilla ilta-auringon paisteessa niin hyvältä, että se on pakko jakaa teidänkin kanssanne. Kyseessä oli siis juustokakku, johon ei tarvittu liivatetta eikä uunia. Maku oli ihanan raikas ja herkullinen, tuoreet mansikat kruunasivat kokonaisuuden. Tässä vielä ohje, mikäli joku sellaista kaipaa esimerkiksi viikonlopun herkutteluun (ohje Keksihyllystä).

Pohja:
175 g Domino täytekeksejä

Täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta Philadelphia tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
½ sitruunan mehu

Koristeluun:
marjoja
marenkia
Domino-muruja

Murskaa Domino-keksit veitsellä hienontaen tai muovipussissa kaulimella puristellen. Painele muruseos maljan tai pyöreän piirakkavuoan pohjalle. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto notkeaksi ja lisää joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Kääntele joukkoon myös kermavaahto. Lusikoi täyte murupohjan päälle. Koristele pinta tuoreilla marjoilla, murskatulla marengilla, keksimuruilla ja yrteillä.



Loppuun vielä muistutus arvonnasta, vielä viikonlopun yli aikaa osallistua! Kerro kaverillekin ;)

- Oona

11 kommenttia:

  1. Tosi herkkullisen näköistä, täytyy heti kokeilla!

    VastaaPoista
  2. No jos annokset on tuollaisia, niin laittakaa ruokablogi rinnalle. Juma, että rupesi kuola valumaan... :D Pakko lähtee pakkaselle hakemaan jotain, joka tukkii tämän valumisen suupielistä.
    Ihan pakko kokeilla. :)

    Rapsut Tikrulaiselle. <3

    VastaaPoista
  3. Kaiken lisäksi tosi helppo ja nopea, suosittelen :)

    VastaaPoista
  4. Ei meillä sentään aina noin syödä (sitä vissiin ei pitäisi täällä myöntää) :)
    Toi oli kyllä oikeesti kokeilemisen arvoinen, sullekin sopii kun kerran mansikoiden ystävä olet :) En malta odottaa, että pääsen testaamaan vadelmista tai mustaherukoista!

    VastaaPoista
  5. Ihania kuvia. <3 Ja voi video, minkä kuuloinen resepti. Hipoo täydellisyyttä.

    VastaaPoista
  6. Oih, tämä ohje täytyy heti ottaa kokeiluun!

    VastaaPoista
  7. Kylläpä näyttääkin herkulliselta. Tuollaisia kun alan tarjoilemaan kylässä kävijoille, niin saattaa käydä tää kaksio kohta pieneksi :D

    VastaaPoista
  8. Siitä sitten herkut lauantai-illaksi :)

    VastaaPoista
  9. Ehdottomasti, ihan älyttömän hyvää! :)

    VastaaPoista
  10. Yllätät kato kaikki tolla :) Todella helposti saa kyllä väsättyä herkullisen ja yksinkertaisen annoksen :)

    VastaaPoista
  11. [...] patongista ja H:n aivan mahtavasta tsatsikista, nam! Jälkkäriksi nautittiin blogissa jo aiemmin mainittua tuorejuustohyvää. Tulee ihan vesi kielelle kuvia [...]

    VastaaPoista

Ilahdumme kovasti kaikista kommenteista :)